Știri crypto & blockchain - Criptomonedele pentru fani sunt o combinație pentru fanii de fotbal lipsiți de meciuri - Noul DAO se lansează după o rundă de finanțare de 230 milioane $ - 05-08-2021

Tokenii fanilor de fotbal au apărut ca o ramură a freneziei de tokenizare în criptomonede, cândva în jurul anului 2019.

Știri crypto & blockchain - Criptomonedele pentru fani sunt o combinație pentru fanii de fotbal lipsiți de meciuri - Noul DAO se lansează după o rundă de finanțare de 230 milioane $ - 05-08-2021

Criptomonedele pentru fani sunt o combinație pentru fanii de fotbal lipsiți de meciuri

Tokenii fanilor de fotbal au apărut ca o ramură a freneziei de tokenizare în criptomonede, cândva în jurul anului 2019. Acționând în esență ca acțiuni de influență simbolizate, tokenii fanilor oferă susținătorilor organizațiilor sportive șansa de a participa la sondajele clubului, de a câștiga premii unice și de a obține un mic cuvânt de spus în deciziile clubului, care sunt concepute pentru a stimula o implicare sporită a fanilor, dar care sunt adesea doar de natură estetică.

Dar, în ciuda naturii aparent superficiale a tokenilor fanilor, prevalența lor a crescut din ce în ce mai mult pe măsură ce anii au trecut, pe măsură ce cluburi de fotbal europene importante precum Barcelona, AC Milan, Manchester City, Paris St. Germain și multe altele au adoptat acești tokeni.

Un impuls considerabil de adopție a fost observat de-a lungul anilor 2020 și 2021, deoarece consecințele pandemiei COVID-19 au dus la faptul că stadioanele sportive au găzduit meciuri în spatele ușilor închise. Organismul de guvernare al fotbalului european, UEFA, a prezis că marile cluburi vor împărți pierderi de 8 miliarde de euro (9,7 miliarde de dolari) din cauza lipsei încasărilor la poartă și a veniturilor din transmisiuni.

Ținând cont de acest lucru, poate că are sens să vedem marile cluburi făcând echipă cu platforme blockchain de tokeni pentru fani, precum Chiliz, care găzduiește oferte de tokeni pentru fani prin intermediul site-ului Socios. După cum a raportat Reuters, Chiliz împarte jumătate din veniturile obținute din vânzările sale de tokeni cu cluburile partenere, iar firma anticipează vânzări în valoare de 200 de milioane $ pe tot parcursul restului anului 2021.

Președintele Asociației Suporterilor de Fotbal din Anglia și Țara Galilor, Malcolm Clarke, a declarat că, fără îndoială, cluburile au făcut bani din lansarea de tokeni pentru fani în timpul pandemiei. Dar Clarke a spus că a permite fanilor să aibă un cuvânt de spus în modul în care sunt operate cluburile sau, "încercând să stoarcă bani în plus de la suporteri prin inventarea unor sondaje online de "implicare" fără importanță", nu a fost o imagine bună în niciun caz. (Sursa EN)

Noul DAO se lansează după o rundă de finanțare de 230 milioane $

BitDAO, o nouă organizație autonomă descentralizată, se lansează după o rundă de finanțare de 230 de milioane $ condusă de miliardarul Peter Thiel, un capitalist de risc.

BitDAO și-a anunțat lansarea DAO, concomitent cu finalizarea unei vânzări private de la partenerii inițiali conduși de Thiel, Pantera Capital, Dragonfly Capital și Founders Fund.

Printre ceilalți investitori s-au numărat managerul miliardar de fonduri de acoperire Alan Howard, Spartan Group, Jump Capital, Fenbushi și Kain Warwick de la protocolul DeFi Synthetix, într-un total de peste 20 de jucători din industria financiară descentralizată.

Bybit, una dintre cele mai mari exchange-uri de produse derivate crypto din lume, este unul dintre principalii susținători inițiali ai BitDAO, angajându-se să contribuie în mod recurent la noul DAO la lansare. Compania s-a angajat în mod specific să contribuie cu 2,5 puncte de bază din volumul de tranzacționare a contractelor sale futures la trezoreria BitDAO, care se așteaptă să genereze peste 1 miliard $ pe an, pe baza ratelor de funcționare din acest an, a declarat DAO.

Trezoreria alimentată de contribuții recurente a BitDAO va fi utilizată pentru a furniza lichidități, precum și pentru a impulsiona noi protocoale, cum ar fi schimburile descentralizate, protocoalele de împrumut și sintetice.

Potrivit anunțului, BitDAO intenționează, de asemenea, să sprijine proiectele blockchain prin granturi și să ajute proiectele existente și emergente prin schimburi de tokeni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.