Știri crypto & blockchain - Firma de analiză Ethereum Nansen achiziționează DeFi tracker-ul Ape Board - Cloudflare va derula un experiment cu noduri Ethereum

Știri crypto & blockchain - Firma de analiză Ethereum Nansen achiziționează DeFi tracker-ul Ape Board - Cloudflare va derula un experiment cu noduri Ethereum

Firma de analiză Ethereum Nansen achiziționează DeFi tracker-ul Ape Board

Principala platformă de analiză a blockchain-ului Ethereum, Nansen, continuă să-și extindă operațiunile prin achiziționarea unui tracker financiar descentralizat (DeFi) cross-chain.

Nansen a achiziționat tracker-ul de portofolii multi-chain, Ape Board, într-o tranzacție cu opt cifre.

Achiziția va uni echipele celor două platforme, urmărind să combine analizele Nansen și urmărirea portofoliilor Ape Board, pentru a oferi un serviciu de informații all-in-one.

Ca parte a achiziției, 13 angajați de la Ape Board se vor alătura echipei Nansen, care numără 120 de analiști, manageri de produs și ingineri, pentru a oferi împreună "super-aplicația de informații definitivă a Web3".

"Ape Board va deveni punctul de plecare al unui nou tracker Nansen Portfolio. Va fi gratuit și se va integra perfect cu restul funcțiilor Nansen", a declarat un purtător de cuvânt al Nansen.

Înființată în 2019, Nansen a fost numită după omul de știință și exploratorul Fridtjof Nansen, platforma fiind axată pe furnizarea de date și analize despre blockchain-ul Ethereum. Platforma este susținută de unii investitori proeminenți din industrie, cum ar fi Andreessen Horowitz și Coinbase Ventures. În 2021, Nansen a strâns 12 milioane de dolari într-o rundă de finanțare din seria A pentru a construi o platformă de analiză blockchain pentru sectorul DeFi.

Ape Board a fost o potrivire perfectă pentru ca Nansen să aspire la ambițiile sale DeFi. Lansată în 2021, Ape Board este concepută pentru a oferi un agregator care să reunească toate investițiile DeFi într-o singură platformă. Platforma acceptă 36 de blockchains, inclusiv Ethereum (ETH), BNB Smart Chain (BNB), Terra (LUNA), Solana (SOL), Binance Exchange și Polygon (MATIC), precum și 390 de protocoale. (Sursa EN)

Cloudflare va derula un experiment cu noduri Ethereum

Înaintea trecerii foarte anticipate a Ethereum la proof-of-stake (PoS), firma de securitate cibernetică Cloudflare este pregătită să lanseze și să pună în joc noduri de validare Ethereum în următoarele câteva luni.

Aceasta își propune să studieze eficiența energetică, gestionarea consecvenței și viteza rețelei PoS, ca parte a angajamentului său față de sustenabilitatea mediului și pentru a contribui la "construirea unui internet mai bun".

Cloudflare a fost fondată în 2010 și oferă servicii de securitate web, cum ar fi atenuarea refuzului distribuit al serviciului (DDoS) pentru a proteja clienții de atacurile DDoS.

Cloudflare a declarat că experimentează cu "următoarea generație de rețele Web3 care adoptă dovada de stake", Ethereum fiind prima în linie pentru companie.

În acest stadiu, se pare că fuziunea și tranziția la un mecanism de consens PoS este programată să intre în funcțiune până în trimestrul al treilea sau la începutul trimestrului al patrulea, cu excepția unor întârzieri suplimentare, Cloudflare menționând că acest lucru va duce la "îmbunătățiri semnificative ale eficienței energetice" pentru rețea.

Potrivit unei postări pe blog, firma va lansa și va miza pe deplin nodurile de validare Ethereum - 32 Ether (ETH) necesare pentru fiecare nod - în următoarele câteva luni. Nu a specificat câte noduri sau o dată de începere specifică:

"Cloudflare va participa la cercetarea și dezvoltarea infrastructurii de bază care ajută la menținerea Ethereum în siguranță, la rapiditate, precum și la eficiență energetică pentru toată lumea"."Aceste noduri vor servi drept teren de testare pentru cercetări privind eficiența energetică, gestionarea consecvenței și viteza rețelei", se adaugă în postarea de pe blog. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.