Știri crypto & blockchain - FATF include DeFi în ghidul pentru furnizorii de servicii crypto - Guvernul indian se pare că ia în considerare reglementarea crypto ca marfă – 13-01-2022

Știri crypto & blockchain - FATF include DeFi în ghidul pentru furnizorii de servicii crypto - Guvernul indian se pare că ia în considerare reglementarea crypto ca marfă – 13-01-2022

FATF include DeFi în ghidul pentru furnizorii de servicii crypto

Finanțele descentralizate, sau DeFi, continuă să stârnească tot mai mult interes din partea autorităților de reglementare și devin o parte a principalelor norme internaționale concepute pentru furnizorii de servicii de active virtuale, sau VASP.

Grupul de Acțiune Financiară Internațională, sau FATF, a publicat o nouă actualizare a orientărilor sale din 2019 pentru o abordare bazată pe riscuri pentru activele virtuale și VASP, acordând o atenție deosebită industriei DeFi.

Noile orientări abordează aspectele identificate în cadrul revizuirii FATF după 12 luni a standardelor FATF revizuite privind activele virtuale și VASP, care necesită clarificări suplimentare și reflectă, de asemenea, contribuțiile primite în urma unei consultări publice desfășurate în martie și aprilie 2021.

Autoritatea a furnizat orientări suplimentare semnificative în ceea ce privește industria DeFi, în ciuda faptului că aplicațiile DeFi nu sunt considerate VASP în conformitate cu standardele FATF, deoarece standardele "nu se aplică software-ului sau tehnologiei subiacente". Cu toate acestea, ghidul actualizat precizează că dezvoltatorii și întreținătorii DeFi pot fi considerați, de fapt, ca fiind VASP:

"Creatorii, proprietarii și operatorii sau alte persoane care mențin controlul sau o influență suficientă în cadrul acordurilor DeFi, chiar dacă aceste acorduri par descentralizate, pot intra sub incidența definiției FATF a unui VASP în cazul în care furnizează sau facilitează în mod activ serviciile VASP."

Potrivit lui Pelle Brændgaard, CEO al startup-ului de conformitate crypto, Notabene, noile orientări urmăresc să determine VASP-urile din ecosistemul DeFi pe baza veniturilor participanților săi. "Dacă o afacere extrage comisioane de tranzacție sau venituri directe dintr-un protocol pe care îl controlează, probabil că va fi clasificată ca VASP. Protocoalele mai complet descentralizate ar putea fi acoperite și ele în anumite cazuri, dar nu în toate cazurile", a declarat Brændgaard. (Sursa EN)

Guvernul indian se pare că ia în considerare reglementarea crypto ca marfă

Este posibil ca guvernul indian să analizeze posibilitatea de a stabili un cadru juridic pentru monedele digitale ca "active" încă din februarie.

Potrivit unui raport publicat de publicația indiană de știri, Business Today, oficiali din cadrul Ministerului de Finanțe al țării au declarat că potențialul cadru juridic ar trata criptomonedele mai aproape de mărfuri decât de monede. În cazul în care această legislație se va concretiza, ar reprezenta o abordare diferită față de o interzicere totală a activelor digitale în țară, pe care unii legislatori indieni ar fi luat-o în considerare.

Oficialii au adăugat că orice lege privind criptomonedele în țară ar veni probabil în jurul datei la care guvernul va prezenta bugetul Uniunii Indiei, la 1 februarie, la timp pentru a intra în vigoare înainte de următorul an fiscal. Aceștia au adăugat că s-au angajat cu Reserve Bank of India, sau RBI, pentru a elabora detaliile oricărui cadru legal privind criptomonedele.Etichetarea crypto ca "activ" în conformitate cu legislația indiană ar avea probabil implicații fiscale pentru investitorii de retail și exchange-urile din țară. Departamentul de taxe din India ar fi analizat posibilitatea de a impozita câștigurile crypto prin intermediul tranzacțiilor și al schimburilor, dar se pare că nu s-a luat nicio decizie din partea cuiva din guvern la momentul publicării. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.