Știri crypto & blockchain - Banca sud-coreeană Shinhan Bank se alătură consiliului de guvernanță blockchain al Klaytn - EY publică o soluție de scalare Ethereum în domeniul public – 21-11-2021

Shinhan Bank, una dintre cele mai mari instituții bancare din Coreea de Sud, a încheiat un parteneriat cu Klaytn, o platformă blockchain globală dezvoltată de Ground X, filiala Kakao.

Știri crypto & blockchain - Banca sud-coreeană Shinhan Bank se alătură consiliului de guvernanță blockchain al Klaytn - EY publică o soluție de scalare Ethereum în domeniul public – 21-11-2021

Banca sud-coreeană Shinhan Bank se alătură consiliului de guvernanță blockchain al Klaytn

Shinhan Bank, una dintre cele mai mari instituții bancare din Coreea de Sud, a încheiat un parteneriat cu Klaytn, o platformă blockchain globală dezvoltată de Ground X, filiala Kakao.

Potrivit anunțului, Shinhan Bank s-a alăturat consiliului de guvernanță blockchain al Klaytn și a devenit membru al co-guvernării blockchain-ului Klaytn. Ca parte a noului parteneriat, Shinhan va fi implicată și în dezvoltarea serviciilor digitale bazate pe Klaytn pentru a sprijini inovația fintech.

Lansat în iunie 2019, Klaytn este un furnizor de servicii blockchain care se concentrează pe integrarea soluțiilor blockchain în infrastructuri de nivel enterprise. Blockchain-ul Klaytn este o rețea blockchain hibridă, care combină caracteristici ale blockchain-urilor publice și private pentru a asigura date și guvernanță descentralizate, precum și latență redusă și scalabilitate ridicată. Rețeaua Klaytn implementează token-ul său nativ KLAY, care stimulează angajamentul de a menține creșterea ecosistemului Klaytn.

Potrivit anunțului, Shinhan este prima instituție financiară tradițională din Coreea de Sud care se alătură consiliului de guvernanță al Klaytn, care enumeră peste 30 de membri până în prezent. Shinhan este, de asemenea, prima instituție de acest tip dintre membrii care includ companii de tehnologie precum LG Electronics și companii crypto importante precum Binance.

Intrarea Shinhan în consiliu marchează o etapă importantă pentru creșterea Klaytn, deoarece participarea băncii ar aproba conformitatea Klaytn, se arată în anunț, adăugând:

"Shinhan Bank este prima bancă care se alătură efortului Klaytn ca parte importantă în procesul de luare a deciziilor. Având Shinhan Bank alături de noi, ne putem asigura încă o dată utilizatorii noștri de respectarea deplină a reglementărilor. Acest lucru elimină, de asemenea, riscul de neconformitate cu banca centrală." (Sursa EN)

EY publică o soluție de scalare Ethereum în domeniul public

Încercările Ernst & Young (EY) de a promova tranzacții sigure și private pe blockchains publice la costuri mai mici au culminat cu lansarea Nightfall 3.

Compania a anunțat vestea prin intermediul unui comunicat, afirmând că Nightfall 3 combină dovezile de cunoaștere zero cu rulaje optimiste - zk-Optimistic Rollups - pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor pe Ethereum.

Într-adevăr, zk-Rollups reprezintă una dintre soluțiile de scalare de layer-two dezvoltate pentru a obține scalabilitate pentru rețele precum Ethereum, folosind un proces de transferuri pe loturi "rulate"într-o singură tranzacție.

Prima contribuție a EY la dovezile ZK a fost în aprilie 2019. În această nouă iterație, echipa EY a declarat că Nightfall 3 este o colecție de instrumente pentru gestionarea privată a tranzacțiilor Ethereum.

Se pare că Nightfall 3 face dovada ZK a tranzacțiilor în Optimistic Rollups, eliminând necesitatea ca toate nodurile de autentificare să verifice validitatea tranzacțiilor.

Nodurile care contestă blocurile invalide vor primi recompense, asigurându-se astfel că numai tranzacțiile valide sunt adăugate la blockchain. Potrivit echipei EY, Nightfall 3 constituie o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește eficiența tranzacțiilor și reducerea taxelor gas.

Detaliind îmbunătățirile aduse soluției zk-Rollups, Paul Brody, lider global blockchain la EY, a remarcat că protocolul oferă cel mai bun echilibru între eficiența matematică și securitatea tranzacțiilor private în rețeaua Ethereum.

Potrivit anunțului, soluția zk-Optimistic Rollups de la Nightfall 3 poate oferi o reducere de aproape 90% a taxei de gas în comparație cu transferurile publice de tokeni ERC-20. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.