Știri crypto & blockchain - BRI - 90% dintre băncile centrale analizează utilitatea CBDC-urilor - Piața Solana NFT Magic Eden închide o rundă de 130 milioane de dolari din seria B la o evaluare de 1,6 miliarde de dolari

Știri crypto & blockchain - BRI - 90% dintre băncile centrale analizează utilitatea CBDC-urilor - Piața Solana NFT Magic Eden închide o rundă de 130 milioane de dolari din seria B la o evaluare de 1,6 miliarde de dolari

BRI - 90% dintre băncile centrale analizează utilitatea CBDC-urilor

Într-un nou raport economic anual publicat de Banca Reglementelor Internaționale (BRI), instituția financiară a dezvăluit că aproximativ 90% dintre băncile centrale din întreaga lume analizează fezabilitatea adoptării de monede digitale ale băncii centrale, sau CBDC.

Raportul BRI a evidențiat capacitatea banilor fiduciari suverani actuali de a asigura stabilitatea (relativă) a prețurilor și supravegherea publică, criticând în același timp incapacitatea criptomonedelor de a îndeplini "funcțiile fundamentale de bază ale banilor" și opacitatea lor în ceea ce privește responsabilitatea față de publicul larg.

Cu toate acestea, raportul a evidențiat natura programabilă a criptomonedelor, precum și elementele fără frontiere ale finanțelor descentralizate (DeFi) ca fiind beneficii potențiale care ar putea justifica integrarea în CBDC. În prezent, există trei CBDC-uri de vânzare cu amănuntul în funcțiune și 28 de proiecte pilot. Yuanul digital emis de Banca Populară a Chinei deține în prezent poziția dominantă, cu 261 de milioane de utilizatori. În plus, peste 60 de jurisdicții dispun de sisteme rapide de plăți cu amănuntul.

Pentru a argumenta în favoarea utilizării activelor digitale centralizate, BRI a citat evoluțiile negative recente din sectorul DeFi. În continuare, BIS a evidențiat scalabilitatea limitată a anumitor blockchains, cum ar fi Ethereum (ETH), care provoacă congestia rețelei și, prin urmare, creșteri puternice ale comisioanelor de tranzacționare.

De asemenea, a ridicat problema fezabilității soluțiilor de tip layer-1 din cauza fragmentării semnificative a acestor blockchains pentru a rezolva astfel de inconveniente. În cele din urmă, raportul a indicat un număr record de piraterie informatică a criptomonedelor în ultimul an ca parte a riscurilor inerente de siguranță ale activelor digitale. (Sursa EN)

Piața Solana NFT Magic Eden închide o rundă de 130 milioane de dolari din seria B la o evaluare de 1,6 miliarde de dolari

Magic Eden, o platformă populară de tokeni nefungibili (NFT) pe blockchain-ul Solana (SOL), cu un volum de tranzacționare de 112.927 SOL (4 milioane de dolari) în 24 de ore, a anunțat că a încheiat o rundă Seria B de 130 de milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de investitori precum Electric Capital, Greylock, Lightspeed Venture Partners, Paradigm și Sequoia Capital, evaluând firma la 1,6 miliarde de dolari.

Capitalul nou-infuzat va fi folosit pentru a extinde piețele primare și secundare ale companiei, pentru a explora oportunitățile multichain, pentru a permite noi angajări și pentru a fi utilizat în cercetare și dezvoltare. De la înființarea sa în septembrie 2021, piața primește acum o medie de 22 de milioane de sesiuni lunare unice și vede peste 40.000 de NFT-uri tranzacționate zilnic.

De asemenea, Launchpad-ul Magic Eden a acceptat peste 250 de proiecte până în prezent. În plus, oferă personalizare, sprijin de marketing și execuție operațională pentru noile colecții de NFT care intră pe piața primară. Între timp, piața sa secundară acoperă peste 7.000 de listări și înregistrează peste 92% din tot volumul NFT de pe Solana.

În plus, Magic Eden a lansat, de asemenea, peste 50 de jocuri și proiecte metaverse. În acest segment, firma supraveghează 90% din toate NFT-urile de jocuri de pe Solana tranzacționate pe piața sa. În ceea ce privește această evoluție, Zhuoxun Yin, director operațional și co-fondator al Magic Eden, a comentat:"Suntem încântați să avem sprijinul continuu al investitorilor și al comunității noastre și așteptăm cu nerăbdare să livrăm rezultate pe Solana și dincolo de ea." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.