Știri crypto & blockchain - Goldman Sachs ar fi început să tranzacționeze pe blockchain-ul repo al JPMorgan - Proiectul încrucișat DeFi și NFT Aavegotchi lansează lucrarea "Gotchiverse" – 15-11-2021

După șase luni în care a urmărit serviciul blockchain personalizat al JPMorgan Chase pentru piețele repo, Goldman Sachs a început să tranzacționeze pe această platformă.

Știri crypto & blockchain - Goldman Sachs ar fi început să tranzacționeze pe blockchain-ul repo al JPMorgan - Proiectul încrucișat DeFi și NFT Aavegotchi lansează lucrarea "Gotchiverse" – 15-11-2021

Goldman Sachs ar fi început să tranzacționeze pe blockchain-ul repo al JPMorgan

După șase luni în care a urmărit serviciul blockchain personalizat al JPMorgan Chase pentru piețele repo, Goldman Sachs a început să tranzacționeze pe această platformă.

Mathew McDermott, șeful global al activelor digitale pentru divizia de piețe globale a Goldman Sachs, a confirmat într-un interviu prima tranzacție datată 17 iunie, potrivit Bloomberg.

În cadrul tranzacției, Goldman Sachs a schimbat o versiune tokenizată a unei obligațiuni de trezorerie a SUA cu JPM Coin, moneda stabilă în dolari a JPMorgan. JPMorgan a început anul trecut serviciul său privat blockchain pentru a spori eficiența în acordurile repo. Platforma utilizează JPM Coin pentru a schimba obligațiuni digitalizate ale Trezoreriei SUA.

Goldman Sachs a fost una dintre primele instituții financiare care au observat platforma. Anul trecut, McDermott a menționat eficiența serviciului de piață repo bazat pe blockchain al JPMorgan, afirmând că "blockchain-ul de întreprindere poate aborda o problemă reală din sistemul financiar".

Fiind o piață de mii de miliarde de dolari, acordurile de răscumpărare sau "repo" sunt acorduri de împrumut pe termen scurt pentru dealerii de obligațiuni guvernamentale. Un repo overnight permite dealerilor să vândă obligațiuni guvernamentale investitorilor și să le răscumpere a doua zi la un preț ușor mai mare.

Calificând tranzacția drept un moment crucial pentru digitalizarea activității tranzacționale, McDermott a subliniat că, spre deosebire de piața repo tradițională, momentul exact al tranzacției a putut fi înregistrat datorită tehnologiei blockchain. (Sursa EN)

Proiectul încrucișat DeFi și NFT Aavegotchi lansează lucrarea "Gotchiverse"

Unul dintre proiectele inițiale de crossover al finanțelor descentralizate și al tokenilor nefungibili (DeFi/NFTs) face un pas înainte, odată cu lansarea unui litepaper metaversal.

Aavegotchi - un proiect care creează NFT-uri actualizabile susținute de poziții de randament pe platforma de creditare și piața monetară Aave - a anunțat publicarea unui litepaper dedicat unui metavers numit "Gotchiverse".

Co-fondatorul Aavegotchi, Jesse Johnson, a glumit pe seama caracteristicilor uneori esoterice și a poveștii din litepaper în cadrul unui spațiu de celebrare pe Twitter Spaces:

"Acesta nu este un litepaper tipic, are o mulțime de cunoștințe în el [...] Avem în fața noastră un mic RPG DeFi".

Metaversul va introduce un nou token ERC-20 fungibil, "Gotchus Alchemica", care va putea fi cultivat din parcelele de teren REALM, ele însele susținute ca NFT-uri - similar din punct de vedere conceptual cu sistemul de doi tokeni MANA/LAND al Decentraland.

Alchemica poate fi folosită pentru a crea îmbunătățiri ale parcelelor REALM, inclusiv structuri precum "Gotchi Lodge", care va permite grupurilor de jucători să socializeze, precum și să își combine eforturile de farming. Modernizările vor necesita "un anumit număr de blocuri blockchain pentru a termina construcția",dar furnizorii de lichidități la AMM-ul intern al Aavegotchi, "Gotchus Alchemica Exchange",pot grăbi procesul cu recompense pentru furnizarea de lichidități. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.