Știri crypto & blockchain - Concordium își propune să pună capăt erei anonimatului în industria crypto - Fondatorul Dfinity țintește soluțiile complexe de tip layer-two ale Ethereum – 29-08-2021

Anonimatul Bitcoin (BTC) și al altor criptomonede este un subiect fierbinte în spațiul crypto. Deși tranzacțiile pot fi urmărite într-un blockchain public, este dificil să se facă legătura între o tranzacție și o persoană reală, în multe cazuri de utilizare.

Știri crypto & blockchain - Concordium își propune să pună capăt erei anonimatului în industria crypto - Fondatorul Dfinity țintește soluțiile complexe de tip layer-two ale Ethereum – 29-08-2021

Concordium își propune să pună capăt erei anonimatului în industria crypto

Anonimatul Bitcoin (BTC) și al altor criptomonede este un subiect fierbinte în spațiul crypto. Deși tranzacțiile pot fi urmărite într-un blockchain public, este dificil să se facă legătura între o tranzacție și o persoană reală, în multe cazuri de utilizare. Fiind o platformă centrată pe identitate, Concordium ia o direcție diferită, oferind o transparență completă.

"A venit timpul ca industria blockchain să respecte regulile generale ale societății", a declarat președintele Concordium, Lars Seier Christensen, într-un anunț. Lansarea Concodium Blockchain marchează sfârșitul erei anonimatului, a opacității și a lipsei de transparență, a adăugat el.

Potrivit comunicatului, Concordium consideră că participanții credibili care doresc să intre în crypto și blockchain sunt împiedicați de lipsa unui mediu favorabil reglementărilor, ceea ce întârzie adoptarea pe scară largă a industriei.

Platforma Concordium oferă "garanții de guvernanță și transparență, fără a compromite confidențialitatea", se arată în comunicat. Utilizatorii pot fi identificați, iar proveniența fiecărei tranzacții poate fi urmărită pentru a satisface nevoile autorităților de reglementare la nivel mondial. (Sursa EN)

Fondatorul Dfinity țintește soluțiile complexe de tip layer-two ale Ethereum

Dominic Williams, fondatorul Dfinity și al Internet Computer, a criticat soluțiile de scalare propuse de Polkadot și Ethereum pentru că oferă o experiență de utilizare dezbinată.

Cel care s-a autointitulat "blockchain maximalist" a criticat ecosistemul în plină dezvoltare al Ethereum de soluții de scalare de layer-two, descriind Ethereum ca începând să semene cu o "mașină Rube Goldberg"ridicol de elaborată de "aplicații cloud de layer-two".

Williams a afirmat că layer-two cauzează puncte de fricțiune pentru utilizatorii Ethereum și îi expune la vulnerabilități de securitate ale partenerilor, subliniind că mai mult de jumătate din nodurile Ethereum sunt găzduite de Amazon Web Services:

"Multe dintre aceste rețele proof-of-stake de astăzi în care oamenii investesc sunt de fapt doar aplicații de layer-two ale cloud-ului - considerăm că acest lucru este destul de dezamăgitor. Blockchain nu ar trebui să ruleze pe Amazon Web Services, unde se pot fura cheile de validare și se pot face tot felul de lucruri rele."

Williams afirmă că, atunci când un utilizator accesează un blockchain prin intermediul cloud-ului, "trebuie să descarce MetaMask de la Amazon sau ceva care să îi permită să fie urmărit".

El a încercat să contrasteze acest lucru cu protocolul Internet Identity al Dfinity, despre care susține că "nu te poate urmări", spre deosebire de MetaMask și multe alte servicii descărcate dintr-un magazin de aplicații.

Fondatorul Dfinity a subliniat numeroasele puncte de fricțiune și curba de învățare abruptă care au un impact asupra experienței utilizatorului pe Ethereum, declarând: "Dacă doriți adoptarea în masă a blockchain, nu puteți cere oamenilor să instaleze MetaMask și apoi să fie nevoiți să cumpere niște Ether de la Coinbase - este ridicol. Oamenii trebuie să interacționeze cu blockchain fără a avea tokeni – tokenii  vin mai târziu. Aceasta este o problemă foarte mare."

"Pe un blockchain tradițional, este un fel de a te chinui să creezi aceste tranzacții prin MetaMask sau ceva de genul ăsta - pur și simplu nu este o experiență bună pentru utilizator." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.