Știri crypto & blockchain - Coinbase creează o linie telefonică de asistență pentru preluări de conturi - Președintele băncii centrale din Brazilia susține reglementarea crypto – 22-12-2021

Coinbase a anunțat o nouă linie telefonică de asistență pentru clienții care cred că contul lor a fost compromis de actori externi.

Știri crypto & blockchain - Coinbase creează o linie telefonică de asistență pentru preluări de conturi - Președintele băncii centrale din Brazilia susține reglementarea crypto – 22-12-2021

Coinbase creează o linie telefonică de asistență pentru preluări de conturi

Coinbase a anunțat o nouă linie telefonică de asistență pentru clienții care cred că contul lor a fost compromis de actori externi. Utilizatorii vor putea vorbi cu un agent de asistență în direct, care poate demara imediat o investigație. Într-o industrie în care biletele de asistență și e-mailurile sunt metoda standard de comunicare, Coinbase se așteaptă ca această implementare să ajute utilizatorii să economisească timp prețios atunci când se confruntă cu acest tip de criză.

Coinbase oferă, de asemenea, clienților săi niveluri suplimentare de protecție care includ autentificarea cu doi factori, recunoașterea dispozitivelor necunoscute și chei de securitate hardware avansate.

Preluările de conturi, sau ATO, implică faptul că un actor rău intenționat obține acces și control asupra contului unui utilizator. Acestea sunt tratate ca o formă de furt de identitate, în care hackerii simulează datele de identificare ale titularului contului pentru a restabili parola și autentificarea acestuia. De cele mai multe ori, aceste autentificări sunt rezultatul unor scurgeri de informații anterioare sau al altor tipuri de escrocherii, cum ar fi atacurile de phishing sau keyloggeri.

Preluările de conturi reprezintă o amenințare uriașă în lumea crypto, deoarece activele pot fi retrase aproape instantaneu și sunt mai greu de urmărit sau de recuperat în comparație cu tranzacțiile bancare standard.

Deși atacurile de phishing și breșele de securitate vor continua să existe, există o multitudine de metode pe care utilizatorii le pot adopta pentru a le preveni. (Sursa EN)

Președintele băncii centrale din Brazilia susține reglementarea crypto

În cadrul unui eveniment online organizat de Council of the Americas, Roberto Campos Neto, președintele Băncii Centrale a Braziliei, și-a împărtășit opiniile cu privire la rețelele de plăți transparente, la proiectul de monedă digitală al băncii centrale a țării și la reglementarea criptomonedelor.

Campos Neto a fost un susținător ferm al spațiului crypto, de când a preluat funcția, în 2019. Politicile sale progresiste au fost o încurajare pentru investitori și organizații deopotrivă, ambițioase să modernizeze infrastructura financiară braziliană.

În timpul evenimentului, Campos Neto a menționat mai multe discuții în curs de desfășurare cu Comisia pentru valori mobiliare și burse din Brazilia cu privire la modul în care să primească criptomonedele în peisajul de reglementare:

"Piața financiară se schimbă atât de mult încât totul devine date. Trebuie să remodelăm lumea reglementărilor".

Fernando Carvalho, CEO al QR Capital, a declarat luna trecută:

"Autoritățile de reglementare braziliene recunosc maturizarea pieței crypto și înțeleg că este important să ofere produse reglementate investitorilor care așteaptă cu nerăbdare să exploreze aceste noi clase de active."

Brazilia a făcut titluri notabile în ultimii ani în urma evoluției unei inițiative de plăți digitale susținute de guvern, numită Pix, care a adunat peste 96 de milioane de utilizatori, o reprezentare de 45% din națiune. Pix a încheiat un parteneriat cu exchange-ul crypto OKEx pentru a facilita achizițiile de Tether (USDT) în schimbul realului brazilian.

În plus, un nou fond tranzacționat la bursă (ETF) intitulat BITH11 a fost lansat în Brazilia de firma de investiții Hashdex Asset Management. Firma raportează că acesta este primul ETF Bitcoin (BTC) ecocentric din țară, cu obiective de a contribui în fiecare an cu 0,15% din activele sale lichide în credite de carbon și eco-tehnologie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.