Știri crypto & blockchain - Anchorage formează o rețea de custodie cu cinci exchange-uri crypto - Samsung Asset Management va lansa un ETF blockchain în Hong Kong

Știri crypto & blockchain - Anchorage formează o rețea de custodie cu cinci exchange-uri crypto - Samsung Asset Management va lansa un ETF blockchain în Hong Kong

Anchorage formează o rețea de custodie cu cinci exchange-uri crypto

Firma de custodie crypto, Anchorage Digital, a format recent o rețea de custodie cu cinci platforme de tranzacționare a activelor digitale, pentru a segregarea fondurilor clienților instituționali de la exchange-uri, în seifuri de active reglementate.

Într-un anunț, custodele a menționat că a încheiat parteneriate cu Binance.US, CoinList, Blockchain.com, Strix Leviathan și Wintermute. Potrivit Anchorage, acest lucru va oferi instituțiilor acces direct la o gamă largă de perechi de tranzacționare.

De asemenea, firma de custodie a precizat că formarea rețelei de custodie permite instituțiilor, cum ar fi consilierii de investiții înregistrați, să își îndeplinească obligațiile față de clienții lor într-un mediu sigur, prin deținerea activelor prin intermediul unui custode, pe tot parcursul ciclului de viață al unei tranzacții. În plus, acest lucru oferă clienților un fel de liniște sufletească, știind că activele lor nu sunt stocate în portofele hot, care sunt predispuse la hacking.

Diogo Mónica, co-fondatorul și președintele Anchorage, a declarat că acest lucru permite industriei să treacă dincolo de "hodl".

Directorul executiv al Anchorage Digital, Nathan McCauley, a subliniat că exchange-urile și depozitarii ar trebui să fie diferiți, la fel cum este cazul structurilor financiare mai convenționale. El a precizat că, dacă spațiul crypto dorește să câștige mai multă încredere din partea clienților instituționali, industria trebuie să "urmeze același manual de joc" ca și finanțele tradiționale. (Sursa EN)

Samsung Asset Management va lansa un ETF blockchain în Hong Kong

Samsung Asset Management (SAMHK) din Hong Kong, o filială locală a diviziei de investiții a Samsung, merge mai departe cu un fond tranzacționat la bursă (ETF) cu tematica blockchain.

ETF-ul urmărește să obțină o creștere a capitalului pe termen lung, prin investiții în acțiuni ale companiilor implicate activ în dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor blockchain, se arată în prospectul fondului. Fondul va investi în firme de cercetare și dezvoltare legate de blockchain, furnizori de date, firme de investiții din industrie și altele.

Compoziția ETF-ului va fi gestionată de echipa de administrare a portofoliului SAMHK, responsabilă de filtrarea firmelor cu "capitalizare de piață mică sau cu un volum redus de tranzacționare". Samsung Blockchain Technologies ETF este un subfond al Samsung ETFs Trust, un fond comun de investiții înființat în conformitate cu legislația din Hong Kong, a precizat firma.

Potrivit anunțului, SAMHK poziționează noul produs de investiții ca fiind "primul ETF global legat de blockchain din Hong Kong", precum și din Asia.

Carmen Cheung, șefa diviziei de ETF-uri și investiții pasive de la SAMHK, a remarcat cererea tot mai mare de aplicații bazate pe tehnologia blockchain, prognozând creșterea industriei în viitor, declarând:"Cererea de procesare și stocare a datelor se va accelera odată cu evoluția lumii noastre digitale. Tehnologiile blockchain vor fi utilizate în continuare pe scară largă pentru diferite afaceri pentru a îmbunătăți eficiența datelor, securitatea și scurtarea timpului de accesibilitate. Considerăm că aceasta este una dintre tendințele viitoare privind transformarea digitală". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.