Știri crypto & blockchain - Fundația Iota va sprijini inițiativa blockchain a UE - Poliția taiwaneză arestează 14 suspecți pentru înșelarea a peste 100 de investitori în criptomonede – 06-01-2022

Inițiativa blockchain a Comisiei Europene a selectat Fundația Iota ca fiind unul dintre cele șapte proiecte care vor participa la etapa preliminară de concepere a unei platforme tehnologice de distributed ledger, la nivelul UE.

Știri crypto & blockchain - Fundația Iota va sprijini inițiativa blockchain a UE - Poliția taiwaneză arestează 14 suspecți pentru înșelarea a peste 100 de investitori în criptomonede – 06-01-2022

Fundația Iota va sprijini inițiativa blockchain a UE

Inițiativa blockchain a Comisiei Europene a selectat Fundația Iota ca fiind unul dintre cele șapte proiecte care vor participa la etapa preliminară de concepere a unei platforme tehnologice de distributed ledger, la nivelul UE.

Inițiativa urmărește să sporească eficiența și responsabilitatea Infrastructurii europene de servicii blockchain (EBSI), o rețea de noduri dedicate facilitării eficienței tranzacțiilor centrate pe UE, precum și extinderii lanțului de aprovizionare din regiune, prin adoptarea de tehnologii emergente, reducând în același timp amprenta de carbon europeană.

Fundația Iota - o organizație non-profit care susține Tangle, o platformă DLT open-source - va sprijini EBSI în relațiile transfrontaliere dintre guverne, întreprinderi și cetățeni pentru "gestionarea digitală a acreditărilor educaționale, stabilirea de piste de audit digitale de încredere și trasabilitatea documentelor, finanțarea IMM-urilor, schimbul de date între autorități și identificarea digitală".

Nodurile din rețeaua blockchain vor fi gestionate de Comisia Europeană cu jurisdicția UE cu 27 de membri și de membrii individuali ai Parteneriatului european pentru blockchain în cadrul regiunilor individuale.

Fundația Iota a fost unul dintre cele 30 de proiecte axate pe blockchain/DLT care au depus o cerere oficială în cadrul procesului de licitație pentru achiziția pre-comercială din noiembrie 2020.

În urma aprobării EBSI, proiectul se va lansa acum într-o schemă-pilot de doi ani, în cadrul căreia o sumă estimată de 6,2 milioane de euro va fi acordată celor șapte aplicații printr-o serie de faze eliminatorii. După primul an de testare riguroasă pe o varietate de aplicații, doar două proiecte vor concura în runda finală. (Sursa EN)

Poliția taiwaneză arestează 14 suspecți pentru înșelarea a peste 100 de investitori în criptomonede

Administrația de poliție din Taiwan ar fi arestat 14 persoane pentru că au condus o escrocherie de investiții în valoare de 5,41 milioane $ (150 de milioane de noi dolari taiwanezi) în cursul anului trecut, implicând peste 100 de investitori în criptomonede.

Investigatorul CIB Kuo Yu-chih a declarat că escrocheria a fost condusă de un om de afaceri local, pe nume Chen, care a condus operațiunea pe platformele de socializare. De asemenea, se pare că Chen conducea Azure Crypto Co, o platformă cu sediul în Taipei care oferea diverse servicii de investiții, inclusiv tranzacții cu criptomonede. El a explicat:

"Chen și angajații săi au creat site-uri web și ar fi folosit fotografii ale unor femei frumoase pentru a atrage în principal victime de sex masculin, dintre care multe erau la pensie și aveau economii substanțiale."

Potrivit raportului împărtășit de Taipei Times, Biroul de Investigații Criminale (CIB) i-a acuzat pe suspecți de fraudă, spălare de bani și încălcări ale Legii privind prevenirea criminalității organizate.

Potrivit lui Kuo, Chen și echipa sa de escroci promiteau randamente ridicate pentru criptomonede precum Ether (ETH), Tron (TRX) și Tether (USDT), prezentându-se în același timp ca fiind consilieri financiari specializați în minarea de criptomonede.

CIB a început să monitorizeze activitățile firmei după ce a primit plângeri din partea uneia dintre victime, care a investit aproape 1,5 milioane $ (peste 29 de milioane de noi dolari taiwanezi). După mai multe luni de investigații, CIB a percheziționat biroul companiei, precum și reședințele lui Chen și ale asociaților săi. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.