Știri crypto & blockchain - Coreea de Sud intensifică investigațiile și reglementările crypto - Un primar australian minimalizează volatilitatea crypto și recomandă pentru plățile de rate

Știri crypto & blockchain - Coreea de Sud intensifică investigațiile și reglementările crypto - Un primar australian minimalizează volatilitatea crypto și recomandă pentru plățile de rate

Coreea de Sud intensifică investigațiile și reglementările crypto

Serviciul de supraveghere financiară din Coreea de Sud (FSS) a demarat o investigație privind serviciile de gateway de plată care lucrează cu active digitale. FSS este autoritatea de reglementare financiară din Coreea de Sud, care funcționează în subordinea Comisiei pentru servicii financiare (FSC), ambele instituții guvernamentale.

După cum a relatat publicația locală, Money Today Co, FSS a cerut recent rapoarte de la 157 de gateway-uri de plată cu privire la orice serviciu legat de crypto, la planurile de viitor și la dezvăluirea activelor digitale. Însă, un raport al FSS a declarat că doar șase dețineau active digitale.

Deși FSS este în prezent principalul organism de reglementare financiară, la 31 mai 2022, Coreea de Sud a anunțat viitoarea lansare a Comitetului pentru active digitale. Potrivit anunțului, aceasta este o soluție temporară pentru a aduce structură în industria activelor virtuale în urma prăbușirii Terra.

Conform anunțului, liniile directoare includ criterii de selecție pentru activele nou listate, monitorizarea pieței, monitorizarea tranzacțiilor, un nivel de divulgare și alte măsuri de protecție a investitorilor. Cele cinci exchange-uri majore din țară par să fie de acord cu standardele și și-au format propriul comitet pentru a ajuta la prevenirea unui alt incident similar cu Terra.

La scurt timp după ce și-a început investigația, FSS a anunțat o întâlnire la distanță cu alte autorități de supraveghere financiară din cinci țări din regiunea Asia-Pacific. Acest eveniment a fost găzduit de Serviciul indonezian de supraveghere financiară și a inclus, de asemenea, Australia, China și Japonia.

În cadrul reuniunii au fost abordate condițiile de pe piața globală și subiecte legate de big tech și crypto. Reprezentantul coreean a menționat nevoia de reglementare a criptomonedelor, acțiunile disciplinare în jurul activelor virtuale și extinderea cadrelor de reglementare financiară. (Sursa EN)

Un primar australian minimalizează volatilitatea crypto și recomandă pentru plățile de rate

Tom Tate, primarul din Gold Coast, Australia, a sugerat că, în anii viitori, criptomonedele ar putea fi folosite de către rezidenți pentru a plăti taxele locale, deși criticii au semnalat volatilitatea și recenta prăbușire a pieței ca fiind un motiv de îngrijorare.

"De ce nu putem plăti taxe cu criptomonede dacă riscul nu este mare?", a întrebat Tate, vorbind pentru postul local de presă ABC News, cu puțin peste o săptămână înainte ca consiliul să își prezinte bugetul anual. "Volatilitatea nu este atât de mare".

Tate a fost ales primar al Gold Coast, al șaselea oraș ca mărime din Australia, în 2012, și s-a dovedit a fi o alegere populară, fiind reales pentru un al doilea mandat în 2016 și un al treilea în 2020. El a adăugat că mutarea nu a fost confirmată, dar că ei privesc înainte.

"Trimite un semnal că suntem inovatori și că aducem generația tânără ... [dar] nu spun că o vom face, spun doar că ne uităm mereu la următorul nivel."

Cu toate acestea, criticii au susținut că volatilitatea prețului criptomonedelor pe fondul unei prăbușiri a pieței ar putea diminua entuziasmul de a accepta criptomonedele ca mijloc de plată.

Vorbind pentru ABC News, Adam Poulton, de la Blockchain Australia, a menționat că, consiliul ar trebui să analizeze apetitul său pentru risc înainte de a decide să accepte criptomonedele ca plată.

"Ultimul lucru pe care ar vrea să îl facă este să accepte rate în valoare de 2.000 de dolari, să le păstreze în Bitcoin și ca prețul Bitcoin să se înjumătățească", a spus el.Comentariile primarului vin în contextul în care un număr tot mai mare de orașe și țări din întreaga lume au început să ia în considerare posibilitatea de a permite utilizarea criptomonedelor și a monedelor digitale ale băncilor centrale pentru plata taxelor și tarifelor locale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.