Știri crypto & blockchain - Băncile spaniole sunt obligate să raporteze planurile privind monedele digitale pe 3 ani - Exchange-ul Bullish al Block.one a obținut licența de la autoritățile de reglementare din Gibraltar – 30-01-2022

Știri crypto & blockchain - Băncile spaniole sunt obligate să raporteze planurile privind monedele digitale pe 3 ani - Exchange-ul Bullish al Block.one a obținut licența de la autoritățile de reglementare din Gibraltar – 30-01-2022

Băncile spaniole sunt obligate să raporteze planurile privind monedele digitale pe 3 ani

Planurile privind monedele digitale ale băncilor spaniole trebuie să fie acum raportate, potrivit unor surse de la Banco de Espana, care au afirmat că banca centrală dorește să examineze efectul pe care îl are digitalizarea asupra serviciilor financiare.

Banca Spaniei a fost tăcută ani de zile pe tema monedelor digitale. Cu toate acestea, în acest an, a făcut un pas înainte și s-a afirmat. După ce a înființat un registru al furnizorilor de servicii de monedă digitală, trece la bănci.

Potrivit unui raport al cotidianului spaniol El País, Banco de Espana este acum în căutare de informații suplimentare de la organizațiile financiare care se ocupă de banii digitali.

Scopul cercetării este de a examina efectul pe care digitalizarea îl are asupra serviciilor financiare, nu de a interzice sau de a susține monedele digitale. Banca centrală solicită băncilor comerciale să dezvăluie legăturile pe care le au cu furnizorii de servicii de active digitale, participațiile la aceștia și orice altă expunere pe care ar putea să o aibă la criptomonede.

Băncile care doresc să lanseze sau să ofere custodie pentru criptomonedele existente în următorii trei ani trebuie, de asemenea, să detalieze astfel de proiecte.

Cea mai recentă evoluție survine în contextul în care principalele bănci din Spania încep să adopte monedele digitale. Banco Santander este cea mai mare bancă din țară și a declarat că lucrează la un fond tranzacționat la bursă de criptomonede. Alte instituții financiare se află, de asemenea, în diverse stadii ale inițiativelor lor privind activele digitale, cum ar fi BBVA și CaixaBank. (Sursa EN)

Exchange-ul Bullish al Block.one a obținut licența de la autoritățile de reglementare din Gibraltar

Block.one, dezvoltatorul protocolului EOS.IO - rețeaua blockchain a criptomonedei EOS - continuă să progreseze cu filiala sa de exchange crypto, cunoscută sub numele de Bullish.

Bullish a anunțat oficial că filiala sa, Bullish Limited, a obținut o licență pentru tehnologia distributed ledger de la Comisia pentru servicii financiare din Gibraltar (GFSC).

Aprobarea de reglementare marchează o etapă importantă înaintea lansării exchange-ului. Block.one a anunțat că intenționează să construiască exchange-ul în mai 2021.

Directorul executiv al Block.one și președintele Bullish, Brendan Blumer, a declarat că Gibraltarul se profilează ca un "hub de top în domeniul blockchain și al activelor virtuale", care poate oferi o bază pentru companiile axate pe criptomonede, pentru a "opera în siguranță și în conformitate cu cele mai bune practici din industrie".

"Asigurarea acestei licențe semnalează faptul că exchange-ul Bullish este o platformă în care utilizatorii instituționali și de retail pot avea încredere. De asemenea, subliniază angajamentul nostru față de protecția clienților, conformitatea și securitatea de vârf a industriei înainte de lansarea exchange-ului și ne continuă progresul spre a intra în funcțiune", a precizat Blumer.

Block.one a strâns 10 miliarde de dolari la începutul anului precedent, pentru a lansa un exchange crypto bazat pe blockchain-ul public, EOS. Printre investitorii proeminenți din categoria Bullish se numără CEO-ul Galaxy Digital, Mike Novogratz, managerul miliardar de fonduri de acoperire Alan Howard și co-fondatorul PayPal și miliardarul Peter Thiel, capitalist de risc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.