Știri crypto & blockchain - Citi și IADB finalizează un proiect pilot de plăți transfrontaliere cu ajutorul tehnologiei blockchain - Vesta Equity și Algorand aduc un suflu nou în tokenizarea imobiliară – 15-10-2021

Gigantul bancar Citigroup a finalizat cu succes un proof-of-concept pentru plățile transfrontaliere bazate pe blockchain, în colaborare cu Banca Interamericană de Dezvoltare, sau IADB.

Știri crypto & blockchain - Citi și IADB finalizează un proiect pilot de plăți transfrontaliere cu ajutorul tehnologiei blockchain - Vesta Equity și Algorand aduc un suflu nou în tokenizarea imobiliară – 15-10-2021

Citi și IADB finalizează un proiect pilot de plăți transfrontaliere cu ajutorul tehnologiei blockchain

Gigantul bancar Citigroup a finalizat cu succes un proof-of-concept pentru plățile transfrontaliere bazate pe blockchain, în colaborare cu Banca Interamericană de Dezvoltare, sau IADB.

Potrivit unui anunț, Citi Innovation Labs și IADB au permis mai multe plăți din SUA către un destinatar din Republica Dominicană, folosind rețeaua blockchain LACChain - un efort propriu al programului regional LACChain al IADB.

Ca parte a proiectului, IADB a depus fonduri tokenizate denominate în dolari americani, într-un cont Citi și a transferat fondurile folosind portofele digitale, a explicat Marcos Allende, specialistul în blockchain al IADB și liderul tehnic al LACChain. "După ce au fost tokenizate, aceste fonduri au fost convertite în moneda locală - pesos dominicani - cu rata de schimb stabilită de Citi", a spus el.

Proiectul pilot bazat pe blockchain a permis IADB să ofere o trasabilitate instantanee a tranzacțiilor, a cursurilor de schimb și a comisioanelor, aducând potențial o nouă metodă de efectuare a plăților transfrontaliere din SUA către țările din America Latină și Caraibe.

"Există multe aplicații ale plăților transfrontaliere inclusive, cum ar fi asistența oficială pentru dezvoltare și remitențele internaționale. Nu există nicio îndoială că acestea sunt extrem de importante pentru economiile din regiunea noastră și, mai ales, pentru beneficiarii finali și familiile care primesc remitențe", a precizat Irene Hofman, CEO al IADB Lab.

IADB este o organizație internațională care sprijină dezvoltarea economică, dezvoltarea socială și integrarea regională în America Latină și Caraibe. IADB a explorat în mod activ tehnologia blockchain pentru a-și îndeplini misiunea, laboratorul său de inovare IDB Lab înființând în 2019 programul LACChain, axat pe blockchain. (Sursa EN)

Vesta Equity și Algorand aduc un suflu nou în tokenizarea imobiliară

Piața globală de capitaluri proprii, Vesta Equity, a ales blockchain-ul Algorand pentru a-și lansa noile servicii de tokenizare a proprietăților imobiliare, în speranța de a schimba o industrie veche de zeci de ani și de a oferi proprietarilor de locuințe posibilitatea de a-și converti capitalul în active digitale.

În cadrul noului parteneriat, Vesta va utiliza Algorand pentru a dezintermedia și mai mult numeroasele părți implicate în spațiul tradițional al capitalului propriu și al împrumuturilor pentru locuințe. Odată cu eliminarea de către Vesta a intermediarilor costisitori din proces, tehnologia Algorand va permite ca toate datele să fie ușor disponibile și verificate automat.

Noua piață va permite proprietarilor de locuințe să își convertească capitalul propriu în active digitale și să vândă un procent din acesta investitorilor acreditați, fără a compune dobânda sau a necesita o vânzare directă.

Co-fondatorul și CEO-ul Vesta Equity, Michael Carpentier, a declarat:

"Am devenit o societate a datoriilor, dar această călătorie trebuie să se schimbe pentru a crea un viitor mai prosper pentru toți. La Vesta, credem că aplicarea tehnologiilor potrivite deține răspunsul."

Directorul operațional al Algorand, W. Sean Ford, a declarat că Algorand și Vesta Equity împărtășesc o viziune comună în ceea ce privește tehnologia blockchain și rolul acesteia în crearea mai multor oportunități pentru investitorii imobiliari. El a explicat: "Ambele companii au fost înființate de către Algorand:

"Prin extinderea oportunităților, atât pentru proprietarii de locuințe, cât și pentru investitori, Vesta Equity se află în fruntea creării de noi oportunități de piață, mai accesibile, prin reunirea participanților prin intermediul tehnologiei Algorand." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.