Știri crypto & blockchain - Firma de plăți de top din India, Paytm, se pare că ia în considerare serviciile Bitcoin - "PlugWalkJoe" a fost pus sub acuzare pentru o schemă de furt de criptomonede de 784.000 de dolari – 25-01-2022

Știri crypto & blockchain - Firma de plăți de top din India, Paytm, se pare că ia în considerare serviciile Bitcoin - "PlugWalkJoe" a fost pus sub acuzare pentru o schemă de furt de criptomonede de 784.000 de dolari – 25-01-2022

Firma de plăți de top din India, Paytm, se pare că ia în considerare serviciile Bitcoin

Paytm, principala companie de plăți digitale din India, a declarat că va lua în considerare serviciile Bitcoin, dacă cadrul de reglementare al țării pentru criptomonede va fi mai bine definit.

Vorbind cu Haslinda Amin și Rishaad Salamat în timpul unui interviu acordat la Bloomberg TV, directorul financiar al Paytm, Madhur Deora, a declarat că normele privind Bitcoin (BTC) rămân într-o "zonă gri" în India.

"Bitcoin se află încă într-o zonă gri de reglementare, dacă nu chiar într-o interdicție de reglementare în India. [...] În acest moment, Paytm nu se ocupă de Bitcoin. Dacă acesta ar deveni vreodată pe deplin legal în țară, atunci, în mod clar, ar putea exista oferte pe care le-am putea lansa."

Reserve Bank of India (RBI) a interzis inițial criptomonedele, dar decizia a fost anulată de Curtea Supremă din India în martie 2020. De atunci, nu au existat prea multe acțiuni concrete din partea guvernului sau a RBI în ceea ce privește reglementările privind criptomonedele.

Chiar dacă guvernul a luat în considerare o legislație privind criptomonedele, RBI s-a opus cu fermitate și continuă să facă presiuni pentru o interdicție. După cum a fost raportat, Nirmala Sitharam, ministrul de finanțe al țării, a declarat că, deși guvernul "nu este împotriva criptomonedelor", va analiza modul în care acestea ar putea ajuta sectorul tehnologiei financiare din India. (Sursa EN)

"PlugWalkJoe" a fost pus sub acuzare pentru o schemă de furt de criptomonede de 784.000 de dolari

Joseph O'Connor, cunoscut în unele colțuri ale internetului sub numele de PlugWalkJoe, a fost pus sub acuzare pentru o serie de acuzații legate de o spargere a unui exchange crypto, din mai 2019. În timpul atacului, se presupune că acesta ar fi fugit cu active digitale în valoare de aproximativ 784.000 de dolari.

În cadrul schemei infracționale, autoritățile cred că O'Connor a utilizat atacuri de schimb de SIM (un artificiu de fraudă prin care apelurile telefonice și mesajele text 2FA sunt redirecționate către un dispozitiv controlat de escroc) asupra a trei directori diferiți de la o companie de criptomonede nedivulgată, pentru a prelua controlul asupra sistemelor angajatorilor lor. Este posibil ca O'Connor să fi deturnat apoi peste 7 BTC, 407 ETH, 6363 LTC și 770 BCH din portofelele păstrate de corporație în numele utilizatorilor acestora, către portofelele aflate sub propriul control.

Acuzația a fost formulată de procuratura SUA din Districtul de Sud din New York, care este bine cunoscută pentru urmărirea penală a infracțiunilor financiare de profil înalt. Cazul este atribuit judecătorului Richard Berman și a fost investigat de FBI. O'Connor este acuzat în mod specific de conspirație pentru piraterie informatică, conspirație pentru fraudă electronică, conspirație pentru spălare de bani și furt de identitate în formă agravantă. Acuzația de furt de identitate atrage după sine o pedeapsă minimă obligatorie de doi ani de închisoare, care va fi executată consecutiv cu orice altă pedeapsă impusă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.