Știri crypto & blockchain - Flipside Crypto lansează NFT-uri pentru a extrage date multi-chain - VTB a încheiat prima tranzacție cu active financiare digitale din Rusia

Știri crypto & blockchain - Flipside Crypto lansează NFT-uri pentru a extrage date multi-chain - VTB a încheiat prima tranzacție cu active financiare digitale din Rusia

Flipside Crypto lansează NFT-uri pentru a extrage date multi-chain

Firma de analiză blockchain, Flipside Crypto, a lansat un kit de dezvoltare software (SDK) online, numit ShroomDK, care se bazează pe tokeni nefungibili (NFT) și oferă un mijloc automat de a extrage date "complete" din blockchain, prin intermediul unui software. Faptul că se bazează pe NFT permite ca SDK-ul să fie revândut sau actualizat mai ușor, potrivit companiei.

Co-fondatorul, Jim Myers, a declarat că abilitatea de a interoga datele blockchain din mai multe lanțuri într-un mod automatizat (programatic) a fost o "piesă critică a infrastructurii lipsă pentru dezvoltatorii și analiștii blockchain".

Software-as-a-Service, sau SaaS, se referă la software-ul livrat pe web în loc să fie livrat local pe mașini. Un SDK se referă, în general, la un kit de instrumente de creare de software utilizat pentru a crea aplicații pentru dispozitive sau sisteme de operare specifice. SDK-urile SaaS tokenizate SaaS de la Flipside Crypto permit utilizatorilor să revândă accesul la kitul de dezvoltare software achiziționat după ce au terminat de utilizat.

NFT-urile ShroomDK vor permite dezvoltatorilor să interogheze date din Ethereum (ETH), BNB Chain (BNB), Avalanche (AVAX), Solana (SOL), Near (NEAR), Flow (FLOW), THORChain (RUNE) și Algorand (ALGO), în timp ce soluțiile de nivel 2, cum ar fi Optimism și Arbitrum, au fost, de asemenea, numite. (Sursa EN)

VTB a încheiat prima tranzacție cu active financiare digitale din Rusia

VTB Factoring, o filială a băncii de stat din Rusia, a raportat prima tranzacție majoră cu active financiare digitale. În cadrul tranzacției, filiala băncii a achiziționat un grup de datorii tokenizate ale companiei de inginerie Metrowagonmash, emise prin intermediul platformei fintech, Lighthouse.

VTB a raportat tranzacția pe pagina sa de internet, susținând că este prima emisiune și plasament de active financiare digitale garantate cu numerar din Federația Rusă. În anunț, banca o compară cu emisiunea de obligațiuni comerciale pe termen scurt.

Anton Musatov, CEO la VTB Factoring, a subliniat potențialul noii tehnologii în ceea ce privește accesul întreprinderilor rusești la fondurile necesare pentru activitățile operaționale:

"În afară de procedura standard de factoring, [aici] un client nu trebuie neapărat să semneze un contract de servicii pentru a-și vinde fondul de creanțe. Este vorba de disponibilitatea emitentului de a-l tokeniza și de decizia băncii de factoring de a-l achiziționa."

În iunie 2022, cea mai mare bancă rusă, Sber, a anunțat prima sa operațiune cu active financiare digitale (DFA), după ce a obținut în sfârșit o licență de la banca centrală a țării.În timp ce legislația actuală privind DFA a fost pusă în vigoare în 2020, șeful Comisiei pentru piețe financiare din camera inferioară a parlamentului rus a introdus un proiect de lege care ar interzice utilizarea DFA ca "surogat monetar". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.