Știri crypto & blockchain - Coinbase va urmări tranzacțiile în afara exchange-ului de la clienții olandezi - Proiectele crypto slabe nu ar trebui să fie sprijinite, spune fondatorul Binance CZ

Știri crypto & blockchain - Coinbase va urmări tranzacțiile în afara exchange-ului de la clienții olandezi - Proiectele crypto slabe nu ar trebui să fie sprijinite, spune fondatorul Binance CZ

Coinbase va urmări tranzacțiile în afara exchange-ului de la clienții olandezi

Într-o postare pe blog, Coinbase spune că, toți clienții săi din Olanda vor trebui să completeze noile cerințe de cunoaștere a clientului, sau KYC, atunci când transferă active digitale către adrese de portofel care nu sunt bazate pe exchange. Aceasta include furnizarea numelui complet al destinatarului, scopul transferului și adresa rezidențială completă a destinatarului. Transferurile între conturile Coinbase nu sunt afectate de noua regulă.

Exchange-ul a precizat că schimbarea va avea impact doar asupra utilizatorilor Coinbase din Olanda și este implementată pentru a respecta reglementările privind activele digitale ale țării. Portofelele fără custodie fac obiectul Legii privind sancțiunile din 1977 a țării, care prevede că furnizorii de servicii financiare, cum ar fi exchange-urile crypto, trebuie să verifice identitatea persoanelor sau a entităților juridice cu care au o relație de afaceri. Legea a intrat în vigoare pentru a preveni transferul de active financiare în scopuri precum spălarea banilor sau finanțarea terorismului.

Pieter Hasekamp, directorul Biroului olandez pentru analiză economică, a cerut ca Olanda să interzică Bitcoin și că țara a rămas în urmă în încercarea de a limita valul de crypto. Între timp, autoritățile de reglementare ale țării au avertizat că activele digitale nu sunt adecvate nici ca mijloc de plată, nici ca mijloc de investiție. (Sursa EN)

Proiectele crypto slabe nu ar trebui să fie sprijinite, spune fondatorul Binance CZ

Fondatorul și directorul general al Binance, Changpeng "CZ" Zhao, susține că proiectele crypto "slabe" ar trebui lăsate să eșueze și nu ar trebui să primească ajutoare de la firmele crypto cu rezerve de numerar sănătoase.

Într-o postare de pe blog, CZ a declarat că firmele care au fost prost operate, prost gestionate sau care au lansat produse prost concepute nu ar trebui să primească ajutoare financiare - și ar trebui, în schimb, să fie lăsate să se prăbușească:

"Pe scurt, acestea sunt doar proiecte "slabe". Acestea nu ar trebui să fie salvate. Din păcate, unele dintre aceste proiecte 'slabe' au un număr mare de utilizatori, adesea achiziționați prin stimulente umflate, marketing creativ sau scheme pur Ponzi".

"Mai mult, în orice industrie, există întotdeauna mai multe proiecte eșuate decât proiecte de succes. Să sperăm că eșecurile sunt mici, iar succesele sunt mari. Dar ați prins ideea. Ajutoarele de salvare aici nu au sens", a adăugat el.

Comentariile vin pe fondul mișcărilor miliardarului crypto Sam Bankman Fried și ale firmei sale Alameda Research pentru a salva companii și proiecte cu probleme recente de lichiditate, cum ar fi Voyager Digital, cu un împrumut rotativ de 350 de milioane de monede USD (USDC) și 15 250 de Bitcoin (BTC), care valorează 464,48 milioane de dolari la momentul redactării acestui articol.

CZ a continuat să noteze, cu toate acestea, că Binance ar putea căuta să sprijine unele firme care fie au "probleme, dar sunt rezolvabile", fie "abia supraviețuiesc, dar au un mare potențial"."Multe proiecte au venit la noi care doresc să se implice și să vorbească. Din nou, în viața reală, aceste categorii nu sunt etichete clare. Toate proiectele se văd pe ele însele ca făcând parte din a treia categorie și trebuie să analizăm fiecare proiect în detaliu pentru a decide. Există o oarecare subiectivitate în acest sens", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.