Știri crypto & blockchain – FBI emite o alertă cu privire la infracțiunile cibernetice care vizează DeFi - Provincia argentiniană Mendoza acceptă acum crypto pentru taxe și impozite

Știri crypto & blockchain – FBI emite o alertă cu privire la infracțiunile cibernetice care vizează DeFi - Provincia argentiniană Mendoza acceptă acum crypto pentru taxe și impozite

FBI emite o alertă cu privire la infracțiunile cibernetice care vizează DeFi

Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite (FBI) a emis un nou avertisment pentru investitorii în platformele financiare descentralizate (DeFi), care au fost ținta unor exploatări în valoare de 1,6 miliarde de dolari în 2022.

Într-un anunț de serviciu public publicat pe site-ul Internet Crime Complaint Center al FBI, agenția a declarat că exploatările au făcut ca investitorii să piardă bani - sfătuindu-i pe investitori să efectueze cercetări riguroase despre platformele DeFi înainte de a le utiliza, îndemnând totodată platformele să îmbunătățească monitorizarea și să efectueze teste riguroase ale codurilor.

Agenția de aplicare a legii a avertizat că infractorii cibernetici au intrat în forță pentru a profita de "interesul crescut al investitorilor pentru criptomonede" și de "complexitatea funcționalității cross-chain și de natura open-source a platformelor Defi".

FBI a observat că infractorii cibernetici exploatează vulnerabilitățile din smart contracts care guvernează platformele DeFi, pentru a fura criptomonedele investitorilor.

Într-un exemplu specific, FBI a menționat cazurile în care hackerii au folosit o "vulnerabilitate de verificare a semnăturii" pentru a jefui 321 de milioane de dolari din bridge-ul de tokeni, Wormhole, în februarie. De asemenea, a menționat un atac de împrumut flash care a fost folosit pentru a declanșa o exploatare în protocolul Solana DeFi, Nirvana, în luna iulie.

Cu toate acestea, aceasta este doar o picătură într-un ocean vast. Potrivit unei analize a firmei de securitate blockchain, CertiK, de la începutul anului, peste 1,6 miliarde de dolari au fost exploatate din spațiul DeFi, depășind suma totală furată în 2020 și 2021 combinate.

În timp ce FBI a recunoscut că "orice investiție implică un anumit risc", agenția a recomandat investitorilor să cerceteze pe larg platformele DeFi înainte de a le utiliza și, în caz de îndoială, să ceară sfatul unui consilier financiar autorizat.

Agenția a spus că este, de asemenea, foarte important ca protocoalele platformei să fie solide și să se asigure că au avut unul sau mai multe audituri de cod efectuate de auditori independenți. (Sursa EN)

Provincia argentiniană Mendoza acceptă acum crypto pentru taxe și impozite

În cadrul unei alte schimbări în direcția adoptării pe scară largă a criptomonedelor în Argentina, cetățenii din provincia Mendoza pot plăti acum taxele și impozitele guvernamentale folosind criptomonede.

Într-o declarație, Administrația Fiscală din Mendoza (ATM) a descris noul serviciu de plăți crypto ca îndeplinind "obiectivul strategic de modernizare și inovare", oferind "contribuabililor diferite mijloace de a-și îndeplini obligațiile fiscale".

Cetățenii pot plăti prin intermediul portalului de pe site-ul ATM folosind orice portofele crypto, precum Binance, Bybit și Ripio.

Odată ce utilizatorul alege criptomonedele ca opțiune de plată, sistemul trimite un cod QR, cu suma echivalentă de stablecoins convertită în pesos de către un furnizor de servicii de plată online nedezvăluit.

Când ATM-ul primește plata, contribuabilului i se trimite o chitanță.

Mastercard a anunțat că va lansa în Argentina un card care acceptă 14 monede, inclusiv USDT, înainte de o lansare mai amplă care va sprijini 90 de milioane de magazine online și fizice.

În aprilie, capitala țării, Buenos Aires, a dezvăluit planurile de a începe să accepte tranzacțiile financiare publice în criptomonede.

O economie instabilă a înregistrat o adoptare majoră a criptomonedelor, în special a stablecoins, al căror preț a escaladat după demisia ministrului argentinian al economiei în iulie.

În declarații trimise prin e-mail, Tether a precizat că țara "s-a luptat cu niveluri ridicate de inflație de-a lungul istoriei sale". Din cauza instabilității peso-ului argentinian, există o cerere mare de dolari americani, menționând: "Tether a oferit un instrument real pentru utilizatorii care se confruntă cu crize economice în Argentina." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.