Știri crypto & blockchain - Bankman-Fried de la FTX rămâne precaut cu privire la spațiul NFT în curs de dezvoltare - Fetch.ai lansează platforma NFT pentru arta generată de AI – 25-12-2021

Într-un interviu cu CNBC's Street Signs Asia, Sam Bankman-Fried și-a exprimat prudența optimistă în legătură cu ritmul de creștere a tokenilor nefungibili (NFT) din ultimul an

Știri crypto & blockchain - Bankman-Fried de la FTX rămâne precaut cu privire la spațiul NFT în curs de dezvoltare - Fetch.ai lansează platforma NFT pentru arta generată de AI – 25-12-2021

Bankman-Fried de la FTX rămâne precaut cu privire la spațiul NFT în curs de dezvoltare

Într-un interviu cu CNBC's Street Signs Asia, Sam Bankman-Fried și-a exprimat prudența optimistă în legătură cu ritmul de creștere a tokenilor nefungibili (NFT) din ultimul an, avertizând investitorii că ar putea deveni vulnerabili la dinamica volatilă a pieței dacă sunt educați în mod necorespunzător în acest spațiu.

Antreprenorul crypto în vârstă de 29 de ani și fondator al companiei de tranzacționare Alameda Research și al exchange-ului de derivate cripto FTX a lăsat să se înțeleagă că au avut loc conversii cu proprii săi clienți în ceea ce privește intenția lor de a achiziționa active digitale, dar aceiași clienți pot deveni ezitanți atunci când sunt provocați cu privire la utilitatea reală a noului lor activ.

"Aproape că se generalizează mai repede decât înțelege curentul principal ce anume adoptă, ceea ce este un fenomen ciudat", a susținut Bankman-Fried.

El a continuat: "Ar putea duce la o adoptare incredibil de rapidă și uriașă. De asemenea, ar putea duce, sincer, la un fel de gust amar în gura oamenilor, dacă ar avea loc o prăbușire și nimeni nu și-ar da seama despre ce este vorba".

Într-un spațiu atât de incipient, este firesc ca temperamentul pieței NFT să fie relativ necontestat. Spre deosebire de piața criptomonedelor, care a cunoscut o multitudine de cicluri de creștere și scădere, NFT-urile nu au trecut încă prin toate încercările, experimentând doar vremurile bune, ca să spunem așa. (Sursa EN)

Fetch.ai lansează platforma NFT pentru arta generată de AI

Laboratorul de inteligență artificială, Blockchain Fetch.ai, a lansat o nouă piață NFT pentru arta generată de inteligența artificială, oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea obiecte de colecție digitale într-un cadru de colaborare, prin intermediul tehnologiei de învățare automată.

Noua platformă, denumită Colearn Paint, permite grupurilor de creatori să genereze automat și să dețină în mod colectiv NFT-uri proiectate de un algoritm de învățare automată. Platforma este orientată către "compoziții abstracte", potrivit lui Humayun Sheikh, CEO al Fetch.ai, care a citat "învățarea colectivă" ca fiind o tendință majoră pentru viitor.

Învățarea colectivă este un concept din cadrul inteligenței artificiale care descrie aplicarea algoritmilor de învățare profundă la date și la viața privată.

Utilizatorii aplicației Colearn Paint vor fi conduși printr-un proces în trei etape pentru a crea NFT-uri generate aleatoriu. Primul pas presupune licitarea prin intermediul unei licitații olandeze pentru a participa la procesul de învățare colectivă. Ofertanții câștigători vor introduce un "model aleatoriu" și vor selecta arta din opțiunile generate în prealabil de AI. Etapa finală constă în crearea și vânzarea NFT, care va permite utilizatorilor să distribuie profiturile între ei.

NFT-urile au apărut ca fiind unul dintre cele mai populare cazuri de utilizare a blockchain, investitorii și fondurile de risc fiind dornici să susțină acest așa-numit viitor al creativității. Mai multe piețe NFT de profil înalt au fost lansate în acest an, fiecare cu propriul său obiectiv și utilitatea dorită. Industria incipientă și-a atins cu adevărat nivelul în 2021, vânzările NFT depășind 2,5 miliarde $ în prima jumătate a anului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.