Știri crypto & blockchain - Fundația Linux lansează o platformă bazată pe blockchain pentru asigurări - Departamentul economic din Dubai va lansa un sistem de KYC bazat pe blockchain – 17-10-2021

Fundația Linux, consorțiul tehnologic non-profit care susține sistemul de operare Linux, sprijină un nou proiect bazat pe blockchain pentru industria asigurărilor.

Știri crypto & blockchain - Fundația Linux lansează o platformă bazată pe blockchain pentru asigurări - Departamentul economic din Dubai va lansa un sistem de KYC bazat pe blockchain – 17-10-2021

Fundația Linux lansează o platformă bazată pe blockchain pentru asigurări

Fundația Linux, consorțiul tehnologic non-profit care susține sistemul de operare Linux, sprijină un nou proiect bazat pe blockchain pentru industria asigurărilor.

Fundația a anunțat lansarea platformei Open Insurance Data Link, un proiect care își propune să reducă costurile de raportare a asigurărilor și să creeze un depozit standardizat de date de asigurare folosind tehnologia distributed ledger.

OpenIDL este o inițiativă comună a Linux Foundation și a Asociației Americane a Serviciilor de Asigurare, o organizație națională de consultanță în domeniul asigurărilor din Statele Unite. Proiectul open-source reunește mari firme de asigurări la nivel mondial, precum The Hanover și Selective Insurance Group, precum și furnizori de tehnologie și servicii, precum MOBI, Chainyard și KatRisk, pentru a participa la o platformă DLT comună pentru a partaja date și procese de afaceri în industria asigurărilor.

Rapoartele de reglementare în sectorul asigurărilor de bunuri și accidente reprezintă unul dintre cazurile de utilizare cheie pentru rețeaua OpenIDL. Beneficiind de caracteristicile de bază ale blockchain, cum ar fi imuabilitatea și transparența, platforma își propune să asigure încrederea, sau să garanteze autorităților de reglementare și altor participanți din industria asigurărilor că datele de raportare sunt corecte și complete.

OpenIDL funcționează ca parte a modelului de rețea de guvernanță deschisă al Linux Foundation, ceea ce înseamnă că rețeaua sa este construită pe noduri gestionate de mai multe organizații diferite conectate printr-un distributed ledger comun. Ledgerul comun oferă o platformă utilitară pentru industrie pentru înregistrarea tranzacțiilor și automatizarea proceselor de afaceri. (Sursa EN)

Departamentul economic din Dubai va lansa un sistem de KYC bazat pe blockchain

Departamentul de Dezvoltare Economică din Dubai, sau "Dubai Economy", și Centrul Financiar Internațional din Dubai lucrează la extinderea platformei Know Your Customer la instituțiile financiare din Emiratele Arabe Unite.

DIFC a făcut cunoscută extinderea planificată a proiectului prin intermediul unui anunț publicat pe site-ul său web.

Potrivit comunicatului, ambele organizații au semnat un acord pentru a pune în aplicare modalitățile necesare pentru a extinde platforma KYC pe întreg teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Proiectul a fost anunțat pentru prima dată în februarie 2020, cu 120 de companii înscrise până în iulie 2020, potrivit unui raport de la acea vreme.

DIFC a declarat că platforma KYC bazată pe blockchain deține în prezent aproape jumătate din toate înregistrările electronice KYC din EAU.

Comentând necesitatea de a accelera adoptarea sistemului KYC blockchain, DIFC a declarat că platforma va permite o partajare mai eficientă a datelor KYC verificate între autoritățile de acordare a licențelor.

Pentru Abdulla Hassan, CEO al sectorului corporativ, Dubai Economy, EAU Dubai este parte integrantă a eforturilor guvernului de a poziționa țara ca o destinație viabilă pentru investiții la nivel mondial:

"În urma lansării sale în 2020, platforma a devenit din ce în ce mai crucială nu numai pentru simplificarea procedurilor de deschidere a conturilor bancare pentru investitori, ci și pentru a permite băncilor să primească în mod digital date KYC verificate. Această inițiativă are un impact pozitiv în atragerea de afaceri și asupra clasamentului global privind ușurința de a face afaceri al Dubaiului și al EAU." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.