Știri crypto & blockchain - Criptomonedele rezonează mai bine cu viziunea BRI asupra sistemului monetar ideal - Roxe Holding în discuții pentru listarea pe Nasdaq prin intermediul unei tranzacții SPAC de 3,6 miliarde de dolari

Știri crypto & blockchain - Criptomonedele rezonează mai bine cu viziunea BRI asupra sistemului monetar ideal - Roxe Holding în discuții pentru listarea pe Nasdaq prin intermediul unei tranzacții SPAC de 3,6 miliarde de dolari

Criptomonedele rezonează mai bine cu viziunea BRI asupra sistemului monetar ideal

În eforturile sale continue de a identifica viitorul sistem monetar ideal, Banca Reglementelor Internaționale (BRI) a dezvăluit avantajul ecosistemului crypto față de economia fiat actuală în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de politică monetară.

În timp ce își împărtășește viziunea asupra viitorului sistem monetar, BRI a subliniat opt obiective de nivel înalt pe care speră să le atingă - siguranță și stabilitate, responsabilitate, eficiență, incluziune, control al utilizatorului asupra datelor, integritate, adaptabilitate și deschidere. În studiul său, BRI a constatat că ecosistemul crypto depășește finanțele tradiționale atunci când vine vorba de îndeplinirea în linii mari a obiectivelor de politică.

Un tabel împărtășit de BRI arată că economia fiat actuală este departe de a îndeplini cerințele unui sistem monetar ideal. Raportul a acordat puncte ecosistemului fiat pentru politica de siguranță și stabilitate, subliniind în același timp că "supravegherea publică a contribuit la realizarea unor sisteme de plată sigure și solide".

Cu toate acestea, ecosistemul crypto a îndeplinit, în linii mari, două dintre cele opt politici stabilite de BRI - adaptabilitate și deschidere. În plus, raportul a sugerat îmbunătățiri în ceea ce privește politicile de includere și de control al utilizatorilor asupra datelor, ceea ce ar duce la îndeplinirea de către ecosistemul crypto a jumătate din recomandarea BRI pentru un sistem monetar ideal.

În prezent, BRI mizează pe ascensiunea monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC) pentru a contracara adoptarea generalizată a criptomonedelor. Viziunea sa pentru viitorul sistem monetar implică utilizarea unor acorduri multi-CBDC cu noi arhitecturi de date care să ofere o mai bună confidențialitate și control, deservind în același timp persoanele nebancare. (Sursa EN)

Roxe Holding în discuții pentru listarea pe Nasdaq prin intermediul unei tranzacții SPAC de 3,6 miliarde de dolari

Goldenstone Acquisition Ltd, o firmă de achiziții cu scop special (SPAC), a anunțat planurile de a intra pe bursă cu firma de plăți bazate pe blockchain, Roxe Holding Inc.

Conform anunțului, SPAC a convenit asupra unei fuziuni de 3,6 miliarde de dolari cu firma globală de plăți blockchain, în urma căreia Roxe va fi listată pe Nasdaq sub tickerul ROXE. Roxe este o companie globală de plăți care oferă atât servicii de plăți business-to-business, cât și pentru consumatori, cu accent pe tehnologia blockchain.

Potrivit unui raport al Reuters, care citează surse din interior, niciun acționar actual al Roxe nu intenționează să își vândă participația după fuziune. Roxe a declarat că anumiți acționari se pot califica pentru câștiguri în cazul în care este atins prețul acțiunilor listate.

Acordul intervine într-un mediu de piață nefavorabil, în care valoarea criptomonedelor s-a prăbușit, iar investitorii au abandonat în mare parte firmele de achiziții cu scop special de acest tip din cauza performanțelor slabe. Acordul urmează la câteva luni după oferta publică inițială (IPO) a Goldenstone, care a generat un capital de aproximativ 57,5 milioane de dolari. Aceste resurse vor fi utilizate pentru a crește rezervele financiare ale Roxe. De asemenea, acesta va fi al doilea acord de listare important al directorului general Haohan Xu din acest an, după ce anterior a acceptat un acord SPAC de 530 de milioane de dolari cu Apifiny Group. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.