Știri crypto & blockchain - Banca Spaniei emite orientări de reglementare pentru înregistrarea serviciilor crypto - Ministerul sloven de Finanțe solicită opinia publică cu privire la legile fiscale crypto – 09-01-2022

Știri crypto & blockchain - Banca Spaniei emite orientări de reglementare pentru înregistrarea serviciilor crypto - Ministerul sloven de Finanțe solicită opinia publică cu privire la legile fiscale crypto – 09-01-2022

Banca Spaniei emite orientări de reglementare pentru înregistrarea serviciilor crypto

Banca centrală a Spaniei introduce noi orientări privind înregistrarea furnizorilor locali de servicii de monedă virtuală, sau VASP, inclusiv a instituțiilor bancare.

Banca Spaniei a emis instrucțiuni privind înregistrarea VASP în scopuri de combatere a spălării banilor, sau AML (Anti-Money Laundering), solicitând instituțiilor să transmită cererile de înregistrare prin intermediul unui registru electronic.

Emițând instrucțiunile, banca centrală spaniolă a precizat că obligația de a se înscrie în registru se aplică "tuturor persoanelor și instituțiilor care furnizează servicii de schimb de monedă virtuală", cum ar fi tranzacționarea de criptomonede și serviciile de custodie.

Autoritatea de reglementare a subliniat că VASP-urile vor trebui să se înregistreze "indiferent dacă sunt înregistrate și în alte registre administrative la Banca Spaniei sau la alte autorități conexe".

Potrivit comunicatului oficial, instituțiile sunt obligate să procedeze la înregistrare chiar dacă clienții lor finali nu sunt localizați în Spania. De asemenea, persoanelor fizice li se recomandă să utilizeze formularul de înregistrare electronică, dar pot proceda și prin alte canale, cum ar fi poșta, a precizat banca centrală.

Instrucțiunile cer în mod specific ca atât persoanele juridice, cât și cele fizice să emită rapoarte privind măsurile pe care le iau pentru a preveni activitățile ilicite precum spălarea banilor și finanțarea terorismului și să includă anumite informații despre clienții lor. (Sursa EN)

Ministerul sloven de Finanțe solicită opinia publică cu privire la legile fiscale crypto

Ministerul de Finanțe din Slovenia ar fi solicitat o consultare publică cu privire la un proiect de lege privind impozitarea investițiilor în criptomonede, potrivit unor rapoarte locale.

Intenția ministerului de a evalua sentimentul investitorilor vine la aproape o lună după ce Administrația Financiară a Republicii Slovenia a propus o taxă de 10% pe activitățile cu criptomonede.

Dacă va fi promulgată în temeiul Legii slovene privind impozitul pe venit, proiectul de lege propus va impune o rată de impozitare de 10% pentru fiecare conversie fiat-crypto și pentru plățile efectuate cu criptomonede. Cu toate acestea, pragul de impozitare va fi stabilit la 15.000 de euro (17.387 de dolari) pentru anul calendaristic. Investitorii care nu depășesc această limită vor fi scutiți de impozitul pe crypto. Autoritățile au clarificat anterior motivul pentru care au implementat taxa pe criptomonede:

„Dorim să subliniem că nu profitul va fi impozitat, ci suma pe care un rezident fiscal sloven o primește în contul său bancar la transformarea monedei virtuale în numerar sau la cumpărarea unui lucru”.

A fost raportat anterior că proiectul de lege sloven privind impozitul pe criptomonede ar fi limitat doar la achiziționarea de bunuri și servicii și la conversia activelor crypto în valute fiat.

De asemenea, proiectul de lege ar impune cetățenilor sloveni să calculeze impozitul luând în considerare valoarea în timp real a criptomonedelor în momentul răscumpărării și achiziționării. De asemenea, investitorii vor trebui să plătească un impozit de 25% pe câștigurile nerealizate prin calcularea diferenței de preț în timpul cumpărării și vânzării de criptomonede.Persoanele care nu respectă obligațiile fiscale vor fi amendate cu sume cuprinse între 250 de euro (290 de dolari) și 5.000 de euro (5.795 de dolari), de la caz la caz. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.