Știri crypto & blockchain - Capitala Columbiei sprijină blockchain și tehnologiile emergente cu un fond de 2,3 milioane $ - Opera anunță suport pentru Celo stablecoins în aplicația sa de portofel crypto – 17-11-2021

Capitala Columbiei, Bogota, finanțează dezvoltarea blockchain ca parte a unei investiții mai ample a orașului în tehnologii inovatoare.

Știri crypto & blockchain - Capitala Columbiei sprijină blockchain și tehnologiile emergente cu un fond de 2,3 milioane $ - Opera anunță suport pentru Celo stablecoins în aplicația sa de portofel crypto – 17-11-2021

Capitala Columbiei sprijină blockchain și tehnologiile emergente cu un fond de 2,3 milioane $

Capitala Columbiei, Bogota, finanțează dezvoltarea blockchain ca parte a unei investiții mai ample a orașului în tehnologii inovatoare.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul oficial al orașului Bogota, guvernul municipal va oferi 8,8 miliarde de pesos columbieni (2,3 milioane $) companiilor locale ca parte a patru noi programe din cadrul Fondului pentru inovare, tehnologie și industrii creative al orașului, sau FITIC.

Noua finanțare include o contribuție de 2,8 miliarde de pesos, (739.000 $) pentru dezvoltarea startup-urilor locale blockchain prin intermediul unui program numit "Hub Blockchain Bogotá". Proiectul își propune să sprijine 100 de companii axate pe blockchain pentru a le spori competitivitatea pe piața globală și să ofere consultanță tehnică pentru implementarea blockchain în cadrul companiilor participante.

Noua campanie de finanțare a inovării este organizată cu sprijinul primarului orașului Bogotá, al Secretariatului Districtual pentru Dezvoltare Economică, al Universității Jorge Tadeo Lozano, al organismului de stat pentru antreprenoriat, Innpulsa și al acceleratorului blockchain Tribe Accelerator din Singapore.

Primarul orașului Bogota, Claudia Lopez, a intrat pe Twitter pentru a invita întreprinderile locale să se înscrie în program începând cu 25 iunie. "Fiecare companie va putea primi de la FITIC între 10 și 50 de milioane de pesos în capital pentru a-și putea duce ideea mai departe", a spus primarul. (Sursa EN)

Opera anunță suport pentru Celo stablecoins în aplicația sa de portofel crypto

Potrivit unui comunicat, includerea stablecoins face parte dintr-o integrare mai amplă cu rețeaua Celo (CELO). Opera spune că această mișcare va permite o mai mare flexibilitate în ceea ce privește plățile pentru milioanele de utilizatori ai săi din întreaga lume.

Stablecoins ale Celo sunt legate de paralelele lor respective de monedă fiat, atât cUSD, cât și cEUR fiind, se pare, susținute de un pachet de criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), deținute în Rezerva Celo.

Comentând știrea, Cuautemoc Weber, șeful departamentului de crypto și vicepreședinte al dezvoltării afacerilor și al sectorului mobil la Opera, a remarcat că "abordarea Celo, care pune pe primul loc mobilul", se aliniază cu obiectivele companiei sale de a aduce plățile crypto la milioane de utilizatori de smartphone-uri.

Într-adevăr, Celo este prezentată ca fiind un jucător proeminent în domeniul finanțelor descentralizate (DeFi) bazate pe mobil, cu o suită de stablecoins și diverse aplicații de plată.

Detaliind raționamentul care a stat la baza selectării stablecoins Celo ca fiind primele stablecoins digitale din portofelul crypto Opera, Weber a explicat:

"Am ales să integrăm cUSD și cEUR ca primele noastre stablecoins, deoarece o mare parte a bazei noastre de utilizatori trăiește pe piețe precum Africa, Filipine și LATAM, unde accesul la servicii financiare - cum ar fi opțiunile de retragere a numerarului - este limitat, volatilitatea monedei fiat poate fi o provocare, iar costurile de remitere a banilor sunt ridicate. Celo face posibil acest lucru doar cu un număr de telefon mobil." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.