Știri crypto & blockchain - Cristiano Ronaldo a primit 770 de tokeni crypto pentru fiecare gol marcat în carieră - Crucea Roșie daneză sponsorizează o obligațiune de 3 milioane $ bazată pe blockchain – 05-10-2021

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător de fotbal care a fost recompensat pentru realizările din carieră, în criptomonede, după ce ...

Știri crypto & blockchain - Cristiano Ronaldo a primit 770 de tokeni crypto pentru fiecare gol marcat în carieră - Crucea Roșie daneză sponsorizează o obligațiune de 3 milioane $ bazată pe blockchain – 05-10-2021

Cristiano Ronaldo a primit 770 de tokeni crypto pentru fiecare gol marcat în carieră

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător de fotbal care a fost recompensat pentru realizările din carieră, în criptomonede, după ce starul lui Juventus F.C. a primit 770 de tokeni JUV - câte unul pentru fiecare gol marcat în cariera de senior, după cum relatează publicația spaniolă Marca.

JUV este tokenul oficial al fanilor Juventus, lansat în 2019 de clubul italian de fotbal pe blockchain-ul Chiliz (CHZ), în colaborare cu platforma Socios.com. Tokenii fanilor le oferă suporterilor clubului posibilitatea de a vota deciziile clubului, oferindu-le în același timp acces la diverse avantaje, concursuri și premii.

În timp ce fostul star de la Manchester United și Real Madrid probabil că nu va avea nevoie de fonduri prea curând, ocazia semnifică prima dată când o criptomonedă a fost acordată unui jucător de fotbal ca premiu pentru realizările din carieră. Legătura tot mai strânsă dintre sport și criptomonede a făcut ca mai multe cluburi să cocheteze de ceva vreme cu ideea de a plăti jucătorii fie integral, fie parțial, în criptomonede.

Zeci de echipe de fotbal au emis tokeni pentru fani pe blockchain-ul Chiliz încă de la crearea acestuia, inclusiv unele dintre cele mai mari echipe din cele mai mari ligi din lume, precum Manchester City, F.C. Barcelona și Paris St. Germain. (Sursa EN)

Crucea Roșie daneză sponsorizează o obligațiune de 3 milioane $ bazată pe blockchain

Adoptarea crypto și blockchain pentru cauze umanitare este pregătită pentru o nouă expansiune, deoarece Crucea Roșie daneză a sponsorizat o obligațiune pentru catastrofe, menită să ofere ajutor în urma unei erupții vulcanice.

Potrivit revistei CIR Magazine, obligațiunea pentru catastrofe - adesea prescurtată cat bond - beneficiază de sprijinul unor firme private și al altor instituții umanitare, investitori precum Solidum Partners și Plenum Investments fiind asociați la proiect.

Utilizând tehnologia blockchain dezvoltată de Replexus - o unitate de securitizare a riscurilor de asigurare - cat bond are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutor umanitar și accelerarea eliberării acestora în urma unei erupții vulcanice catastrofale.

Cat bond-ul bazat pe blockchain intenționează să strângă aproximativ 3 milioane $ și se va concentra pe 10 vulcani activi din întreaga lume. Potrivit raportului, acești vulcani aleși prezintă riscuri umanitare semnificative pentru cei peste 700.000 de oameni care trăiesc pe o rază de 60 de mile de fiecare munte vulcanic

Printre cei 10 vulcani activi vizați de cat bond se numără Popocatépetl din Mexic și Nevado del Ruiz din Columbia. Alții includ Merapi și Raung din Indonezia, precum și Fuego din Guatemala și Villa Rica din Chile. Muntele Cameroon din Camerun și Pichincha, Cotopaxi și Tungurahua din Ecuador sunt, de asemenea, acoperite de fondul de asigurare.

Comentând proiectul, CEO-ul Replexus, Cedric Edmonds, a declarat

"Obligațiunea volcano CAT va fi plasată pe un blockchain de valori mobiliare legate de asigurări, ceea ce face ca tranzacția să fie deosebit de rentabilă pentru agenția de ajutorare și să permită tranzacționarea pe piața secundară în rândul investitorilor ILS." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum