Știri crypto & blockchain - Dezvoltatorul Anchor susține că l-a avertizat pe Do Kwon cu privire la rata nesustenabilă a dobânzii de 20% - Tether implementează un nou token USDT pe blockchain-ul Tezos

Știri crypto & blockchain - Dezvoltatorul Anchor susține că l-a avertizat pe Do Kwon cu privire la rata nesustenabilă a dobânzii de 20% - Tether implementează un nou token USDT pe blockchain-ul Tezos

Dezvoltatorul Anchor susține că l-a avertizat pe Do Kwon cu privire la rata nesustenabilă a dobânzii de 20%

Anchor Protocol a fost conceput inițial pentru a oferi o rată a dobânzii de 3,6%, dar aceasta a fost majorată la 20% cu doar o săptămână înainte de lansare, pentru a atrage mai mulți investitori, a susținut un dezvoltator principal într-un interviu acordat postului de televiziune coreean JTBC.

"Nu am știut că acesta va ieși cu o rată a dobânzii atât de mare. Setată la 20% cu doar o săptămână înainte de lansare", a declarat angajatul, denumit doar domnul B în reportajul coreean:

"Am crezut că se va prăbuși de la început (eu am proiectat-o), dar s-a prăbușit 100%".

Dl B a declarat că platforma a fost proiectată doar pentru a oferi o rată a dobânzii de 3,6%, iar aceasta a fost o componentă cheie pentru a menține stabil ecosistemul Terra, deoarece a ținut cont de fondurile disponibile în fondul de rezervă al Anchor.

Dl B a dezvăluit, însă, că, cu o săptămână înainte de lansare, dezvoltatorii au aflat că planurile au fost schimbate, oferindu-le investitorilor acces la o dobândă foarte mare, de 20%, pentru a-și bloca în schimb stablecoins TerraUSD Classic (USTC) în protocolul Anchor.

De asemenea, JTBC a susținut că a obținut documente interne de proiectare realizate de Terraform Labs, în care scria despre atragerea investitorilor cu dobânzi mari.

Dezvoltatorul a declarat că a încercat să abordeze această problemă cu fondatorul Terra Luna, Kwon Do-Hyung (Do Kwon), chiar înainte de lansarea din aprilie 2019:

"Chiar înainte de lansare, i-am sugerat directorului general Kwon Do-Hyung că rata dobânzii ar trebui să fie redusă, dar nu a fost acceptată".

Căderea dramatică a Luna Classic (LUNC) și a stablecoin-ului algoritmic USTC a dus la planurile guvernului sud-coreean de a lansa un nou Comitet pentru active digitale care să servească drept organism de supraveghere pentru industria crypto a țării, responsabil cu pregătirea și supravegherea politicilor. (Sursa EN)

Tether implementează un nou token USDT pe blockchain-ul Tezos

Liderul pieței de criptomonede stablecoin Tether a anunțat lansarea unui nou activ, tokenul Tether (USDT), construit pe blockchain-ul Tezos și cu ambiția de a-și extinde amprenta digitală în sectorul plăților digitale și al finanțelor descentralizate (DeFi).

Potrivit comunicatului de presă, "USDT pe Tezos va alimenta aplicații revoluționare în domeniul plăților, DeFi și nu numai". Într-o conversație cu un reprezentant al Tether, a fost oferit un context mai larg cu privire la utilitatea preconizată a tokenilor Tether:

"Tokenii Tether nu sunt o investiție, ci o utilitate pentru a se angaja în comerțul pe internet, pentru a combate volatilitatea și pentru a oferi un refugiu sigur pentru remitențe. Tokenii Tether pot fi stocați, trimiși și primiți în siguranță pe blockchain și pot fi răscumpărați pentru activul de bază, sub rezerva condițiilor de serviciu și a programului de comisioane."

Reprezentantul a continuat să dezvăluie numele celor 12 blockchains, inclusiv Tezos, pe care activul va deveni accesibil."Tether acceptă în prezent transferurile pe o listă diversă și în creștere de blockchains, inclusiv Solana, Ethereum, Kusama, Avalanche, Polkadot, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, Tron și protocolul Standard Ledger al Bitcoin Cash." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.