Știri crypto & blockchain - Certificatele false de vaccinare reînnoiesc solicitările pentru o soluție bazată pe blockchain în Australia - Hackerul rețelei Poly Network pare pregătit să returneze fondurile furate – 13-12-2021

În contextul în care pe internet circulă certificate de vaccinare contrafăcute împotriva coronavirusului în Australia, experții locali solicită introducerea la nivel național a unui pașaport de vaccinare

Știri crypto & blockchain - Certificatele false de vaccinare reînnoiesc solicitările pentru o soluție bazată pe blockchain în Australia - Hackerul rețelei Poly Network pare pregătit să returneze fondurile furate – 13-12-2021

Certificatele false de vaccinare reînnoiesc solicitările pentru o soluție bazată pe blockchain în Australia

În contextul în care pe internet circulă certificate de vaccinare contrafăcute împotriva coronavirusului în Australia, experții locali solicită introducerea la nivel național a unui pașaport de vaccinare bazat pe blockchain pentru a asigura eficacitatea sistemului de "certificate Covid" din această țară.

Un raport publicat în The Australian citează escroci care susțin că au vândut peste 200 de certificate COVID-19 false pentru 120 $ sau mai mult fiecare, primind în același timp interes din partea a cel puțin 900 de alți potențiali clienți. Escrocii își promovează produsele ca fiind atât de convingătoare încât "Vei fi singurul care va ști că nu ai fost vaccinat", susținând că pot aranja ca medicii să introducă dosare false de vaccinare în Registrul australian de imunizare.

Escrocii nu sunt lipsiți de concurenți, un alt furnizor de certificate COVID-19 frauduloase susținând că a încheiat parteneriate cu medici din Australia, Europa, Statele Unite și părți ale Asiei pentru a furniza dosare de vaccinare false la nivel internațional.

Alți vânzători pretind că oferă soluții mai eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a ocoli liniile directoare în materie de sănătate, pretinzând că vând fișe de vaccinare falsificate la prețul de 12,99 $ fiecare, direct din Apple App Store.

Potrivit lui Robert Potter, de la firma de securitate cibernetică Internet 2.0, Australia trebuie să valorifice tehnologia blockchain pentru a se asigura că sistemul său de certificate de vaccinare COVID-19 nu este compromis. El a îndemnat atât autoritățile australiene, cât și pe cele internaționale să adopte o "autoritate de semnare nereproductibilă" bazată pe blockchain:"

"Putem veni cu un sistem infailibil pe care doar noi îl putem folosi, dar de fapt avem nevoie de un sistem global pe care toată lumea îl poate folosi", a spus el. "Ar fi echivalentul crypto al unei holograme". (Sursa EN)

Hackerul rețelei Poly Network pare pregătit să returneze fondurile furate

În urma unei exploatări masive de 600 de milioane $ a protocolului cross-chain, Poly Network, hackerul Poly Network a declarat că este dispus să returneze fondurile crypto furate.

Hackerul și-a trimis o tranzacție Ethereum, afirmând că este "gata să returneze fondul" într-un mesaj de tranzacție încorporat.

Într-un mesaj ulterior, hackerul a cerut o adresă de portofel multisig pentru a returna fondurile către Poly Network. "Nu am reușit să contactez poly. Am nevoie de un portofel multisig securizat de la voi", a precizat hackerul.

Contul de Twitter al Poly Network a postat o actualizare, furnizând trei adrese de portofel separate destinate hackerului pentru a trimite fondurile furate înapoi la rețea. "Pregătim o adresă multisig controlată de adrese Poly cunoscute", a notat Poly Network într-un mesaj încorporat la o tranzacție Ethereum către adresa hackerului.

Ulterior, atacatorul a început să returneze fondurile furate, trimițând înapoi peste 1 milion $ în USD Coin (USDC) pe blockchain-ul Polygon. Poly Network a confirmat de atunci primirea fondurilor, declarând: "Mișcați lucrurile în direcția corectă. Am primit 1+M USDC pe Polygon. Ne-ați cerut să criptăm adresele de primire cu cheia dumneavoastră publică BookKeeper?". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.