Știri crypto & blockchain - Comitetul de la Basel vrea să limiteze expunerea băncilor la active digitale la doar 1% din capitalurile proprii - Binance apelează la vedeta TikTok Khaby Lame pentru a impulsiona adoptarea Web3

Știri crypto & blockchain - Comitetul de la Basel vrea să limiteze expunerea băncilor la active digitale la doar 1% din capitalurile proprii - Binance apelează la vedeta TikTok Khaby Lame pentru a impulsiona adoptarea Web3

Comitetul de la Basel vrea să limiteze expunerea băncilor la active digitale la doar 1% din capitalurile proprii

Comitetul de supraveghere bancară de la Basel a sugerat, în cadrul celei de-a doua consultări privind tratamentul prudențial al expunerilor la active crypto, ca băncile să își limiteze expunerea la așa-numitele active crypto din grupa 2, la doar 1% din capitalul lor de rangul 1.

Activele digitale din Grupa 1 constau în active tradiționale tokenizate, cum ar fi acțiunile sintetice, sau cele cu mecanisme de stabilizare eficiente, cum ar fi stablecoins reglementate. Conform noii propuneri, activele digitale din Grupa 1 ar fi supuse unor cerințe de capital bazate pe risc, cel puțin echivalente cu cele aplicabile activelor tradiționale în cadrul actual de capital, Basel III.

Cu toate acestea, criptomonedele care nu îndeplinesc cerințele de mai sus vor fi clasificate ca active digitale din Grupa 2, care ar include, teoretic, principalele non-stablecoins și netokenizate, precum Bitcoin (BTC) și majoritatea altcoins. Prin urmare, băncile ar putea să angajeze doar 1% din valoarea totală a capitalurilor proprii sau din valoarea netă a activelor lor în poziții lungi sau scurte pentru activele digitale din Grupa 2.

În plus, Comitetul de la Basel are în vedere ca băncile să adopte o primă de risc de 1 250% pentru activele digitale din Grupa 2. În comparație, acțiunile au de obicei o primă de risc de 20% până la 150% atașată valorilor lor nominale, în funcție de ratingul de credit al companiei. În conformitate cu Basel III, activele ponderate la risc ale unei bănci nu trebuie să depășească 10,5% din capitalul de nivel 1 de bază pentru un efect de levier prudent. (Sursa EN)

Binance apelează la vedeta TikTok Khaby Lame pentru a impulsiona adoptarea Web3

Exchange-ul crypto, Binance, a încheiat un parteneriat cu Khaby Lame, cel mai urmărit creator de pe TikTok, pentru a crește gradul de conștientizare a Web3. Influencerul va acționa ca un ambasador global al mărcii pentru exchange, ajutând la demitizarea miturilor din jurul spațiului crypto și blockchain.

Lame a devenit celebru pe TikTok, câștigând 142 de milioane de urmăritori cu videoclipurile sale în care îi face praf pe creatorii de conținut de tip "do-it-yourself" care fac lucrurile prea complicate. El oferă trucuri de viață comice care fac lucrurile mult mai simple, în timp ce face mișcarea sa caracteristică în care își pune ambele palme în sus.

Binance a declarat că Lame, cu stilul său caracteristic, va crea conținut care va clarifica concepțiile greșite din jurul Web3. Potrivit lui James Rothwell, un executiv de la Binance, Lame va aduce relevanță  pe măsură ce adoptarea Web3 se va extinde. Rothwell a explicat:

"Cu atât de multe nuanțe în jurul Web3 și dezinformări în lume, a fost o potrivire perfectă să îl avem pe Khaby la bord pentru a ajuta la demitizarea unora dintre miturile din jurul acestui spațiu."Într-o declarație, TikToker-ul a spus că a fost curios de ceva vreme în legătură cu Web3. Potrivit lui Lame, parteneriatul cu Binance "se aliniază perfect" cu ceea ce face el de obicei, și anume să facă lucrurile complicate mai ușoare și mai distractive. "Îmi consider adepții ca fiind familia mea și sunt mereu în căutarea unor noi provocări și a unui conținut interesant pe care să îl împărtășesc cu ei", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.