Știri crypto & blockchain - ConsenSys va dezvolta o versiune privată a blockchain-ului Klaytn de la Kakao - Ethereum și Tezos conectate prin intermediul unei punți blockchain – 20-10-2021

Spațiul crypto tocmai a devenit un pic mai interconectat după ce dezvoltatorii au creat o punte de legătură între lanțurile Ethereum și Tezos.

Știri crypto & blockchain - ConsenSys va dezvolta o versiune privată a blockchain-ului Klaytn de la Kakao - Ethereum și Tezos conectate prin intermediul unei punți blockchain – 20-10-2021

ConsenSys va dezvolta o versiune privată a blockchain-ului Klaytn de la Kakao

Compania de software Ethereum ConsenSys a încheiat un parteneriat tehnic cu blockchain-ul Klaytn al Kakao, cu scopul de a dezvolta o platformă privată pentru emiterea unei monede digitale a băncii centrale sud-coreene, sau CBDC.

Klaytn este un blockchain public dezvoltat de Ground X, o filială blockchain a companiei sud-coreene de internet Kakao. Cunoscută mai ales pentru aplicația sa de mesagerie mobilă Kakao Talk, Kakao s-a extins de atunci, printre altele, în industriile cumpărăturilor și călătoriilor. În 2019, compania a început să lucreze la blockchain-ul Klaytn, care, la momentul publicării, are a 25-a cea mai mare capitalizare de piață din spațiul criptomonedelor.

În cadrul parteneriatului, ConsenSys va lucra pentru a dezvolta o versiune privată a Klaytn în vederea pregătirii unui viitor program pilot CDBC în Coreea de Sud. Proiectul va cuprinde, de asemenea, compatibilizarea Klaytn cu soluțiile Ethereum layer-two și va căuta să construiască punți interoperabile cu alte blockchains.

"Prin această colaborare, vom consolida eficacitatea platformei Klaytn, pregătind-o pentru a procesa tranzacții care ar sprijini conceptual CBDC-urile și, de asemenea, o vom optimiza pentru integrarea Ethereum Layer 2", a declarat Charles d'Haussy, director general pentru Asia-Pacific la ConsenSys.

Klaytn este o bifurcație a blockchain-ului Ethereum; cu toate acestea, atributele publice și descentralizate ale Ethereum nu sunt, în general, dorite de guverne sau de entități instituționale. Un lanț privat este construit pentru a "reflecta preocuparea crescândă în jurul protecției datelor în rândul instituțiilor financiare", potrivit unui comunicat de presă. (Sursa EN)

Ethereum și Tezos conectate prin intermediul unei punți blockchain

Spațiul crypto tocmai a devenit un pic mai interconectat după ce dezvoltatorii au creat o punte de legătură între lanțurile Ethereum și Tezos. În urma lansării protocolului Wrap, creat de Bender Labs, tokenii ERC-20 și ERC-721 bazați pe Ethereum pot fi făcuți compatibili cu Tezos, permițând deținătorilor de Ether (ETH) să interacționeze cu ecosistemul Tezos.

Înfășurarea tokenilor a devenit o modalitate obișnuită de conectare a utilizatorilor de platforme blockchain disparate și este poate cel mai bine exemplificată de Wrapped Bitcoin (WBTC), care este o versiune ERC-20 a Bitcoin (BTC) care rulează pe Ethereum.

Protocolul Wrap înfășoară tokenii bazați pe Ethereum în standardul de tokeni Tezos FA2, ceea ce înseamnă că aceștia pot fi utilizați ca reprezentări unu-la-unu fără dificultăți tehnice sau diferențe de preț.

La fel ca Ethereum, Tezos are propriul ecosistem financiar descentralizat. Spre deosebire de Ethereum, care va trebui să aștepte aproximativ un an înainte de a trece la un algoritm de consens de tip proof-of-stake, stake-ul în Tezos este deja disponibil pe scară largă, oferind deținătorilor de ETH o șansă timpurie fezabilă de a obține un venit pasiv.

Utilizatorii protocolului Wrap participă la guvernanța acestuia prin utilizarea token-ului WRAP, care este compatibil atât cu Tezos, cât și cu Ethereum, funcționând atât pe infrastructura FA2, cât și pe cea ERC-20.

Succesul Wrapped Bitcoin poate fi văzut în capitalizarea de piață de 8 miliarde de dolari, reprezentând valoarea BTC găzduită pe Ethereum. În prezent, este al cincilea cel mai mare token Ethereum - după Tether (USDT), UNI de la Uniswap, LINK de la Chainlink și USD Coin (USDC) - și al 19-lea cel mai mare proiect crypto, în general. Puțin sub 200 de milioane $ în valoare de WBTC se află în prezent pe cel mai popular protocol DeFi de pe Ethereum, Uniswap. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.