Știri crypto & blockchain - America Latină va beneficia cel mai mult de pe urma crypto, spune directorul Uphold - Autoritatea de supraveghere financiară din Dubai aprobă listarea unui fond Bitcoin – 10-01-2022

Știri crypto & blockchain - America Latină va beneficia cel mai mult de pe urma crypto, spune directorul Uphold - Autoritatea de supraveghere financiară din Dubai aprobă listarea unui fond Bitcoin – 10-01-2022

America Latină va beneficia cel mai mult de pe urma crypto, spune directorul Uphold

Adoptarea Bitcoin (BTC) în El Salvador a declanșat o revoluție a activelor digitale în America Latină, iar regiunea ar putea beneficia și mai mult dacă oamenii ar putea face schimb de criptomonede, bani fiat și viitoarele monede digitale ale băncii centrale (CBDC) pe aceeași infrastructură, a declarat șeful platformei de investiții în mai multe valute, Uphold.

Directorul general al Uphold, JP Thieriot, a subliniat că natura vieții în America Latină impune cazuri de utilizare bazate pe Bitcoin, spunând că regiunea va beneficia cel mai mult pe măsură ce adoptarea crypto continuă să crească.

Venezuela și Columbia sunt cele două cele mai proeminente țări din regiune care adoptă crypto în afară de El Salvador. Cu toate acestea, alte națiuni reduc decalajul destul de repede, El Salvador acționând ca un catalizator, a explicat Thieriot. Din cele 7 milioane de utilizatori ai Uphold, 1,4 milioane provin din America Latină, iar rata ridicată de adoptare din regiune continuă să atragă jucători globali.

Bitcoin va fi adoptat în primul rând de cei nebancarizați și de cei care trimit sau primesc remitențe, a spus acesta. Cu toate acestea, CBDC-urile ar deveni mai populare decât cea mai mare criptomonedă pentru comercianți. "Este de înțeles că multe întreprinderi ar putea prefera ceva stabil pentru tranzacții, dar portofoliile de investiții ar fi mult mai avantajate de Bitcoin", a adăugat el.

"Cu canalele adecvate pentru a face conversia între Bitcoin, dolari americani și orice CBDC-uri potențiale, utilizatorii ar putea folosi cu adevărat doar orice formă de monedă care funcționează cel mai bine pentru cazul lor de utilizare." (Sursa EN)

Autoritatea de supraveghere financiară din Dubai aprobă listarea unui fond Bitcoin

Fondul Bitcoin (QBTCu.TO), un vehicul de investiții de tip închis cu sediul în Canada, a primit aprobarea de reglementare din partea Autorității pentru Servicii Financiare din Dubai (DFSA). Fondul a debutat pe Nasdaq la 23 iunie 2021 și a devenit primul fond de active digitale listat în Orientul Mijlociu.

Obiectivul fondului este de a oferi investitorilor expunere la Bitcoin (BTC) și la variațiile zilnice ale prețului Bitcoin în dolari americani, precum și o apreciere a capitalului pe termen lung. Fondul este un portofoliu diversificat de active digitale care investește în Bitcoin și în instrumente ale pieței monetare denominate în dolari americani.

Un raport al Trade Arabia afirmă că Fondul Bitcoin este acum în măsură să listeze unități în valoare de până la 200 de milioane de dolari pe Nasdaq Dubai, în urma aprobării sale de către DFSA. Acest lucru permite primului produs bazat pe crypto din regiune, care este listat pe o platformă reglementată, să satisfacă cererea tot mai mare din partea investitorilor instituționali. Fondul Bitcoin va fi disponibil pentru investitori de toate nivelurile, de la bănci mari la comercianți individuali.

Moneda digitală nr. 1 din lume continuă să depășească așteptările datorită adoptării instituționale în creștere și a entuziasmului reînnoit în rândul investitorilor de retail. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.