Știri crypto & blockchain - Circle va achiziționa platforma Web3 Cybavo consolidându-și adoptarea stablecoin - Ecosistemul Bitcoin face o recuperare în sens invers în instalațiile ATM globale

Știri crypto & blockchain - Circle va achiziționa platforma Web3 Cybavo consolidându-și adoptarea stablecoin - Ecosistemul Bitcoin face o recuperare în sens invers în instalațiile ATM globale

Circle va achiziționa platforma Web3 Cybavo consolidându-și adoptarea stablecoin

Circle, o firmă de servicii financiare peer-to-peer, a convenit să achiziționeze Cybavo, o platformă de infrastructură de active digitale. Tranzacția va permite companiei Circle să ofere "infrastructură as a service" pentru firmele care doresc să se dezvolte pe Web3.

Dezvoltatorii vor putea să lucreze la produsele lor, fără a fi nevoiți să se preocupe de securitatea activelor digitale, de operațiuni sau de gestionarea infrastructurii blockchain. Potrivit comunicatului de presă, Circle și CYBAVO intenționează să promoveze în continuare adoptarea aplicațiilor USD Coin (USDC) și Web3, integrând în același timp tehnologia în profunzime, în suita lor de produse de bază.

De asemenea, Circle dorește să dezvolte și să opereze produsele și serviciile CYBAVO, integrându-le în același timp ca un nou pilon de produse pentru Circle. Cybavo este un start-up taiwanez format în 2018 și a strâns 4 milioane de dolari într-o rundă de seed, anul trecut. Circle va investi în cercetarea și dezvoltarea Cybavo, precum și va oferi sprijin pentru produsele și serviciile sale.

Paul Fan, co-fondator și CEO la Cybavo, a declarat că "Circle și CYBAVO împărtășesc principii de funcționare și valori similare și suntem aliniați în convingerea că piața aplicațiilor Web3 va "traversa prăpastia" în următorii ani, extinzându-se în aplicații importante pentru consumatori și întreprinderi."

Potrivit firmei de plăți, rolul său în ecosistem a fost acela de a lega sistemul financiar tradițional de aplicațiile Web3, adăugând :

"Credem că viitorul este o platformă mai deschisă pentru serviciile financiare care conectează fără probleme aceste două lumi, cu mai multe aplicații și servicii de bază construite pe infrastructura crypto și blockchain." (Sursa EN)

Ecosistemul Bitcoin face o recuperare în sens invers în instalațiile ATM globale

Instalările de ATM-uri Bitcoin (BTC) au marcat o nouă revenire, deoarece în luna iunie 2022 a avut loc pentru prima dată în acest an o inversare a traiectoriei descendente care a durat cinci luni.

Numărul global de instalații ATM la nivel mondial a scăzut constant pe tot parcursul anului, luna mai raportând cel mai mic număr de 205 instalații ATM. Cu toate acestea, luna iunie a înregistrat instalarea a peste 882 de ATM-uri doar în primele zece zile.

În ultimii doi ani, în 2020 și 2021, instalațiile de ATM-uri Bitcoin au crescut în mod constant datorită unor peisaje de reglementare mai prietenoase, pe fondul unei piețe recompensatoare, când numeroase criptomonede au atins momentan maximele istorice.

În plus, utilizarea Bitcoin ca mijloc de plată legal în El Salvador a contribuit la creșterea bruscă a instalațiilor de ATM-uri crypto în ultimul an. De asemenea, impunerea de către China a unei pături asupra tranzacționării și minării de criptomonede a contribuit la încetinirea temporară a numărului de instalări de ATM-uri la nivel mondial. În mod surprinzător, în ciuda obstacolelor de reglementare, China a ieșit pe locul 2 în topul celor mai importante centre de minare Bitcoin, în ciuda interdicției crypto.Instalațiile de ATM-uri crypto au atins un vârf în 2021, în decembrie fiind înregistrate 1971 ATM-uri instalate într-o lună. Cu toate acestea, până în iunie 2022, cifrele au scăzut cu 89,75% până în luna mai, care a fost urmată de o recuperare rapidă în luna următoare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.