Știri crypto & blockchain - Digital Currency Group vinde acțiuni în valoare de 700 milioane de dolari - BitMEX devine neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și se angajează să depășească limitele – 19-01-2022

Știri crypto & blockchain - Digital Currency Group vinde acțiuni în valoare de 700 milioane de dolari - BitMEX devine neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și se angajează să depășească limitele – 19-01-2022

Digital Currency Group vinde acțiuni în valoare de 700 milioane de dolari

Digital Currency Group (DCG), una dintre cele mai mari companii din industria criptomonedelor, a finalizat o rundă importantă de investiții secundare condusă de gigantul financiar japonez, SoftBank.

DCG a vândut acțiuni în valoare de 700 de milioane de dolari unor companii precum Alphabet, compania mamă a Google, pentru a-și aduce evaluarea la peste 10 miliarde de dolari, a anunțat oficial compania.

"Suntem mândri să le urăm bun venit celor de la SoftBank, CapitalG, Ribbit, GIC, Tribe și Emory pe o listă deja fantastică de acționari ai DCG. Și chiar mai mândri de cei peste 1.000 de angajați ai DCG și ai filialelor noastre cu capital integral deținut, care au făcut ca acest lucru să se întâmple", a declarat Barry Silbert, CEO și fondator al DCG.

Într-un interviu acordat Wall Street Journal, Silbert a subliniat că investiția nu a avut ca scop strângerea de capital pentru DCG, ci mai degrabă o "oportunitate pentru unii dintre investitorii timpurii de a ieși și de a lua profituri". Toți banii obținuți au mers către acționarii vânzători și niciunul dintre ei nu și-a vândut întreaga participație, a precizat compania. Silbert, care deține aproximativ 40% din firmă, a declarat că nu a vândut nicio acțiune în ultima rundă.

Silbert a precizat că firma nu a exclus o potențială ofertă publică inițială, dar aceasta "nu se află în planuri și nu este discutată în acest moment".  (Sursa EN)

BitMEX devine neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și se angajează să depășească limitele

Exchange-ul crypto, BitMEX, a devenit unul dintre primele exchange-uri din acest sector care și-a anunțat statutul de neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, promițând să compenseze emisiile tuturor tranzacțiilor Bitcoin către și dinspre platformă.

Într-o declarație sinceră, compania și-a exprimat intenția de a merge mai departe decât simpla echilibrare a emisiilor sale, citând o achiziție recentă de 7.110 tone de credite CO2, evaluate aproximativ la 100.000 de dolari, în parteneriat cu firma de urmărire a datelor de carbon, AI Pachama.

Creditele de carbon sunt certificări de aprobare acordate de organismele legislative oficiale pentru a permite corporațiilor să utilizeze o tonă de dioxid de carbon, într-o abordare care favorizează responsabilitatea și trasabilitatea datelor.

Se pare că acest lucru va asigura funcționarea platformei pentru următorul an calendaristic, precum și toate emisiile de compensare cauzate de tranzacțiile Bitcoin către și de la serverele de operare ale platformei.

Discutând despre filozofia sa pentru practicile sustenabile, BitMEX a afirmat necesitatea unei abordări unificate:

"Un efort holistic trebuie să includă cercetarea impactului asupra mediului, dar și educația fundamentală cu privire la posibilitățile deblocate de tehnologia crypto".

Emisiile globale și strategiile pentru sustenabilitate au fost subiecte fierbinți de dezbatere, în contextul summitului COP 26 din Glasgow, Scoția, transmis la nivel mondial. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.