Știri crypto & blockchain - Banca elvețiană Sygnum Bank va oferi custodie pentru ICP - Firmele de top de minare și metale testează blockchain pentru a urmări cobaltul pentru mașinile electrice – 21-08-2021

Banca de criptomonede Sygnum, cu sediul în Elveția, lansează servicii de custodie și servicii bancare pentru tokenii utilitari Internet Computer (ICP).

Știri crypto & blockchain - Banca elvețiană Sygnum Bank va oferi custodie pentru ICP - Firmele de top de minare și metale testează blockchain pentru a urmări cobaltul pentru mașinile electrice – 21-08-2021

Banca elvețiană Sygnum Bank va oferi custodie pentru ICP

Banca de criptomonede Sygnum, cu sediul în Elveția, lansează servicii de custodie și servicii bancare pentru tokenii utilitari Internet Computer (ICP).

Sygnum a anunțat că deținătorii de ICP vor putea să își depună tokenii în portofelele segregate de nivel instituțional ale băncii. Firma a precizat că este prima bancă care oferă depozitare pentru tokenii de utilitate ICP, care au debutat la tranzacționare pe 11 mai.

Într-o a doua fază a implementării suportului ICP, Sygnum intenționează să lanseze o suită de servicii bancare pentru token, inclusiv tranzacționarea la vedere, precum și tranzacționarea de opțiuni la o dată ulterioară. Banca se așteaptă, de asemenea, să ofere în viitor împrumuturi Sygnum Lombard pentru ICP, permițând clienților să acceseze lichidități contra deținerilor de tokeni ICP.

În afară de furnizarea de servicii de custodie și de tranzacționare pentru token-ul ICP, Sygnum este, de asemenea, membru al Internet Computer Association, o organizație independentă cu sediul la Geneva care militează pentru rețeaua Internet Computer.

Dezvoltat de Fundația Dfinity, o organizație de cercetare științifică non-profit cu sediul la Zurich, Internet Computer este un proiect blockchain descentralizat, conceput pentru a extinde funcționalitatea internetului public. Proiectul intenționează în mod specific să treacă de la protocoalele standard de internet la un super-computer global, accesibil publicului, care se bazează pe propriul protocol ICP.

Co-fondatorul și membrul consiliului de administrație al Sygnum, Manuel Krieger, a declarat "Credem că natura descentralizată și deschisă a Internet Computer va declanșa un val de inovație în cadrul serviciilor de internet, al platformelor software și al experiențelor utilizatorilor." (Sursa EN)

Firmele de top de minerit și metale testează blockchain pentru a urmări cobaltul pentru mașinile electrice

În ultimii ani, stabilirea unor practici responsabile de aprovizionare cu cobalt a devenit un punct de interes major pentru grupurile pentru drepturile omului, cercetătorii din domeniul mediului și alții.

În Republica Democrată Congo, sau RDC, de unde provine peste 70 % din cobaltul din lume, experții au atras atenția asupra riscurilor grave pentru drepturile omului în cadrul multor operațiuni miniere. Între timp, exploatarea minieră în adâncuri, care nu este reglementată corespunzător, pentru extragerea cobaltului și a nichelului, a stârnit îngrijorări profunde în rândul experților cu privire la impactul său distructiv asupra mediului.

Un nou anunț făcut de liderii mondiali în domeniul mineritului, Glencore, CMOC și Eurasian Resources Group, împreună cu furnizorul de materiale pentru baterii, Umicore, sugerează că actorii corporativi se uită la tehnologiile blockchain pentru a oferi o soluție cel puțin parțială la aceste probleme.

Cele patru companii vor pilota o soluție blockchain numită Resource, în condiții reale de funcționare: urmărirea mineralului de la instalațiile de producție a cobaltului din RDC până la locurile de producție a vehiculelor electrice din aval. Proiectul pilot se va desfășura până la sfârșitul acestui an, iar lansarea unei soluții finalizate este programată pentru 2022. În timp ce blockchain are un potențial semnificativ de îmbunătățire a transparenței și monitorizării, a declarat Ivan Glasenberg, CEO-ul Glencore:

"Trasabilitatea nu este suficientă de una singură, ci trebuie să facă parte dintr-un efort mai amplu al industriei pentru a aduce îmbunătățiri întregului lanț de aprovizionare cu cobalt. Acest lucru începe cu respectarea unei aprovizionări responsabile, de exemplu, prin intermediul RMI [Inițiativei pentru minerale responsabile]; utilizarea colectivă a unor standarde ESG [de mediu, sociale și de guvernanță] mai largi [...]; și sprijinirea sectorului minier artizanal și la scară mică din sectorul Republicii Democratice Congo prin inițiative cu mai multe părți interesate, cum ar fi Alianța pentru cobalt echitabil." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.