Știri crypto & blockchain - FMI intenționează să "intensifice" monitorizarea monedelor digitale - Marile companii de capital de risc dau la o parte micii investitori în crypto – 06-12-2021

Fondul Monetar Internațional, sau FMI, intenționează să își "intensifice" monitorizarea monedelor digitale, potrivit unui raport al Reuters.

Știri crypto & blockchain - FMI intenționează să "intensifice" monitorizarea monedelor digitale - Marile companii de capital de risc dau la o parte micii investitori în crypto – 06-12-2021

FMI intenționează să "intensifice"monitorizarea monedelor digitale

Fondul Monetar Internațional, sau FMI, intenționează să își "intensifice" monitorizarea monedelor digitale, potrivit unui raport al Reuters. Această intenție, așa cum a fost publicată într-un document al FMI, detaliază modul în care fondul intenționează să "gestioneze această tranziție complexă și de mare amploare" către o economie digitalizată.

"Inovația tehnologică rapidă deschide o nouă eră a banilor digitali publici și privați", se arată în raport, care subliniază beneficiile activelor digitale. "Plățile vor deveni mai ușoare, mai rapide, mai ieftine și mai accesibile și vor traversa rapid frontierele. Aceste îmbunătățiri ar putea stimula eficiența și incluziunea, cu beneficii majore pentru toți."

Cu toate acestea, astfel de implementări pot avea loc doar dacă FMI poate "ține pasul cu provocările politice", ceea ce necesită o analiză mai profundă a economiilor digitale ca perspectivă. Fondul intenționează să colaboreze cu instituții "în concordanță cu mandatul său", cum ar fi băncile centrale, autoritățile de reglementare și Banca Mondială, extinzându-și în același timp propriile cercetări privind banii digitali.

După cum a dezvăluit într-un document din aprilie 2021, FMI intenționează să adauge cinci seturi de experți pentru a efectua cercetări în mod corespunzător. Competențele acestora includ avocați, experți în riscuri digitale, experți în sectorul financiar, economiști fiscali și specialiști în date. Acest set de competențe ar trebui să acopere temeinic cercetările privind industria monedelor digitale, susține documentul.

Fondul va viza monedele digitale ale băncilor centrale, sau CBDC, stablecoins, active crypto și altele. Acesta va examina modul în care aceste active reprezintă independența financiară, pot acționa ca monede de rezervă și cum pot înlocui sistemele de plată actuale. (Sursa EN)

Marile companii de capital de risc dau la o parte micii investitori în crypto

Pe măsură ce criptomonedele continuă să acapareze finanțele tradiționale, investitorii care altădată erau precauți din întreaga lume își reconsideră poziția de a considera criptomonedele ca fiind o investiție proastă. Această răzgândire a dus la o evaluare mai mare a pieței pentru întreprinderile crypto, datorită creșterii finanțării din partea investitorilor mari.

Citând această tendință, liderul PricewaterhouseCoopers crypto, Henri Arslanian, a afirmat că jucătorii mai mari din domeniul capitalului de risc, al capitalului privat și al fondurilor de pensii depășesc firmele de tip boutique, mai mici și birourile de familie, de la participarea la cele mai recente inovații din jurul crypto.

Arslanian a luat partea firmelor mai mici de capital de risc, deoarece a dat un exemplu în care a afirmat că o tranzacție în valoare de 10 milioane $ înregistrează acum "intrarea unor mari companii de capital de risc care fac o ofertă pentru o evaluare mai mare". El a opinat:

"Acest lucru se întâmplă foarte des în cazul companiilor aflate la început de drum, să zicem, între 5 și 20 de milioane $ - prețurile sunt umflate."

Pe măsură ce ecosistemul crypto continuă să redefinească viitorul clasei de active, Arslanian a evidențiat volumul recent dublat al fuziunilor și achizițiilor de criptomonede. El a subliniat modul în care, în acest an, întreprinderile crypto au reușit să ridice valoarea fuziunilor și achizițiilor din 2020 de 3 miliarde $ în doar trei luni.

"Dacă mărimea minimă a biletului tău este de aproximativ 50 de milioane $, nu sunt atât de multe companii care au încă acest statut", a explicat Arslanian, continuând: "Dacă ești un fond de pensii mare și ai decis să faci o alocare crypto, nu există mai mult de două duzini de companii din întreaga lume care pot fi finanțate, care caută capital și care ar putea absorbi 100 de milioane $." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.