Știri crypto & blockchain - GameFi continuă să crească în ciuda iernii crypto - Raport DappRadar - Banca Israelului experimentează cu CBDC smart contracts și confidențialitate

Știri crypto & blockchain - GameFi continuă să crească în ciuda iernii crypto - Raport DappRadar - Banca Israelului experimentează cu CBDC smart contracts și confidențialitate

GameFi continuă să crească în ciuda iernii crypto - Raport DappRadar

Jocurile Blockchain au fost subiectul unui raport DappRadar x BGA Games Report #5,. Raportul a analizat ecosistemele sănătoase și investițiile care vin pe piețele GameFi și metaverse.

Mai multe proiecte au fost acoperite în detaliu în raport, care a subliniat succesul și creșterea lor continuă. Splinterlands, Illuvium, Galaverse și STEPN au continuat să aducă noi jucători pe platformele lor, să câștige interes financiar și să își extindă afacerile.

DappRadar a susținut că o temă comună între multe dintre aceste proiecte populare a fost utilitatea subiacentă oferită de aspectul de joc, în sine. Proiectele GameFi și Metaverse au început să utilizeze tokeni nefungibili (NFT) și tokeni crypto, în alte moduri decât speculația pură - un exemplu fiind pantofii NFT din proiectul STEPN move-to-earn (M2E), care pot fi cumpărați și vânduți în metaversul STEPN, oferind potențial un anumit stimulent în plus față de aspectele de exercițiu ale jocului.

Raportul indică faptul că jocul, în sine, și-a demonstrat, cel puțin parțial, utilitatea în contextul metaversului în al doilea trimestru al anului 2022. În timp ce Bitcoin era în declin la începutul lunii iunie, jocul blockchain Illuvium a vândut 20.000 de terenuri, generând 4.018 Ether (ETH) pentru dezvoltatorii săi, în valoare de 72 de milioane de dolari la momentul vânzării. Raportul a sugerat că Splinterlands a deținut 350.000 de portofele active unice zilnice (UAW) din luna mai, ceea ce arată o ușoară scădere de 4% față de aprilie. (Sursa EN)

Banca Israelului experimentează cu CBDC smart contracts și confidențialitate

Banca Israelului a publicat rezultatele unui experiment care a examinat confidențialitatea utilizatorilor și utilizarea de smart contracts în domeniul plăților. Acesta a fost primul experiment tehnologic al băncii centrale cu o monedă digitală a băncii centrale (CBDC).

Prima etapă a experimentului a modelat vânzarea unei mașini în cadrul unui sistem pe două niveluri cu un furnizor intermediar de servicii de plată. Banca a precizat că furnizorul de servicii a finalizat verificările de cunoaștere a clientului (KYC)/de combatere a spălării banilor (AML) și a furnizat adresele blockchain necesare. A fost emis un token nefungibil (NFT) pentru a demonstra proprietatea asupra mașinii în absența unei autorități de autorizare care să efectueze transferul. Un smart contracts a schimbat NFT al vânzătorului și banii cumpărătorului, vânzătorul păstrându-și dreptul de a anula tranzacția dacă nu erau îndeplinite condițiile acesteia, cum ar fi prețul mașinii.

Experimentul a atras atenția asupra a două întrebări. Prima a fost cantitatea de bani deținută în formă digitală. Pentru a evita dezintermedierea bancară - retragerea masivă de shekeli tradiționali și conversia lor în formă digitală, s-a sugerat o limită zilnică care ar putea fi scrisă în smart contract. A doua întrebare se referea la smart contract în sine. Pentru a reduce șansele de utilizare abuzivă intenționată sau neintenționată a smart contracts, s-a sugerat ca abilitatea de a scrie smart contracts pe blockchain să fie limitată la furnizorul de servicii de plată, dar gradul de supraveghere necesar în acest caz a rămas nehotărât.Prima etapă a experimentului a evidențiat, de asemenea, necesitatea de a stabili identitatea, astfel încât KYC/AML să poată fi efectuate prin intermediul unei baze de date centralizate. În cea de-a doua etapă, au fost creați shekeli digitali privați și shekeli digitali obișnuiți pe infrastructura blockchain într-un mediu cu grad zero de cunoaștere pentru a examina confidențialitatea limitată bazată pe tehnologia eCash într-o varietate de circumstanțe. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.