Știri crypto & blockchain - Bitbank din Japonia va înființa o firmă de custodie pentru facilitarea intrării instituționale pe piețele locale - Mercado Bitcoin se asociază cu Stellar pentru a crea MVP pentru CBDC braziliană

Știri crypto & blockchain - Bitbank din Japonia va înființa o firmă de custodie pentru facilitarea intrării instituționale pe piețele locale - Mercado Bitcoin se asociază cu Stellar pentru a crea MVP pentru CBDC braziliană

Bitbank din Japonia va înființa o firmă de custodie pentru facilitarea intrării instituționale pe piețele locale

Într-o nouă inițiativă pentru Asia de Est, exchange-ul crypto japonez, Bitbank, a anunțat un parteneriat cu holdingul financiar, Sumitomo Mitsui Trust Holdings, pentru a înființa Japan Digital Asset Trust (JADAT).

Potrivit unui anunț, JADAT va oferi servicii de custodie și audit și asigurare a portofelelor. Compania este concepută pentru a facilita intrarea jucătorilor instituționali pe piața japoneză a activelor digitale.

Odată înființată, firma se va specializa în servicii de custodie pentru deținerile de active digitale, inclusiv criptomonede, tokeni de securitate pe blockchains publice, stablecoins și tokeni nefungibili (NFT).

Bitbank este unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto din Asia, cu un volum lunar de tranzacționare de peste 5 miliarde de dolari, în timp ce Sumitomo Mitsui Trust Holdings este un holding cotat la bursă și un grup bancar specializat în domeniul fiduciar. Potrivit anunțului, firmele își vor folosi expertiza pentru a contribui la dezvoltarea JADAT.

Exchange-ul crypto și firma de holdinguri financiare au semnat un memorandum de înțelegere, ambele părți fiind de acord să exploreze posibilitățile ca Sumitomo Mitsui Trust Holdings să investească în JADAT. (Sursa EN)

Mercado Bitcoin se asociază cu Stellar pentru a crea MVP pentru CBDC braziliană

Bursa braziliană, Mercado Bitcoin, și-a anunțat parteneriatul cu Stellar Development Foundation (SDF). Compania a declarat că intenționează să dezvolte unul dintre cele nouă proiecte selectate pentru LIFT Challenge Real Digital, promovat de Banca Centrală a Braziliei.

LIFT Challenge Real Digital este un mediu de colaborare realizat de Banca Centrală a Braziliei (Bacen), în parteneriat cu Federația Națională a Asociațiilor de Servere ale Băncii Centrale (Fenasbac). Odată cu anunțata integrare a Stellar, SDF se va alătura consorțiului creat de Mercado Bitcoin pentru a dezvolta soluții pentru Real Digital și din care mai fac parte CPQD și ClearSale.

Directorul executiv al Stellar Development, Denelle Dixon, a declarat că rețeaua Stellar este pregătită să sprijine Mercado Bitcoin și Banca Centrală a Braziliei în timp ce explorează cazuri de utilizare pentru viitorul Real Digital. "Stellar a fost proiectat pentru emiterea de active, iar instrumentele sale de conformitate încorporate oferă Mercado Bitcoin o bază solidă pentru a dezvolta o soluție cu caracteristicile pe care Bacen se așteaptă să le vadă", a susținut ea.

Potrivit comunicatului, Mercado Bitcoin a selectat rețeaua Stellar datorită vitezei, eficienței și securității protocolului.

"Facem parte dintr-un consorțiu de companii care au structura și ambiția de a construi soluții solide pentru piața financiară prin intermediul tehnologiei blockchain. Utilizarea rețelei Stellar ne va permite să livrăm un caz complet pentru evaluarea de către Banca Centrală", a declarat Reinaldo Rabelo, CEO al Mercado Bitcoin.

Pe lângă consorțiul creat de Mercado Bitcoin, Banca Centrală a Braziliei a ales, de asemenea, protocolul DeFi Aave (AAVE) și ConsenSys în parteneriat cu Visa și Microsoft pentru a dezvolta cazuri de utilizare pentru Real Digital al națiunii.

În aprilie, a fost raportat că președintele Băncii Centrale a Braziliei a confirmat că proiectul pilot al monedei digitale suverane a țării va fi lansat în acest an. Cu toate acestea, această versiune va fi încă o versiune pilot și nu va fi disponibilă pentru întreaga populație a țării. Potrivit lui Campos Neto, Real Digital speră să permită smart contracts și finanțe descentralizate pe platforma CBDC."Inițiativa Real Digital este un răspuns la progresul rapid al transformării digitale și la cererea societății pentru mijloace native de decontare într-un mediu nou, condiții pentru obținerea unor câștiguri importante de eficiență", a declarat Campos Neto anul trecut. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.