Știri crypto & blockchain - Fostul proprietar al LA Dodgers alocă 100 de milioane $ pentru social media bazată pe blockchain - Guvernul iranian ar fi interzis asociația locală blockchain – 12-11-2021

Frank McCourt, un mogul imobiliar miliardar și fost proprietar al echipei Los Angeles Dodgers, susține un nou efort pentru un proiect de socializare descentralizat bazat pe tehnologia blockchain.

Știri crypto & blockchain - Fostul proprietar al LA Dodgers alocă 100 de milioane $ pentru social media bazată pe blockchain - Guvernul iranian ar fi interzis asociația locală blockchain – 12-11-2021

Fostul proprietar al LA Dodgers alocă 100 de milioane $ pentru social media bazată pe blockchain

Frank McCourt, un mogul imobiliar miliardar și fost proprietar al echipei Los Angeles Dodgers, susține un nou efort pentru un proiect de socializare descentralizat bazat pe tehnologia blockchain.

McCourt investește 100 de milioane $ într-o încercare de a reinventa bazele social media prin construirea unei baze de date accesibile publicului cu conexiunile sociale ale oamenilor pe un blockchain, a relatat Bloomberg.

"Project Liberty" urmărește să permită utilizatorilor să mute înregistrările interacțiunilor lor între serviciile de social media, în loc să fie blocați în câteva aplicații dominante. Proiectul ar urma să utilizeze tehnologia blockchain pentru a construi o nouă infrastructură de internet numită "Decentralized Social Networking Protocol" (DSNP). DSNP ar păstra înregistrările și conexiunile utilizatorilor într-un mod similar cu modul în care un blockchain stochează datele referitoare la tranzacțiile cu criptomonede.

Această abordare descentralizată are potențialul de a submina puterea de moderare a conținutului, permițând utilizatorilor care sunt dați afară de pe o platformă să își mute pur și simplu audiența pe altele mai permisive. De asemenea, platforma ar putea descuraja comportamentele rele, deoarece oamenii ar fi legați de postările lor pentru totdeauna, întrucât datele blockchain sunt imuabile, se arată în raport.

Pentru a construi DSNP, McCourt l-a angajat pe Braxton Woodham, co-fondator al serviciului de livrare de mâncare, Sun Basket și fost director de tehnologie la site-ul de bilete de film, Fandango. Omul de afaceri miliardar s-a angajat să investească 75 de milioane $ într-un institut de la Universitatea Georgetown din Washington și la Sciences Po din Paris pentru cercetare în domeniul tehnologiei, în timp ce restul de 25 de milioane $ vor fi direcționați pentru a impulsiona antreprenorii să construiască servicii bazate pe DSNP. (Sursa EN)

Guvernul iranian ar fi interzis asociația locală blockchain

Ministerul de Interne al Republicii Islamice Iran a blocat activitățile Iran Blockchain Community (IBC), dar asociația susține că încă nu a primit o notificare directă.

Organizația pentru afaceri sociale a ministerului a solicitat rapoarte privind performanța financiară a IBC și tranzacțiile cu exchange-urile crypto, prin intermediul unui anunț publicat în ziarul local Hamshahri Online, potrivit unor surse locale.

Ministerul a blocat activitățile asociației, dar purtătorul de cuvânt al IBC, Sepehr Mohammadi, care este, de asemenea, directorul general al uneia dintre cele două exchange-uri crypto enumerate ca sponsori ai site-ului asociației, a declarat că nu a fost dat niciun avertisment verbal sau scris membrilor consiliului de administrație.

Într-o scrisoare deschisă adresată Organizației pentru Afaceri Sociale, președintele IBC a menționat că monitorizarea performanțelor participanților la ecosistemul blockchain este dreptul asociației. El a adăugat că emiterea și publicarea unor liste de avertizare pentru ca noii utilizatori să evite capcanele este, de asemenea, o misiune a IBC.

Companiile iraniene cu risc ridicat implicate în crypto se aflau pe lista de avertizare a IBC, astfel că Mohammadi crede că aceasta este cauza principală a interdicției. "Interesele implicate vor face orice pentru a opri eforturile IBC. Ei au reușit să facă public avertismentul înainte ca IBA să fie informat", a adăugat el.

Potrivit presei locale, un membru al parlamentului a acuzat organizațiile neguvernamentale naționale legate de crypto că transferă valută străină în străinătate. Fiind una dintre ONG-urile din spațiul crypto și blockchain, IBC a negat afirmația și a declarat că asociația se concentrează pe promovarea tehnologiei blockchain în țară. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.