Știri crypto & blockchain - Banca federală germană rulează cu succes un sistem blockchain fără un CBDC - Guvernul australian oferă 6 milioane $ în granturi pentru echipele inovatoare blockchain – 01-10-2021

Banca federală a Germaniei, Deutsche Bundesbank, a testat cu succes un proiect care face legătura între infrastructura financiară tradițională și ...

Știri crypto & blockchain - Banca federală germană rulează cu succes un sistem blockchain fără un CBDC - Guvernul australian oferă 6 milioane $ în granturi pentru echipele inovatoare blockchain – 01-10-2021

Banca federală germană rulează cu succes un sistem blockchain fără un CBDC

Banca federală a Germaniei, Deutsche Bundesbank, a testat cu succes un proiect care face legătura între infrastructura financiară tradițională și tehnologia blockchain.

În pofida grabei actuale la nivel mondial a băncilor centrale de a se familiariza cu tehnologia monedei digitale a băncii centrale, testele efectuate de Bundesbank, împreună cu Deutsche Börse Group și Agenția Financiară Germană, nu au necesitat emiterea de obligațiuni de stat sau de bani tokenizați.

Se pare că sistemul se bazează pe două module software care formează o conexiune între sistemul intern al Bundesbank și tehnologia distributed ledger. În loc să creeze un sistem bazat pe tokeni, banca a creat pur și simplu o interfață care inițiază un "declanșator", semnificând că o tranzacție a fost decontată.

Germania nu a ascuns faptul că nu este prea încântată de un CBDC. Acest lucru se poate datora faptului că poziția Bundesbank ca cel mai puternic membru al Sistemului European al Băncilor Centrale face ca aceasta să fie organizația cu cea mai mare influență de pierdut. Acesta este un sentiment care a fost reluat chiar de politicianul german, Burkhard Balz, în 2020.

În urma anunțului privind testele recente ale Bundesbank, Balz, care este, de asemenea, membru al consiliului executiv al Bundesbank, a sugerat că întregul Eurosistem ar putea adopta tehnologia într-un mod mult mai rapid decât ar putea lansa un CBDC.

"În urma unor teste reușite, Eurosistemul ar trebui să fie capabil să implementeze o astfel de soluție într-un interval de timp relativ scurt - cel puțin într-un timp mult mai scurt decât ar fi nevoie pentru a emite moneda digitală a băncii centrale, de exemplu", a declarat Balz. (Sursa EN)

Guvernul australian oferă 6 milioane $ în granturi pentru echipele inovatoare blockchain

Guvernul australian a deschis cererile de finanțare pentru granturi de până la 3 milioane $, fiecare pentru proiecte blockchain care vizează urmărirea lanțului de aprovizionare în industria mineralelor și urmărirea taxelor în sectorul alimentar și al băuturilor.

Banii vor fi utilizați pentru a finanța două proiecte pilot distincte. Pilotul privind proveniența alimentelor și a băuturilor speră să sprijine o echipă care să abordeze complexitatea asociată cu producătorii de băuturi spirtoase, care se conformează cu impozitarea accizelor.

Proiectul pilot privind mineralele critice va sprijini un proiect care urmărește să consolideze integritatea lanțului de aprovizionare pentru industrie și se așteaptă, de asemenea, la contribuții la sistemul național de certificare etică al Australiei pentru a dovedi proveniența mineralelor produse la nivel local și exportate pe piețele internaționale. Anunțul a menționat:

"Ne așteptăm ca aplicațiile de succes să fie o colaborare între mai multe organizații, inclusiv autoritățile de reglementare."

Solicitanții trebuie să demonstreze că proiectele lor răspund nevoilor celor două programe pilot, că răspund nevoilor autorităților de reglementare, că reduc sarcinile de conformitate pentru întreprinderi și că vor sprijini comunitatea de startup-uri blockchain, din Australia.

"Produsul dvs. blockchain va fi unic, va adăuga valoare și nu va duplica produsele deja existente pe piață", se mai arată în document.

Solicitanții trebuie să demonstreze, de asemenea, viabilitatea și securitatea platformelor lor - inclusiv dacă blockchain-ul lor a fost vreodată subiectul unui atac de 51% - și modul în care informațiile transmise către protocolul lor sunt controlate și verificate. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum