Știri crypto & blockchain - Grupul Blockchain INATBA își reiterează îngrijorarea cu privire la reglementările europene propuse - Raport ShapeShift - "instrumentele derivate de staking", un potențial câștig pentru utilizatorii PoS – 07-10-2021

La șase luni de la primul său răspuns la propunerea legislativă a Comisiei Europene privind criptomonedele, Asociația Internațională pentru Aplicații Blockchain de ...

Știri crypto & blockchain - Grupul Blockchain INATBA își reiterează îngrijorarea cu privire la reglementările europene propuse - Raport ShapeShift - "instrumentele derivate de staking", un potențial câștig pentru utilizatorii PoS – 07-10-2021

Grupul Blockchain INATBA își reiterează îngrijorarea cu privire la reglementările europene propuse

La șase luni de la primul său răspuns la propunerea legislativă a Comisiei Europene privind criptomonedele, Asociația Internațională pentru Aplicații Blockchain de Încredere, sau INATBA, a publicat un raport detaliat cu privire la aspectele cheie privind reglementările planificate.

Potrivit documentului publicat, INATBA a susținut că reglementările Comisiei privind piețele de active crypto nu favorizează firmele emergente de criptomonede și blockchain. În schimb, grupul blockchain, susținut de Ripple și ConsenSys, a susținut că propunerea legislativă a CE oferă un avantaj semnificativ operatorilor tradiționali din ecosistemul financiar tradițional.

Într-adevăr, această critică este comună în rândul părților interesate din domeniul crypto și blockchain din jurisdicțiile care se îndreaptă spre o infrastructură de reglementare a activelor digitale mai regularizată. Această opoziție se învârte adesea în jurul costului de conformitate asociat cu regimurile extinse de divulgare a informațiilor financiare și a clienților cerute de autoritățile de reglementare.

După cum a fost raportat anterior, MiCA face parte din revizuirea finanțelor digitale a Comisiei Europene. Deși este încă teoretică, MiCA ar putea fi aplicabilă în întregul Spațiu Economic European dacă va fi aprobată, fără a fi necesară ratificarea națională individuală.

Documentul INATBA a evidențiat, de asemenea, unele deficiențe ale reglementărilor MiCA propuse în ceea ce privește domeniul financiar descentralizat. Potrivit raportului, cadrul de reglementare MiCA nu "facilitează suficient" piețele de nișă crypto precum DeFi.

Concluziile INATBA au fost trase în urma unor sondaje și a unor angajamente cu participanții din industria crypto. Potrivit INATBA, scopul acestor sondaje a fost de a evalua nivelul de conștientizare a reglementărilor în rândul participanților la crypto și blockchain. (Sursa EN)

Raport ShapeShift - "instrumentele derivate de staking", un potențial câștig pentru utilizatorii PoS

În cadrul unui raport, exchange-ul crypto elvețian, ShapeShift explorează rolul potențial al așa-numitelor "derivate de staking" în abordarea unora dintre provocările ridicate de protocoalele Proof-of-Stake sau PoS.

Yield Unchained: Exploring Staking Derivatives (Explorând derivatele de staking) pune în lumină provocările existente în cazul protocoalelor POS - și anume, costul de oportunitate care vine odată cu blocarea capitalului într-un mecanism de consens. Potrivit raportului, produsele derivate de staking permit utilizatorilor să combine beneficiile randamentelor de staking și capacitatea de a-și desfășura capitalul în DeFi și în alte protocoale.

"Derivatele de staking oferă o abordare tentantă, cea mai bună din ambele lumi, în care utilizatorii se pot bucura atât de randamentele de staking, cât și de capacitatea de a-și mobiliza capitalul în DeFi și în alte aplicații",a declarat Kent Barton, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al ShapeShift.

Acesta a continuat:

"Aceste instrumente derivate pot elimina, de asemenea, barierele care, altfel, ar impune unui utilizator să mizeze o anumită sumă de capital pentru a participa sau l-ar forța să aștepte săptămâni sau (în cazul ETH 2.0) ani pentru a-și scoate capitalul din mecanismul de staking."

Raportul grupează instrumentele derivate de staking în cinci categorii, inclusiv tokenii nativi, de schimb, de custodie, garantare și de împrumut.

Derivatele de staking pot crea, de asemenea, noi modele de afaceri pentru furnizori, inclusiv perceperea unei taxe suplimentare pentru acest serviciu, includerea acestuia ca valoare adăugată sau punerea în comun a fondurilor utilizatorilor și luarea unei părți din recompensele de staking. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum