Știri crypto & blockchain - Bitcoin Suisse va permite plățile prin rețeaua Lightning Network - Un ministru din Zimbabwe semnalează interesul CBDC pe fondul zvonurilor privind adoptarea Bitcoin – 29-01-2022

Știri crypto & blockchain - Bitcoin Suisse va permite plățile prin rețeaua Lightning Network - Un ministru din Zimbabwe semnalează interesul CBDC pe fondul zvonurilor privind adoptarea Bitcoin – 29-01-2022

Bitcoin Suisse va permite plățile prin rețeaua Lightning Network

Bitcoin Suisse va utiliza rețeaua Lightning Network pentru a face ca tranzacțiile Bitcoin (BTC) să fie mai ieftine și mai rapide. Acesta va fi primul procesator de plăți în criptomonede din Elveția care va integra această tehnologie, potrivit unui comunicat de presă.

Armin Schmid, șeful Bitcoin Suisse Pay, a lăudat decizia, menționând că tranzacțiile Lightning vor juca un rol semnificativ în extinderea aplicațiilor crypto și în stimularea adoptării în masă.

"Tranzacțiile Lightning permit un debit mai mare pe secundă la prețul unei fracțiuni de cent - ceea ce le face o inovație care schimbă jocul pentru aplicațiile crypto."

Odată cu lansarea acestei tehnologii Bitcoin layer-two de ultimă generație, consumatorii și comercianții care utilizează Bitcoin Suisse și Worldline vor putea efectua tranzacții mai rapide cu costuri mai mici pentru blockchain. În anunț se mai spune că decizia reprezintă un pas important în eforturile Bitcoin Suisse de a "promova adoptarea pe scară mai largă a tehnologiei crypto".

Rețeaua Lightning Network este o rețea descentralizată, construită pe al doilea layer al Bitcoin, care utilizează tehnologia smart contracts, pentru a construi o rețea sigură și a permite tranzacții de valoare mică la viteze mai rapide și costuri mai mici. În 2015, Joseph Poon și Thaddeus Dryja au propus protocolul Lightning Network într-un efort de a rezolva problema scalabilității Bitcoin.

Worldline, omologul european al Bitcoin Suisse, va putea procesa tranzacțiile efectuate cu ajutorul rețelei Lightning Network. Ca atare, clienții și comercianții vor beneficia de ușurința tranzacțiilor crypto, ca urmare a integrării Lightning Network. (Sursa EN)

Un ministru din Zimbabwe semnalează interesul CBDC pe fondul zvonurilor privind adoptarea Bitcoin

Ministrul zimbabwean al informațiilor a respins public zvonurile în curs de desfășurare, conform cărora, țara ar lua în considerare adoptarea criptomonedelor și a Bitcoin (BTC). Mai degrabă, ministrul Monica Mutsvangwa a precizat că, guvernul din Zimbabwe dorește să experimenteze o monedă digitală a băncii centrale (CBDC).

Zvonul privind adoptarea criptomonedelor de către Zimbabwe a fost declanșat pe baza a numeroase rapoarte care îl citează pe Charles Wekwete, secretarul permanent al biroului președintelui, care a declarat că guvernul se află în discuții cu întreprinderi din sectorul privat pentru a contribui la introducerea criptomonedelor în țară.

La doar o zi după aceste rapoarte, Mutsvangwa a participat la o ședință de informare a cabinetului pentru a respinge afirmațiile privind adoptarea crypto în curs de desfășurare:

"Guvernul ar dori să asigure națiunea că nu are în vedere introducerea unei alte monede în economie, așa cum s-a raportat în unele secțiuni ale mass-media. Moneda noastră locală este dolarul din Zimbabwe (ZW$) și nu criptomoneda."

Mai mult, ministrul a precizat că guvernul din Zimbabwe calcă pe urmele altor țări, studiind "CBDC, spre deosebire de criptomonede, Bitcoin sau orice formă de derivate".

Este important de reținut că, CBDC-urile sunt tokeni digitali emiși de banca centrală a unui guvern. Dacă vor fi lansați în Zimbabwe, tokenii digitali vor fi raportați la dolarul din Zimbabwe și vor avea valoarea monetară a monedei locale, în timp real.Guvernele din întreaga lume experimentează cu CBDC-uri retail și en-gros, pentru a găsi alternative de plată transfrontaliere mai ieftine, sporind în același timp capacitatea de a urmări tranzacțiile pentru a descuraja spălarea banilor și alte activități frauduloase. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.