Știri crypto & blockchain - Brave achiziționează un motor de căutare în încercarea de a oferi o alternativă la Google Search - Compound va oferi împrumuturi cross-chain prin intermediul Gateway – 04-10-2021

Browser-ul Brave, axat pe confidențialitate, este tot mai aproape de a oferi un motor de căutare privat ...

Știri crypto & blockchain - Brave achiziționează un motor de căutare în încercarea de a oferi o alternativă la Google Search - Compound va oferi împrumuturi cross-chain prin intermediul Gateway – 04-10-2021

Brave achiziționează un motor de căutare în încercarea de a oferi o alternativă la Google Search

Browser-ul Brave, axat pe confidențialitate, este tot mai aproape de a oferi un motor de căutare privat.

Brave a anunțat că a achiziționat Tailcat, un motor de căutare deschis, dezvoltat de un grup care a lucrat anterior la Cliqz la produse de căutare și de browser pentru confidențialitate.

Potrivit anunțului, Tailcat va servi drept fundație pentru viitorul Brave Search - un motor de căutare încorporat, conceput pentru a permite navigarea privată și transparentă pe internet.

CEO-ul și co-fondatorul Brave, Brendan Eich, a declarat că firma se așteaptă să introducă Brave Search până în vara anului 2021. "Brave lucrează acum la integrarea acestei tehnologii și la punerea ei la dispoziția tuturor, ca Brave Search, mai întâi prin acces timpuriu pentru testeri, iar apoi pentru disponibilitate generală până în această vară", a declarat Eich.

În prezent, browserul Brave se bazează pe principalele motoare de căutare externe, oferind utilizatorilor posibilitatea de a alege între motoare de căutare populare, precum DuckDuckGo și Startpage, precum și instrumente obișnuite precum Google Search. Potrivit Brave, "aproape toate motoarele de căutare din prezent sunt fie construite de către, fie se bazează pe rezultate de la companiile Big Tech".

În schimb, Tailcat este construit pe un index complet independent și nu colectează adrese IP sau date personale pentru a îmbunătăți rezultatele căutării. Eich a declarat că dezvoltatorii Tailcat au lucrat la căutarea care să păstreze confidențialitatea "în ultimii șapte ani, în timp ce lucrau la Cliqz, iar apoi la proiectul Tailcat după închiderea Cliqz". (Sursa EN)

Compound va oferi împrumuturi cross-chain prin intermediul Gateway

Protocolul de împrumut financiar descentralizat Compound a dezvăluit un nou blockchain care va permite garanții cross-chain.

Este cea mai recentă mișcare pentru a atenua operațiunile costisitoare din rețeaua Ethereum și pentru a permite mai multă interoperabilitate în ecosistemul DeFi.

Noul lanț Gateway, a fost descris ca fiind o piață a dobânzilor cross-chain, care permite utilizatorilor să împrumute active care sunt native pentru un lanț, cum ar fi Ethereum, cu garanții de pe un alt lanț, cum ar fi Polkadot sau Celo. Compound Finance a anunțat inițial platforma în decembrie 2020, când a fost numită "Compound Chain".

Compound își propune să atenueze fragmentarea actuală din industria DeFi în diferite blockchains cu Gateway și a ales arhitectura blockchain de ultimă generație, Substrate, pentru a face acest lucru.

Substrate, care alimentează, de asemenea, rețeaua Polkadot, este un cadru modular care permite dezvoltatorilor să creeze blockchains de mare randament, construite special. Fondatorul Compound, Robert Leshner, a explicat alegerea platformei în postarea de pe blog:

"Am ales Substrate pentru a ne putea concentra pe construirea codului aplicației, în loc să inventăm algoritmi de consens; este un cadru modern construit pe un limbaj modern, Rust."

Pentru a completa Gateway, Compound plănuiește să construiască "Starports", care ar funcționa ca rampe de intrare și ieșire în noul blockchain pentru ca utilizatorii să împrumute sau să depună un activ ca garanție. Leshner a explicat că Starports este "lipiciul" care leagă un blockchain de Gateway, iar acestea pot fi amestecate și potrivite în diverse combinații pentru diferite rețele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum