Știri crypto & blockchain - eBay achiziționează KnownOrigin, extinzându-și incursiunea în NFT-uri și blockchain - dYdX trece la blockchain bazat pe Cosmos pentru v4 pentru a optimiza descentralizarea și fluxul de tranzacționare

Știri crypto & blockchain - eBay achiziționează KnownOrigin, extinzându-și incursiunea în NFT-uri și blockchain - dYdX trece la blockchain bazat pe Cosmos pentru v4 pentru a optimiza descentralizarea și fluxul de tranzacționare

eBay achiziționează KnownOrigin, extinzându-și incursiunea în NFT-uri și blockchain

eBay, un gigant al comerțului electronic, a anunțat achiziția KnownOrigin, o piață de tokeni nefungibili (NFT) care va ajuta compania de comerț electronic să pătrundă și mai mult în lumea tehnologiei blockchain și a obiectelor de colecție digitale.

Potrivit unui comunicat de presă, KnownOrigin, cu sediul în Manchester, a fost achiziționată pentru o sumă nedeclarată. Firma permite artiștilor și colecționarilor să creeze, să cumpere și să revândă NFT-uri prin intermediul tranzacțiilor bazate pe blockchain. Co-fondatorul KnownOrigin, David Moore, a declarat că firma a fost fondată pentru a "împuternici creatorii și colecționarii, oferindu-le posibilitatea de a prezenta, vinde și colecționa obiecte digitale unice și autentificate", adăugând că:

"Pe măsură ce interesul pentru NFT-uri continuă să crească, credem că acum este momentul perfect pentru noi să ne asociem cu o companie care are amploarea și experiența eBay."

eBay a început să permită utilizatorilor să cumpere și să vândă NFT-uri în luna mai a anului trecut, într-un moment în care interesul tot mai mare al publicului pentru obiectele de colecție digitale a dus la creșteri abrupte ale prețurilor. În luna mai, gigantul de comerț electronic a anunțat debutul colecției sale de NFT-uri printr-o colaborare cu OneOf, o platformă de NFT-uri ecologice. Directorul executiv al eBay, Jamie Iannone, a declarat:

"KnownOrigin a creat un grup impresionant, pasionat și loial de artiști și colecționari, ceea ce îi face să fie o completare perfectă pentru comunitatea noastră de vânzători și cumpărători. Așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit acestor inovatori care se alătură comunității eBay." (Sursa EN)

dYdX trece la blockchain bazat pe Cosmos pentru v4 pentru a optimiza descentralizarea și fluxul de tranzacționare

Platforma de derivate crypto, dYdX, care este construită în prezent pe Ethereum layer 2, a anunțat că va trece la un blockchain independent bazat pe Cosmos SDK și pe consensul de tip proof-of-stake, Tendermint, pentru actualizarea v4. Firma citează descentralizarea și performanța blockchain-ului Cosmos ca motive pentru a fi "cel mai potrivit" pentru construirea dYdX pentru v4.

În prezent, protocolul dYdX existent procesează aproximativ 10 tranzacții pe secundă și 1.000 de plasări și anulări de ordine pe secundă, cu scopul de a se extinde la magnitudini mai mari. Cu toate acestea, firma spune că nici soluțiile Ethereum layer-1, nici cele layer-2 nu pot satisface cerințele sale privind viteza de procesare, îndeplinind în același timp cerința de descentralizare de 100% până la sfârșitul anului.

Tot codul dYdX va fi open-source, iar protocolul în sine va funcționa pe rețele deschise fără permisiuni, fără ca entitatea mamă dYdX Inc. să opereze niciun serviciu. Toți validatorii și operatorii de noduri vor rula software-ul de bază al nodului, care se va ocupa de consens, de corespondența cu registrul de ordine în afara lanțului, de depozite, transferuri, retrageri și oracole de preț. În plus, comercianții nu vor fi nevoiți să plătească taxe de gaz pentru a tranzacționa, ci doar taxe pentru tranzacțiile executate, similare celor de la dYdX v3 și de la exchange-urile centralizate. Taxele vor fi apoi distribuite sub formă de recompense către validatori și stakeri.În plus, dYdX urmărește să facă legătura între blockchains prin utilizarea protocolului de comunicare inter-blockchain al Cosmos. În acest fel, dYdX poate face legătura între activele digitale, cum ar fi stablecoins, direct din alte lanțuri securizate de pe Cosmos. Printre prioritățile de top în dezvoltare se numără transferul de garanții pentru tranzacționare de la/către blockchains, cum ar fi Ethereum, precum și exchange-urile centralizate. De la înființarea sa, în februarie anul trecut, protocolul a procesat peste 626,6 miliarde de dolari în volumul de tranzacționare a derivatelor pe active digitale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.