Știri crypto & blockchain - Compound Treasury primește ratingul de credit B- din partea S&P Global Ratings - Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers tokenizează o capodoperă clasică de un milion de euro

Știri crypto & blockchain - Compound Treasury primește ratingul de credit B- din partea S&P Global Ratings - Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers tokenizează o capodoperă clasică de un milion de euro

Compound Treasury primește ratingul de credit B- din partea S&P Global Ratings

Protocolul de finanțare descentralizată, sau DeFi, Compound Treasury a anunțat că a primit un rating de credit de B- din partea S&P Global Ratings. După cum a declarat echipa de la Compound, aceasta reprezintă prima dată când o agenție de credit majoră a emis un rating pentru un protocol DeFi instituționalizat. Scara de adecvare a investițiilor a S&P Global Ratings variază de la AAA (extrem de puternic) la D (în incapacitate de plată). Un scor de B- indică faptul că emitentul își poate respecta angajamentele financiare, deși persistă vulnerabilități la condițiile comerciale, financiare și economice.

În ceea ce privește în mod specific ratingul Compound, S&P Global citează pentru această decizie regimul de reglementare incert pentru stablecoins, cum ar fi USD Coin (USDC), riscurile legate de convertibilitatea stablecoin-cu-fiat și "baza de capital limitată" a Trezoreriei, împreună cu obligația de rentabilitate de 4,00% pe an. Cu toate acestea, agenția de rating spune că recordul protocolului Compound de zero pierderi măsurate în USDC atenuează parțial riscurile ofertei.

În ceea ce privește această evoluție, directorul general al Compound Treasury, Reid Cuming, a comentat: "Ratingul acordat de S&P îi ajută pe clienții noștri instituționali să înțeleagă mai ușor oportunitatea și riscurile gestionării numerarului alimentat de criptomonede." În cadrul discuțiilor în curs de desfășurare cu S&P Global, ratingurile Compound Treasury ar putea fi îmbunătățite în cazul unei mai mari clarități în materie de reglementare pentru activele digitale sau a unui istoric mai lung de performanță solidă. (Sursa EN)

Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers tokenizează o capodoperă clasică de un milion de euro

Potrivit furnizorului de digitalizare blockchain, Tokeny, Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers (KMSKA) a devenit primul muzeu european care a tokenizat investițiile în artă, începând cu tabloul "Carnaval de Binche" al pictorului belgian, James Ensor (1860-1949). Investitorii pot obține proprietatea fracționată a operei începând de la 150 de euro (sau aproximativ 158 de dolari). Întreprinderea este un efort comun între KMSKA, Tokeny și entitatea de artă blockchain, Rubey, tokenii fiind, la rândul lor, conformi cu ERC-3643 și lansați pe blockchain-ul Polygon (MATIC).

După cum au declarat părțile, scopul final al colaborării este de a reduce barierele investiționale la intrare și de a permite utilizatorilor obișnuiți să devină coproprietari ai unor piese de artă scumpe, care sunt de obicei accesibile doar persoanelor bogate. Prin intermediul unei metode inovatoare de strângere de fonduri, o ofertă de tokeni de securitate pentru artă, persoanele fizice au putut să cumpere în mod colectiv și să se asigure că KMSKA o primește cu împrumut pe termen lung.

Spre deosebire de tokenii nefungibili, tokenii Art Security din cadrul tranzacțiilor sunt susținuți de titluri de creanță. Prin urmare, Rubey a selectat API-urile de tokenizare de la Tokeny pentru a emite și gestiona tokeni securizați într-un mod conform cu reglementările. În ceea ce privește această evoluție, Luc Falempin, CEO al Tokeny, a comentat:"Împărtășim aceeași viziune ca și partenerii noștri, KMSKA și Rubey, conform căreia tokenii de securizare vor avea un impact real asupra industriei artei, permițând investitorilor mai mici să investească și să se implice în opere de artă care au deja o valoare existentă." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.