Știri crypto & blockchain - Apple App Store elimină portofelul crypto, TokenPocket, după plângerea PayPal - Directorul Iran Blockchain Association solicită un consiliu special privind legile crypto – 23-01-2022

Știri crypto & blockchain - Apple App Store elimină portofelul crypto, TokenPocket, după plângerea PayPal - Directorul Iran Blockchain Association solicită un consiliu special privind legile crypto – 23-01-2022

Apple App Store elimină portofelul crypto, TokenPocket, după plângerea PayPal

Gigantul mondial al plăților, PayPal, se îndreaptă împotriva portofelului de criptomonede, TokenPocket, pentru o presupusă încălcare a mărcii comerciale.

Apple a eliminat temporar portofelul TokenPocket din App Store, a anunțat compania. Potrivit firmei, motivul eliminării a fost o plângere din partea PayPal, cu privire la o presupusă problemă legată de marca comercială.

TokenPocket a declarat că a primit comunicări de la PayPal cu privire la disputa cu marca comercială a companiei într-o scrisoare la începutul acestui an. TokenPocket a subliniat că este dispusă să rezolve problema într-un mod amiabil și că PayPal "nu mai are alte răspunsuri în acest sens".

"Acordăm o mare importanță acestui lucru și am trimis profesioniști pentru a efectua cercetări privind mărcile comerciale ale ambelor părți, triind și comunicând în detaliu sub formă de imagini și texte pentru a explica diferențele privind mărcile comerciale ale ambelor părți", a scris compania.

TokenPocket nu a menționat în mod explicit motivul exact al plângerii. Utilizatorii online au observat anterior că logo-ul TokenPocket semăna cu cel al PayPal, întrucât avea două litere de culori similare plasate una lângă cealaltă. "Eram pe punctul de a deschide TokenPocket, dar am dat din greșeală click pe Paypal", a susținut un utilizator Reddit în urmă cu trei luni. (Sursa EN)

Directorul Iran Blockchain Association solicită un consiliu special privind legile crypto

Potrivit principalei organizații blockchain din Iran, autoritățile au fost neglijente în aplicarea legilor privind criptomonedele. Asociația este îngrijorată de inactivitatea guvernului, oferindu-și ajutorul autorităților de reglementare pe care le consideră insuficient pregătite pentru a face față unei sarcini atât de dificile.

Abbas Ashtiani, șeful Iran Blockchain Association (IBA), a declarat că autoritățile de reglementare iraniene, cum ar fi Banca Centrală a Iranului (CBI), sunt incapabile să reglementeze activele digitale. IBA a solicitat înființarea unui "consiliu independent" care să își asume responsabilitatea, potrivit unui raport al Financial Tribune.

În timp ce vorbea la o conferință de presă, Ashtiani a explicat:

"Avem nevoie de un consiliu special format din reprezentanți ai organismelor de stat și ai întreprinderilor private pentru a elabora reglementări pentru criptomonede. CBI sau Organizația pentru Securitate și Schimb Valutar nu sunt [suficient] de calificate pentru a stabili reguli pentru criptomonede, având în vedere multidimensionalitatea problemei."

În timp ce minarea de Bitcoin (BTC) este permisă în Iran, utilizarea crypto pentru plăți nu este permisă. Cu toate acestea, băncile și exchange-urile de bani licențiate au voie să utilizeze moneda digitală generată de miners autorizați în Iran, pentru a plăti importurile.

Miners trebuie să obțină o licență de la Ministerul Industriilor și să își plătească facturile de energie, care se bazează pe prețurile de export. Potrivit celor mai recente date de la începutul anului precedent, aproximativ 30 de întreprinderi au obținut licențe de minare în țară.

Cu toate acestea, preocupările legate de mineritul subteran reprezintă încă o problemă în țară. După cum a fost raportat la 29 septembrie, directorul general al Bursei de Valori din Teheran a demisionat după ce a descoperit Bitcoin miners în subteran. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.