Știri crypto & blockchain - Agențiile financiare din SUA se vor întâlni pentru a discuta despre impactul viitor al stablecoins - Cardano se apropie tot mai mult de lansarea smart contracts cu un nou testnet – 26-11-2021

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet L. Yellen, a anunțat că intenționează să convoace Grupul de lucru al președintelui pentru piețe financiare (PWG)

Știri crypto & blockchain - Agențiile financiare din SUA se vor întâlni pentru a discuta despre impactul viitor al stablecoins - Cardano se apropie tot mai mult de lansarea smart contracts cu un nou testnet – 26-11-2021

Agențiile financiare din SUA se vor întâlni pentru a discuta despre impactul viitor al stablecoins

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet L. Yellen, a anunțat că intenționează să convoace Grupul de lucru al președintelui pentru piețe financiare (PWG), precum și Biroul Controlorului Monedei și Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor pentru a discuta despre o posibilă colaborare între agenții în ceea ce privește stablecoins.

Secretarul Yellen a declarat:

"Reunirea autorităților de reglementare ne va permite să evaluăm beneficiile potențiale ale stablecoins și, în același timp, să reducem riscurile pe care acestea le-ar putea prezenta pentru utilizatori, piețe sau sistemul financiar. Având în vedere creșterea rapidă a activelor digitale, este important ca agențiile să colaboreze în ceea ce privește reglementarea acestui sector și elaborarea oricăror recomandări pentru noi autorități."

În decembrie 2020, PWG a declarat că va începe să examineze reglementările actuale privind stablecoins pentru a identifica și aborda riscurile aferente tehnologiei.

Anunțul acestei reuniuni vine la două zile după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a abordat necesitatea unor reglementări mai stricte pentru stablecoins în fața Camerei Reprezentanților. Powell a declarat că, dacă se dorește ca stablecoins să facă parte din universul plăților, este nevoie de reglementări. (Sursa EN)

Cardano se apropie tot mai mult de lansarea smart contracts cu un nou testnet

IOHK, echipa de dezvoltare a blockchain-ului din spatele Cardano, a anunțat că rețeaua de testare a proiectului Alonzo a trecut oficial de la Albastru la Alb, aducând cu ea extinderea mult așteptată a ecosistemului la smart contracts funcționale.

În timp ce rețeaua de testare anterioară, cunoscută sub numele de Alonzo Blue, a oferit unele caracteristici ale smart contracts, acestea au fost disponibile doar pentru un număr limitat de persoane din interior. Actualizarea va permite unui număr de aproximativ 500 de validatori, operatori de pool-uri de stake și dezvoltatori să testeze aceste caracteristici în continuare.

Alonzo White urmează să funcționeze timp de două până la patru săptămâni înainte de a fi actualizat la rețeaua de testare finală pentru faza actuală de dezvoltare, cunoscută sub numele de Alonzo Purple.

În ciuda unor reacții negative recente din partea altor persoane din comunitatea blockchain, fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a declarat recent într-un videoclip pe YouTube că totul este încă pe drumul cel bun conform foii de parcurs de dezvoltare a proiectului, menționând că peste 10 milioane de dolari în NFT au fost vândute în întreaga rețea Cardano, împreună cu "zeci de mii de active". Odată ce Alonzo White va fi lansat în mainnet, dezvoltatorii vor putea lansa dApps, NFT-uri și multe altele.

În urma anunțului făcut un NFT și un marketplace DeFi numit Spores Network a anunțat o strângere de fonduri de succes de 2,3 milioane $. Compania a declarat că speră să profite de costurile de tranzacționare mai mici ale Cardano, de amprenta de carbon mai mică și de un debit mai mare al tranzacțiilor pentru a aduce NFT-urile către utilizatorii obișnuiți. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.