Știri crypto & blockchain - Banca centrală a Suediei finalizează prima fază a proiectului pilot privind moneda digitală - Jump Trading investește în ecosistemul de tokeni pentru fanii sportului, Chiliz – 13-10-2021

Platforma sportivă Chiliz, bazată pe blockchain, a efectuat o investiție de o sumă nedivulgată din partea firmei de tranzacționare Jump Trading LCC, din Chicago.

Știri crypto & blockchain - Banca centrală a Suediei finalizează prima fază a proiectului pilot privind moneda digitală - Jump Trading investește în ecosistemul de tokeni pentru fanii sportului, Chiliz – 13-10-2021

Banca centrală a Suediei finalizează prima fază a proiectului pilot privind moneda digitală

După ce a finalizat prima fază a proiectului său pilot privind moneda digitală, Sveriges Riksbank a descoperit câteva probleme critice care trebuie rezolvate înainte ca locuitorii din Stockholm să poată cumpăra cafea și kanelbullar cu e-krona.

Într-un studiu recent, banca centrală a Suediei a prezentat primele rezultate ale proiectului pilot privind moneda digitală a băncii centrale, pe o rețea bazată pe blockchain-ul Corda, de la R3.

Riksbank a simulat aspectele de bază ale unui potențial sistem CBDC, inclusiv furnizarea de lichidități prin intermediul sistemului de decontare al Riksbank, RIX, și membrii rețelei care servesc drept distribuitori de e-kronor. Banca centrală a simulat, de asemenea, participanți, utilizatori finali și instrumente de plată precum aplicațiile mobile.

Riksbank a precizat că noua tehnologie CBDC necesită investigații suplimentare, scalabilitatea prezentând un blocaj major.

"Soluția testată în prima fază a pilotului e-krona a îndeplinit cerințele de performanță formulate în cadrul achiziției publice. Dar acest lucru a avut loc într-un mediu de testare limitat, iar capacitatea noii tehnologii de a gestiona plățile cu amănuntul pe scară largă trebuie să fie investigată și testată în continuare", se arată în raport.

Banca centrală a remarcat, de asemenea, unele provocări legate de confidențialitate, subliniind că informațiile conținute într-o tranzacție e-krona trebuie să fie protejate, pentru a respecta legile privind secretul bancar și pentru a evita dezvăluirea datelor personale.

"În prezent, Riksbank analizează în ce măsură informațiile stocate în istoricul tranzacției pot fi considerate informații acoperite de secretul bancar și dacă acestea cuprind date cu caracter personal", a precizat banca. (Sursa EN)

Jump Trading investește în ecosistemul de tokeni pentru fanii sportului, Chiliz

Platforma sportivă Chiliz, bazată pe blockchain, a efectuat o investiție de o sumă nedivulgată din partea firmei de tranzacționare Jump Trading LCC, din Chicago.

Jump Trading - o firmă de tranzacționare proprietară, fondată în urmă cu 20 de ani de veteranii din Chicago, Bill DiSomma și Paul Gurinas - este angajată de ceva timp în spațiul criptomonedelor, alături de activitățile sale mai ample pe piețele globale de contracte futures, opțiuni și acțiuni. Firma este specializată în strategiile de tranzacționare algoritmică și de înaltă frecvență și se pare că a fost formator de piață pentru tokenii Chiliz, de la începutul anului 2021.

Până acum, anul Chiliz a fost unul ascendent, tokenul său nativ, CHZ, atingând maxime istorice în primăvara acestui an, iar mulți dintre tokenii săi asociați fanilor cluburilor sportive au înregistrat câștiguri majore în aceeași perioadă. CEO-ul Chiliz, Alexandre Dreyfus, a declarat: "Nu am avut nicio problemă cu acest lucru:

"Sprijinul acordat de Jump Trading în ecosistemul Chiliz și al tokenilor fanilor este o recunoaștere a spațiului crypto sportiv [...] Este, de asemenea, o mișcare interesantă, deoarece credem cu tărie că tokenii fanilor reprezintă o piață mult, mult, mult mai mare decât NFT-urile și obiectele de colecție sportive digitale."

Dreyfus a declarat că Chiliz se concentrează pe construirea platformei tehnologice și pe furnizarea de utilitate pentru deținătorii de tokeni de fani ai sportului, prin intermediul aplicației mobile Socios.com, orientată spre consumator.

"Având sprijinul Jump Trading pentru lichiditatea și efectul de rețea al pieței noastre este cu siguranță un mare avantaj. Expertiza și resursele lor ne vor ajuta pe noi și cluburile să creștem această industrie la nivel global, deoarece este un joc global", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.