Știri crypto & blockchain - Comisia senatului australian solicită un registru național pentru terenuri în blockchain - Gigantul Lido caută să aducă servicii în Solana – 24-10-2021

Unul dintre cele mai mari servicii de staking ETH 2.0 și Terra caută acum să se extindă și la alte lanțuri de proof-of-stake, începând cu Solana, care se află la nivelul 1.

Știri crypto & blockchain - Comisia senatului australian solicită un registru național pentru terenuri în blockchain - Gigantul Lido caută să aducă servicii în Solana – 24-10-2021

Comisia senatului australian solicită un registru național pentru terenuri în blockchain

O comisie a Senatului australian a publicat un raport în care solicită crearea unui registru funciar național bazat pe blockchain, o mai mare claritate în ceea ce privește legile referitoare la smart contracts și continuarea eforturilor de stabilire a unor standarde internaționale pentru tehnologia distributed ledger.

Cel de-al doilea raport interimar al Comitetului selectiv pentru Australia ca centru tehnologic și financiar oferă 23 de recomandări care acoperă blockchain, datele consumatorilor și impozitarea întreprinderilor.

Cinci recomandări se referă în mod specific la blockchain și la activele digitale, inclusiv faptul că Grupul de lucru pentru cibernetică al Consiliului autorităților de reglementare financiară ia în considerare standardele internaționale de date.

Comitetul a recomandat Cabinetului Național să ia în considerare sprijinirea unui registru funciar național alimentat de blockchain ca proiect pilot pentru cooperarea între Commonwealth și statele din Commonwealth privind tehnologia de reglementare, pentru a evidenția modalitățile de eficientizare a proceselor administrative atât în sectorul public, cât și în cel privat.

"Comitetul a fost deosebit de impresionat de potențialul blockchain de a genera eficiență în domeniul registrelor funciare și recomandă ca acest aspect să fie explorat în continuare în contextul Cabinetului Național."

Comisia a remarcat că este nevoie de mai multă claritate și certitudine în reglementările privind activele digitale și a subliniat preocupările părților interesate din industrie cu privire la "statutul incert" al smart contracts, în cadrul legislației australiene.

În ciuda faptului că a auzit despre preocupări, comisia nu a auzit multe soluții:

"În timp ce comisia a ascultat numeroase dovezi privind necesitatea unei astfel de reglementări, a auzit mai puține idei concrete privind modul în care această reglementare ar trebui să fie cel mai bine elaborată." (Sursa EN)

Gigantul Lido caută să aducă servicii în Solana

Unul dintre cele mai mari servicii de staking ETH 2.0 și Terra caută acum să se extindă și la alte lanțuri de proof-of-stake, începând cu Solana, care se află la nivelul 1.

Într-o propunere făcută pe forumurile de guvernare ale Lido, furnizorul de infrastructură crypto, Chorus One, a prezentat un plan de a construi "un token de staking lichid (deocamdată: stSOL) care va acumula recompense de staking și va reprezenta poziții de staking cu validatorii Lido pe Solana", similar cu actualul token stETH al Lido, care acumulează dobânzi.

Finanțarea dezvoltării pentru a aduce serviciile Lido la un lanț suplimentar ar proveni de la Organizația de granturi pentru ecosistemul Lido, un program pe care guvernarea Lido l-a demarat în martie. Chorus One a solicitat un pachet de compensații care include 2.000.000.000 de tokeni LDO și un model de împărțire a veniturilor care ar da dreptul lui Chorus One la 20% din veniturile provenite din taxele de protocol care ar merge la trezoreria Lido.

Reperele pentru deblocarea drepturilor de intrare în drepturi ale Chorus One sunt în mod notabil ambițioase, inclusiv o prăpastie de 1 an pentru a "captura 2,5% din oferta SOL mizată", precum și 1.000.000 de tokeni programați să înceapă un program de intrare în drepturi de un an.

Un reprezentant al Lido a declarat că o extindere ar putea fi un avantaj pentru veniturile protocolului.

"Pentru Lido DAO, o extindere la staking-ul lichid pe Solana ar putea aduce o configurație similară a taxei de protocol, așa cum vedem în prezent cu stETH/liquid staking pe Ethereum, prin care o taxă de 10% pe recompensele de staking este colectată și împărțită între operatorii de noduri și trezoreria Lido DAO (de exemplu, pentru a crește un fond de asigurare)", au spus ei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.