Știri crypto & blockchain - Datoriile tinerilor coreeni cresc pe măsură ce aceștia se îndreaptă spre crypto, acțiuni și imobiliare - Franța și Singapore conduc proiecte pilot pentru tranzacții CBDC transfrontaliere – 22-11-2021

Datoria personală a coreenilor mai tineri - cei născuți începând cu anii 1980 - a crescut la 22,7 miliarde $, față de 3,9 miliarde $ anul trecut.

Știri crypto & blockchain - Datoriile tinerilor coreeni cresc pe măsură ce aceștia se îndreaptă spre crypto, acțiuni și imobiliare - Franța și Singapore conduc proiecte pilot pentru tranzacții CBDC transfrontaliere – 22-11-2021

Datoriile tinerilor coreeni cresc pe măsură ce aceștia se îndreaptă spre crypto, acțiuni și imobiliare

Datoria personală a coreenilor mai tineri - cei născuți începând cu anii 1980 - a crescut la 22,7 miliarde $, față de 3,9 miliarde $ anul trecut.

Datele Serviciului de Supraveghere Financiară din Coreea de Sud (FSS), publicate de reprezentantul Kim Han-jeong, din partea Partidului Democrat din Coreea, ar indica faptul că nivelul ridicat al împrumuturilor se datorează creșterii investițiilor în criptomonede, acțiuni și proprietăți imobiliare.

În timp ce milenialii și Generația Z reprezentau aproximativ 34% din totalul datoriilor gospodăriilor din Coreea în 2019, această cifră a crescut la 45,5% până în 2020 și este acum la 50,7%. Reprezentantul Kim a solicitat măsuri guvernamentale pentru a ajuta la gestionarea datoriei și la reducerea riscurilor de neplată, declarând:

"Au acordat împrumuturi excesive pentru a cumpăra bunuri imobiliare pe fondul creșterii prețurilor activelor. Generațiile tinere s-au îngropat în investiții în acțiuni și au cumpărat criptomonede."

Datele FSS oferă un anumit grad de granularitate, dezvăluind că împrumuturile garantate cu locuințe ale acestor generații au crescut vertiginos de la 2,8 miliarde $ la 16 miliarde $, în timp ce împrumuturile de credit au crescut de la 1,1 miliarde $ la 6,7 miliarde $ pe an.

Creșterea datoriei a devenit o parte fundamentală a poveștii socio-economice mai largi a tinerilor coreeni.

"În Coreea, noi, cei de 20 de ani, avem doar două modalități de a ne îmbogăți: Fie câștigăm la loto, fie tranzacționăm acțiuni. Știm că nu vom fi niciodată bogați cu orice salariu pe care îl câștigăm. Nu vom câștiga niciodată suficient pentru a ne cumpăra o casă". (Sursa EN)

Franța și Singapore conduc proiecte pilot pentru tranzacții CBDC transfrontaliere

Autoritățile financiare din Franța și Singapore explorează în mod activ aplicațiile transfrontaliere ale monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Într-un anunț comun, Banca Franței și Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) au declarat că au finalizat cu succes un întreg experiment transfrontalier de plată și decontare folosind CBDC-uri și tehnologia blockchain.

Experimentul CBDC a fost realizat cu sprijinul și expertiza diviziei Onyx a JPMorgan, axată pe moneda digitală, pe un blockchain cu permisiune și cu respectarea vieții private, bazat pe infrastructura blockchain Quorum a băncii de investiții.

În cadrul experimentului, Banca Franței și MAS au simulat tranzacții transfrontaliere și între monede pentru un CBDC bazat pe dolarul din Singapore și pentru euro.

"Deși experimentul a fost limitat la două bănci centrale, designul rețelei m-CBDC [multiple CBDCs] a permis extinderea acesteia pentru a sprijini participarea mai multor bănci centrale și bănci comerciale situate în jurisdicții diferite", se arată în anunț.

Proiectul pilot a demonstrat, de asemenea, interoperabilitatea între diferite tipuri de infrastructuri cloud, cu noduri blockchain configurate în infrastructuri cloud private și publice din Franța și Singapore. Banca Franței a precizat că experimentul este una dintre cele mai recente realizări în cadrul programului său de experimente, care urmează să fie finalizat până în toamna anului 2021.

Sopnendu Mohanty, ofițerul-șef fintech al MAS, a declarat că noua dezvoltare permite instituțiilor financiare din mai multe țări să "efectueze tranzacții între ele direct în diferite monede"."Acest experiment m-CBDC a deschis un nou drum prin descentralizarea infrastructurii financiare, pentru a îmbunătăți gestionarea lichidităților și serviciile de creare a pieței", a precizat el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.