Știri crypto & blockchain - Ambițiile blockchain ale Chinei rămân stabilite după includerea în planul național - Holdingul Ping An depășește Tencent în cursa brevetelor blockchain – 07-10-2021

Determinarea Chinei de a rămâne înaintea curbei atunci când vine vorba de utilizarea tehnologiei blockchain a fost evidențiată din nou ...

Știri crypto & blockchain - Ambițiile blockchain ale Chinei rămân stabilite după includerea în planul național - Holdingul Ping An depășește Tencent în cursa brevetelor blockchain – 07-10-2021

Ambițiile blockchain ale Chinei rămân stabilite după includerea în planul național

Determinarea Chinei de a rămâne înaintea curbei atunci când vine vorba de utilizarea tehnologiei blockchain a fost evidențiată din nou, după publicarea ultimului plan de dezvoltare pe cinci ani al țării.

Cuvântul "blockchain" ar fi fost menționat pentru prima dată în cel de-al 14-lea dintre planurile cincinale obișnuite ale Chinei, care stabilește prioritățile economice ale țării pentru perioada 2021-2025, potrivit publicației locale de știri, Pingwest.

Explorarea de către China a noilor tehnologii a fost neîncetată în ultimii ani. De la schema sa în curs de desfășurare de a lansa o monedă digitală a băncii centrale, la utilizarea portofelelor hardware biometrice digitale pentru yuanul digital, China este deja considerată a fi în fruntea emisiunii de monedă națională.

Toate acestea se întâmplă în ciuda neîncrederii generale față de criptomonedele descentralizate și open-source, din China, după cum reiese din interdicțiile impuse de țară în ceea ce privește schimburile de criptomonede și ofertele inițiale de monede.

Recenta începere a plăților în yuani digitali în marile magazine din Shanghai, împreună cu lansarea de bancomate în regiunea Shenzen, se aliniază, de asemenea, cu obiectivul Chinei de a avea 65% din populație în zonele urbane până la sfârșitul următorului cincinal.

Dorința țării de a colabora cu întreprinderile comerciale în vederea atingerii acestui obiectiv a fost evidențiată recent, când China Merchants Port - cel mai mare operator portuar din țară - a încheiat un parteneriat cu Alibaba pentru a promova integrarea tehnologiei blockchain în industria portuară. (Sursa EN)

Holdingul Ping An depășește Tencent în cursa brevetelor blockchain

Conglomeratul chinez de holdinguri, Ping An Group, a depus cel mai mare număr de brevete legate de blockchain în 2020, potrivit unui nou raport.

Revista Intellectual Asset Management, axată pe proprietatea intelectuală, a publicat un raport privind clasamentul celor mai importanți deținători de brevete blockchain din lume. Pe baza datelor din Derwent World Patents Index, clasamentul arată că Ping An a depus 1.215 de brevete legate de blockchain în 2020, mai multe decât Tencent și Ant Group la un loc.

Deținând un total de 1.749 de brevete blockchain, Ping An și-a crescut puternic numărul de cereri de brevete în 2020, față de doar 291 în 2019. Cu sediul în Shenzhen, Ping An operează un conglomerat financiar și de asigurări, furnizând o gamă largă de servicii, inclusiv servicii bancare, de gestionare a activelor și trusturi. Compania și-a consolidat prezența în acest sector, Ping An Bank înființând în 2018 un atelier axat pe blockchain.

Ping An a depășit Tencent în ceea ce privește numărul total de familii de brevete depuse istoric, Tencent având un total de 1.666 de cereri de familii de brevete. Ant Group, care a depus 586 de brevete anul trecut, rămâne cel mai mare deținător de brevete blockchain, cu un total de 2.298.

Gigantul tehnologic global IBM este singura companie americană menționată în raport, clasându-se pe locul al patrulea, cu un total de 647 de brevete blockchain începând cu 2019. În ciuda faptului că firmele chinezești conduc în lume în ceea ce privește numărul de brevete, brevetele blockchain ale IBM au cea mai mare rată de citare din industrie. Compania deține, de asemenea, unele dintre cele mai timpurii drepturi intelectuale în spațiul blockchain, se arată în raport. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum