Știri crypto & blockchain - Cea mai mare parte a cripto este încă inutilă și îi lipsește un caz de utilizare - șef blockchain JPMorgan - Binance Australia intensifică măsurile pentru a proteja utilizatorii vulnerabili, spune CEO-ul

Știri crypto & blockchain - Cea mai mare parte a cripto este încă inutilă și îi lipsește un caz de utilizare - șef blockchain JPMorgan - Binance Australia intensifică măsurile pentru a proteja utilizatorii vulnerabili, spune CEO-ul

Cea mai mare parte a cripto este încă inutilă și îi lipsește un caz de utilizare - șef blockchain JPMorgan

Șeful unității de active digitale de la JPMorgan, Umar Farooq, a sugerat că majoritatea activelor crypto de pe piață sunt "inutile" și că nu s-au prezentat până în prezent cazuri reale de utilizare a crypto.

În timpul unei dezbateri în cadrul seminarului Green Shoots organizat de Autoritatea Monetară din Singapore, Farooq a declarat că reglementarea nu a ajuns încă din urmă industria în plină expansiune, ceea ce împiedică multe instituții financiare tradiționale (TradFi) să se implice.

De asemenea, acesta a opinat că, cu excepția câtorva, lipsește utilitatea pentru majoritatea activelor crypto:

"Cea mai mare parte a crypto este încă inutilă, de fapt, adică, cu excepția a câteva zeci de tokeni, tot ceea ce s-a menționat este fie zgomot, fie, sincer, va dispărea."

"Așa că, în opinia mea, cazurile de utilizare nu au apărut pe deplin, iar reglementările nu au ajuns din urmă și cred că acesta este motivul pentru care vedeți industria financiară, în general, fiind un pic mai lentă în a recupera", a adăugat Farooq, care este CEO al unității blockchain a JPMorgan, Onyx Digital Assets (ODA).

Directorul executiv al JPMorgan a susținut, de asemenea, că sectorul nu s-a maturizat suficient de mult pentru a putea fi utilizat la scară largă pentru a facilita "tranzacții serioase" de mare valoare între instituțiile TradFi sau pentru a găzdui produse precum depozitele tokenizate (un depozit bancar existent deținut ca o obligație față de instituțiile de depozitare).

În schimb, Farooq a sugerat că, în acest stadiu, crypto, blockchain și mișcarea mai largă Web3 oferă în primul rând un vehicul pentru speculații sălbatice:

"Aveți nevoie ca toate aceste lucruri să se maturizeze, astfel încât să puteți face cu adevărat lucruri cu ele. În momentul de față, încă nu am ajuns acolo, majoritatea banilor care sunt folosiți în Web3 astăzi, în infrastructura actuală, sunt pentru investiții speculative." (Sursa EN)

Binance Australia intensifică măsurile pentru a proteja utilizatorii vulnerabili, spune CEO-ul

Binance Australia își înăsprește procesul de înregistrare pentru noii utilizatori, ca parte a unui efort de protejare a utilizatorilor pe care i-a semnalat ca fiind cei mai vulnerabili la infracțiunile crypto financiare. Noile măsuri au fost menționate în raportul economic, social și de guvernanță (ESG) al Binance Australia, în care se menționează că exchange-ul lucrează la o "experiență de înregistrare riguroasă și axată pe utilizator" care vizează grupurile cu o incidență mai mare a infracțiunilor financiare.

Leigh Travers, CEO al Binance Australia, și Zachary Lu de la unitatea de infracțiuni financiare, risc și conformitate a exchange-ului, au remarcat că societatea a lucrat în mod activ la modalități de a proteja "utilizatorii vulnerabili", care începe de la procesul de înregistrare.

"Din întreaga perspectivă a gestionării riscurilor legate de criminalitatea financiară, ne uităm cu adevărat de la un capăt la altul și, de asemenea, din perspectiva întregului ciclu de viață", a declarat Lu:

"Ne uităm la trei domenii principale: onboarding, în curs de desfășurare și la finalul ciclului de viață [momentul în care cineva este înșelat]."

Lu a subliniat că tipul general de persoane pe care Binance le-a semnalat ca utilizatori vulnerabili sunt persoanele în vârstă, persoanele care locuiesc în zone îndepărtate sau cele cu dizabilități. Astfel de concluzii au fost rezultatul colaborării cu diverse agenții guvernamentale și de cercetare axate pe infracțiunile financiare, a adăugat el.

Cei doi au subliniat că societatea acordă o atenție deosebită escrocheriilor de investiții, în care infractorii promit randamente exagerate ale investițiilor pentru a păcăli oamenii să le trimită bani.

Acest tip de înșelăciune i-a costat pe australieni milioane de dolari în criptomonede, un raport recent al Scamwatch estimând că 25 de milioane de dolari au fost pierdute în prima jumătate a anului 2021 din cauza schemelor de investiții false."Există 500 de escrocherii diferite, dar escrocheriile de investiții sunt întotdeauna în top. Deci, acest lucru nu este un tip exclusiv de escrocherii crypto, ca să fiu sincer, dar escrocheriile de investiții în general au ocupat locul întâi pentru o perioadă lungă, lungă de timp", a remarcat Lu. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.