Știri crypto & blockchain - Bitwise bullish pe Bitcoin ETF pur după ce a renunțat la depunerea contractelor futures - Băncile nigeriene urmăresc conturile clienților pentru tranzacționarea crypto – 01-02-2022

Știri crypto & blockchain - Bitwise bullish pe Bitcoin ETF pur după ce a renunțat la depunerea contractelor futures - Băncile nigeriene urmăresc conturile clienților pentru tranzacționarea crypto – 01-02-2022

Bitwise bullish pe Bitcoin ETF pur după ce a renunțat la depunerea contractelor futures

Bitwise Asset Management și-a retras cererea pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) bazat pe contracte futures pentru Bitcoin (BTC), în contextul în care în Statele Unite au fost lansate mai multe astfel de produse.

Deși a renunțat la ETF-ul său legat de contracte futures, firma este încă optimistă în privința unui ETF Bitcoin la vedere, care este conceput pentru a urmări direct Bitcoin, a anunțat directorul de investiții al Bitwise, Matt Hougan.

Hougan a declarat că depunerea la vedere a Bitwise rămâne intactă și că firma își va continua eforturile de a lansa un astfel de produs în Statele Unite:

"În cele din urmă, ceea ce doresc mulți investitori este un ETF Bitcoin spot. Noi credem că este posibil. Așa că Bitwise va continua să urmărească acest obiectiv și vom căuta alte modalități de a ajuta investitorii să aibă acces la oportunitățile incredibile din crypto".

Hougan a subliniat că prima cerere de ETF Bitcoin care a fost depusă vreodată a fost un ETF bazat pe spot de către fondatorii exchange-ului crypto, Gemini, Cameron și Tyler Winklevoss. Depusă în 2013, cererea a fost respinsă de Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA în 2017. "De ani de zile, mulți au lucrat la acest lucru, inclusiv echipa de aici", a spus acesta.

Hougan a continuat spunând că "orice ETF este un pas mare", referindu-se la multiplele ETF-uri futures Bitcoin care au primit aprobarea SEC și au început să se tranzacționeze în octombrie. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care Bitwise a preferat să își retragă propria cerere. (Sursa EN)

Băncile nigeriene urmăresc conturile clienților pentru tranzacționarea crypto

În Nigeria, băncile comerciale au început să monitorizeze conturile care par a fi utilizate pentru tranzacționarea de criptomonede.

Acțiunea este un răspuns la un ordin al Băncii Centrale a Nigeriei (CBN) care a cerut tuturor băncilor comerciale să înghețe conturile aparținând a cel puțin două persoane implicate în tranzacționarea de criptomonede.

Potrivit unui raport al publicației locale Leadership, o notă internă a uneia dintre bănci a instruit angajații să înceapă să monitorizeze conturile cu volume semnificative de tranzacții sau cele despre care se crede că sunt folosite pentru tranzacționarea de criptomonede. Memorandumul, potrivit Leadership, sună astfel:

"Dorim să reiterăm faptul că CBN monitorizează strict nerespectarea directivei privind închiderea tuturor conturilor implicate în criptomonede pentru o sancțiune de reglementare cu impact ridicat. Având în vedere cele de mai sus, toți membrii personalului sunt sfătuiți prin prezenta să identifice entitățile care tranzacționează sau operează exchange-uri crypto în cadrul sistemelor lor și să se asigure că astfel de conturi sunt închise imediat."

Documentul a subliniat că angajații care neglijează în mod intenționat să dezvăluie implicarea unui cont în tranzacționarea de criptomonede vor fi sancționați. Toți lucrătorii sunt acum obligați să participe la monitorizarea conturilor, tranzacțiilor și clienților pentru a garanta că banca este pe deplin conformă cu cerințele CBN, conform comunicatului intern.

Printre conturile care ar putea fi semnalate se numără cele ale firmelor fintech cu un volum mare de tranzacții zilnice fără o licență de plăți sau cele care conțin criptomonede în memorandumul sau expresia de afaceri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.