Știri crypto & blockchain - Gillibrand și Lummis afirmă că majoritatea altcoins sunt valori mobiliare - Fondatorul metaversului Neal Stephenson lansează blockchain-ul metaversului

Știri crypto & blockchain - Gillibrand și Lummis afirmă că majoritatea altcoins sunt valori mobiliare - Fondatorul metaversului Neal Stephenson lansează blockchain-ul metaversului

Gillibrand și Lummis afirmă că majoritatea altcoins sunt valori mobiliare

Senatoarele americane Kirsten Gillibrand și Cynthia Lummis consideră că majoritatea altcoins ar fi probabil considerate valori mobiliare în cadrul noii legislații propuse, dar au confirmat că Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) vor fi clasificate ca mărfuri.

Atât Lummis, cât și Gillibrand au fost de acord cu evaluarea președintelui Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC), Gary Gensler, potrivit căreia majoritatea criptomonedelor sunt valori mobiliare, în conformitate cu testul Howey, Gillibrand declarând:

"Cele mai multe criptomonede merg la SEC [...] Bitcoin și Ether ar fi cu siguranță mărfuri, iar asupra acestui lucru s-a căzut de acord. De acord cu președintele Gensler, precum și cu președintele CFTC".

Gillibrand a respins rapoartele care caracterizează legislația ca făcând din Commodity Futures Trading Commission principalul organism de reglementare. "Nu cred că CFTC este reglementatorul principal", a spus ea. "Ei au doar obligația de a reglementa Bitcoin și Ether, majoritatea criptomonedelor din prezent".

Rostin Behnam, președintele CTFC, a avut un punct de vedere ușor diferit cu privire la proporția de altcoins care sunt valori mobiliare. El a declarat că, deși există "probabil sute" de monede care reproduc monede de securitate, există, de asemenea, multe monede de mărfuri, cum ar fi BTC și ETH, care ar trebui să fie reglementate de CFTC.

"Este destul de clar că multe dintre activele digitale în sine replică sau seamănă cu mărfurile. Ele seamănă mai mult cu depozitele de valoare decât cu titlurile de valoare." (Sursa EN)

Fondatorul metaversului Neal Stephenson lansează blockchain-ul metaversului

Neal Stephenson, cel care a inventat termenul "metavers" în urmă cu 30 de ani, lansează un proiect blockchain axat pe metavers, numit LAMINA1.

De asemenea, acesta și-a revizuit viziunea asupra Metaverse, afirmând că experiența va fi probabil orientată mai degrabă către ecrane plate 2D decât către realitatea virtuală sau către tehnologii de realitate augmentată, cum ar fi căștile și lentilele, așa cum este cazul modelului propus de Meta și Microsoft.

Stephenson este un autor popular de ficțiune speculativă care a explorat conceptul unei lumi de realitate virtuală numită Metaverse în romanul său SF, Snow Crash, din 1992.

Potrivit unui anunț făcut de investitorul OG crypto și fostul președinte al Fundației Bitcoin, Peter Vessenes, el și Stephenson au co-fondat un nou blockchain layer-1, numit LAMINA1, care speră că va acționa ca "layer de bază pentru Open Metaverse".

"Un loc pentru a construi ceva mai aproape de viziunea lui Neal - unul care privilegiază creatorii, tehnici și artistici, unul care oferă sprijin, tehnologie de calcul spațial și o comunitate care să îi sprijine pe cei care construiesc Metaverse", a scris Vessenes, adăugând că rețeaua va fi "probabil" negativă din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Detaliile specifice ale proiectului sunt puține în acest stadiu. Cu toate acestea, co-fondatorul Ethereum, Joseph Lubin, este un nume notabil pe lista de investitori timpurii ai proiectului.

Comentând despre care vor fi rolurile co-fondatorilor la LAMINA1, Vessenes a declarat: "Neal își aduce viziunea, înțelepciunea, experiența și câteva obiective de bază: ajutarea artiștilor și a altor creatori de valori să fie plătiți corespunzător pentru munca lor, ajutarea mediului înconjurător [...] și să vedem cum se construiește un Metavers cu adevărat deschis, în loc să vedem cum viziunea Metaversului este cooptată de monopoluri." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.